Kızlar bugün 17 Kasım Dünya Premature Günü, bebeği erken doğan anneler ne gibi bir süreçten geçtiniz nasıl duygular yaşadınız paylaşmak ister misiniz?! İlk paylaşan ben olmak isterim…
Benim de bebeğim erken doğan premature bir bebek doğumdan sonra bebeğimi odada göremeyince temas kuramayinca çok üzüldüm sonra ona süt verip onu daha çabuk küvezden kurtarmak için elimden geleni yapacağım diye kendime motivasyon verdim ama her küveze gitmemde gözyaşlarımı tutamadım onu orda dokunamadan izlemek bana çok ağır geliyordu bunu bir tek benimle aynı durumu yaşayan anneler bilir. Ama ilk temasimiz çok değerliydi benim için ilk beni emmesi hayatımda hiç bir an o anın yerini tutamaz ilk başlarda çok garipsedim ama sonra benimsedim şimdi 3 ay 6 günlük olduk bile zamanlarimiz eğlenip öğrenmek birbirimizi tanımak ile geçiyor sizlerinde hikayesini çok merak ediyorummm.
Merhabalar kac haftalık kac kilo dogdu bebisiniz
35+5 2700 doğdu
Maşallah cok iyi buna ragmen nasil kuveze almislar anlamadim
8 aylık doğdu cigerlerinde sis vardı entübe oldu
Ben 32 haftaligim doktorum erken dogumdan bahsediyor ikiz oldugu icin ve kilolari 1500 1600 felan cok dusuk ayriyeten 30. Haftda ciger geliştirici igne vuruldum inşallah onunda faydasi olur 35 de dogarsa kuveze girmeyebilir dedi o yuzden sasrdm saglikli olsunlarda
Bebeğin gelisimi ile ilgili bir durum bu küvez gününde doğup küvezde yatan bebeklerde vardı benim ki ani oldu beklenen bir durum değildi erken doğum riskim bile yoktu bir gecede gerçekleşti herşey ciğer geliştirici vurdular bana ama onun içinde belli bir saat geçmesi gerekiyor ama çok şükür birşey olmadı sadece erken doğuma bağlı kalbinde üfürüm ile böbrekte büyüme var ama böbreği en son kontrolde küçülmüştü
Mrb bende iki tane pramature bebek annesiyim daha öncede yazmıştım burda benim kızlarimda 7 aylık doğdular yoğun bakım yolu bekemek.gercekden çok zordu benim için her telefon çaldığıda kötü haber gelecek diye ödüm kopuyordu Allah’ım bize bağışladı ikisinide normal zamanjnda doğurup yanında bebeği olan annelerin görünce hep derdim acaba benimde çocuğum böyle yanımda olurmi diye sonrafan rabbim bir mucize daha verdi supriz çok şükür o 9 aylık oldu ve yanımdaydı şuan beş günlüğü Z rabbim bu duyguuu isyeyen ve olmayan herkese yaşatsın
Amin inşallah Gerçekten hastaneden eli boş dönmek çok zor ama o yorucu günlerin yerini güzel günler alınca insan herşeyi unutuyor
Aynen öyle gelip geçiyor insan çok üzülüyor ama imtihan dünyası sabır lazim
Kaç haftalık doğmuşlardi
Büyük olan 30+5 1.440 Gr 30 gün kuvezde kaldı bana verdiklerinden 1.650 idi çok kusuyordu kilo alamksyi diğeri 31+3 gün 1.595 Gr 20 gün kuvezde kaldı bana verdiklerinde 1.950 idi
Ayy kıyamam çok küçüklermis ama böyle erken doğan bebekler kendilerini daha çabuk topluyor sanki benim bebeğim kendini çabuk toparladı birde çok hareketli hiperaktif olmasından şüpheleniyorum
Evet benjn iksiide bir ayda toparlandılar dedin gibi çok hiparaktifler ikiside birisi 9 yasinda diğeri 7
Rabbim saglik versin inşallah
Amin teşekkürler
Ben araştırdım biraz onu erken doğan bebeklerde hiperaktiflik görüne biliyormuş
Evet hemde nasıl ikside birbirinden hiparaktifler
Beni çok yoruyorlar
Ayy ben napcam acaba şimdiden böyle yürümeye başladığı zaman bir dakika oturmaz sürekli eller ayaklar hareket halinde