10+5 belimi incittim

Bugün şehiriçine bindim tam otururken bir anda adam gaza bastı koltuğa düştüm belimi çarptim 10+5 haftalık hamileyim korkuyorum belim hafif ağrıyor sizce korkmalımıyım

3 Beğeni

@AcizBirKul arkadaşımızda bu tür bı kaza atlatmışti size yardımcı olacaktır

Kanaman varmı isterseniz bir acile gidip kontrol olun

Yok kanamam yok çok şükür biraz kasık ağrısı var sadece o da normal diyorlar

1 Beğeni

Biraz daha bekle istersen dinlen bol bol baktın ağrıların devam ediyor hemen bekleme acile git

Bence bir şey olmamıştır geçmiş olsun

Benim de başıma buna benzer bişey geldi araç süratli idi ani fren yaptı ben öne doğru şoför koltuğuna kaydım sarsıntı yaşadım karnımın sol tarafı kapı tarafına biraz çarpmıştı ben hemen ardına gitmemiştim ertesi gece gittim doktor beni azarladı ayrıntılı ultrasyonda daha net çıktı iç kanama yaşamışım 3. Aya giriyorum hala kanama az az devam ediyor Allah’tan bebekte bir sorun yok ama bebeği ve beni etkileyen ortak bir noktada iç kanama oluşmuş doktor eğer gerçekten dikkat edip dinlenmese idim ya bana ya bebeğe büyük zarar geleceğini belki de hayat kaybı olabileceğini söyledi geçen gün gece gider gitmez beni hastaneye yatırdılar zaten sonra salgın nedeni ile çıkarttılar eşim beni kendi anneme bıraktı baksın diye yürümek çok oturmak merdiven çıkmak çarşı pazar temizlik hatta kendimi sıkarak esnemek çok hapşırmak zorlanarak öksürmek bile yasaktı bak şuan 3 aya yakın oluyor bu olayı yasayali hala kanamanın kirlenmesi gözüküyor ultrasyonda Rabbim korudu elhamdülillah şuan ben de bebek de çok iyiz ama tabi ilk zaman büyük sıkıntı yaşadım uyku yok küçücük bebek 15-16 haftalık idik sancı çıkmıştı ağrı mahvediyordu oturup yemek bile yogemiylrdum progestani yükleme yaptılar günde 8 er tane o da baş dönmesi yaptı sadece kendinden geçmiş şekilde yattım bir buçuk ay doktor bana bazen küçük görülen şeyler büyük sonuçlara sebep olabilir hele de bilinçsizce aniden yaşanılan durumlar hamileleri daha çok etkiliyor mesela bilinçli şekilde sandalyeden düştün çok etki etmeyebilir çünkü vücut o uyarı ile kendini korur ama bilinçsiz olan durumlar anlık gerçekleştiği için vücut hazırlıksız yakalanır ve tahmini değişen durumlar oluşur dedi

1 Beğeni

Çok da endişe etme benim durumumla senin durumun bir değil sonuçta ben başımdan geleni anlattım niyetim korkutmak değil elini carpmissin karnını carpsan ve suretli olsa daha sıkıntı kanaman yoksa ağrın aşırı değilse korkma benim kanamam şiddetli akıntım vardı ağrı da devam ediyordu ben o yüzden gittim acile

Karnım çok çarpmadı sol tarafı sadece kapıya sütündu yani ama öne doğru sarsılarak şoför ile koltuk arasında idim

Anlayacağın bir dk bile bekleme acile git kontrolünü ol alttan muaneyi de çok fazla kabul etme aklında şüphe kalacağına seni huzursuz edeceğine doktorda muaneni ol rahatla beni azarladilar olay yaşanır yaşanmaz neden gelmedin diye ben çok kararsız kaldım en son hemşireye sordum o da azarlayinva gece 10 da hastaneye geldim önce normal acil doktoru baktı sonra profesörü aradı videoile ona sordu kendisi doğumda idi çünkü sonra yatış verilsin denildi 11 de hastaneye yağışın yapıldı

Benim sizinki gibi değil ben tam oturacakken sertçe oturdum sadece yine de korkuyorum

1 Beğeni

O zaman endişe etme annesi kendini de bebeği de huzursuz etme kanaman yoksa dinlenince ağrın geçiyorsa bir şey olmaz Allah’ın izniyle

Görümcem Ankara’da ebe kendisini aradım. Endişelenme kanaman yoksa ağrın çok yoksa karnına almadıysan darbeyi sorun yok dedi. Zaten hastaneye gitsende bunları soracaklar dedi

1 Beğeni

Evet beni anlatınca direk muane ettiler hemencecik :sweat_smile: tabi soruları siraliyorlar ard arda napsinlar bilmeden bişey yapamiyorlar endişe etme sen her şey yolundadır eminimki

1 Beğeni

İnşAllah teşekkür ederim

1 Beğeni