Zor doğum hikayem (olumsuz düşünceler kapılmayın ama aklınızda bulunsun.)

Merhabalar arkadaşlar yeni yeni kendime geliyorum zor bir doğum yaşadık oğlumla. Halen zorlukları çekiyorum. Hamileliğim boyunca çok aktiftim son gunlere kadar hem işde hemde evde aktif çalıştım. Bilkent şehir hastanesinde gidiyordum Kronik rahatsızlığım sebebiyele perinatoloji de takipliydim ve çok memnundum en başından beri doktorlarin ilgisi takip edilmemiz sürekli iletişim halindeydim. Romatoloji doktoru (ankilozon spondilit hastasıyım) normal doğum yapabileceğimi onlar açısından bir sorun olmadığını soylediler bunun üzerine ördek yürüyüş ,plates ve yürüyüş yapıyordum doktor bilgisi dahilinde (ananas hurma çaylar içiyordum.) 39+4 de rutin kontorul ve nst için gittik. (Evden çıkarken eşim üç kişi dönecez dedi şaka ile karışık) Zaten birkaç gündür evde siddetli baş agrisi ve mide bulantısı çekiyordum tansiyon takibi yapıyorum anca düşük çıkıyordu içime sinmedi açıkçası. Hastande tansiyonum ölçünce 140/90 çıktı kontrol icin ölçülünce 130/90 çıktı nabiz atimlarim yüksek olduğu için hemen yatiş verildi. Öglen 13.00 Perinatoloji ait doğumhane katina çıktık muayene edildi 2 cm aciklik ve nst sanci çıktı hemen kontrol altina alindim protokoler imzalandi normal doğum olacağı ama aksi bir durumda neler olacağı bilgisi verildi. Ve ben kimseyi yanımdan istemiyordum o zamanlar o yüzden gelmek isteyen annemi sürekli erteleyip duruyordum o an gelince ne kadar yanlış düşündüğümü anladim. Ara ara esimin yanima gelmesine izin verdiler ondan destek aldim. Fitil takildi sancimin yeterli düzeyde ama acilmam yoktu. Nst bağlıydım ara ara izinli bir sekilde nst çıkıyor yürüyüş yapıyordum sanci geldiğinde çömelip nefes egzersiz yapıyordum. Saat gece 1 kadar sancılar dayanilabilecek durumdaydi. Sıvı şeyler tuketmeme izin veriyorlardı. Uykusuz ve yorulmuştum. Surekli tl çalışıyordu ailem merak içindeydi ( keske haber vermeseydim dedim ben yukarda eşim aşağıda sürekli insanlara bilgi veriyorduk o halde) kayinvalidem yolla çıkmıştı çünkü o daha yakindi annemin gelemsi uzun sürecekti. Doktorlar ebeler sürekli ilgilenip takip içindeydi bilgi veriyor ve güler yüzlüdü çok sabirli davrandilar. Sonra gecenin kidemli doktoru suni sanci vermemiz gerek dedi sancin var ama açılmalarin yok dedi istemediğimi söyledim ama bunun gerekli olduğunu bebeğe zarar verebileceğini söyledi ki bebeğin nst kalp atişlari azalma görünmeye başlamıştı. Bunu bilgisini verildi serum takıldı. Suni sanci verildi. Gece 2 bucuk 4 arasi daha şiddetli sancilar başladı ama acilmam daha 4 cm olmuştu. Eve gitmek istiyorum diyip durdum suni sanci kapatmlarini istedi. Doktor mümkün olmayacağını tansiyonum yüksek olduğunu riskli bir gebelik geçirdiğimi riskleri kabul etsem bile onlarin bu riski göze alamayacaklarini söyledi. Gayen mantikli bir açıklama suni sanci istemediğim söyledim ve serumu kapattilar sancilar artik dayanilmayacak kadar şiddetlidi ( herzaman evde sanci çekecem son dakika gidecem derdim ) hicbir zaman doğum için plan yapmayın derim çünkü bebeğiniz karar verir siz degil. Daha sonra duş almak istediğimi söyledim hemen ebe yardimcisi ebe ve doktor beni duşa soktular iceri girmediler ama kapinin kenarında beklediler yarım saat kadar duşta bekledim sanci geldikte sırtıma sıcak su tuttum ve çok üşüyordum sabah saat 6 7 arasi gibiydi ve kaçmaya karar verdim :sweat_smile::sweat_smile: nst söküp ayakkabılari bile giymeden kacacaktim sabah saat 7 gibi doktor beni yakaladi nereye gidiyorsun dedi lavaboya dedim hayir dedi gitme bebeğin olabilir dedi gel muayene edelim dedi ben halen kaçmaya çalışıyorum derken varis çorabım kan icinde kaldi. Hemen beni masaya aldilar doğum başladı doğum, gucsuz ve ac kaldığım için cok zorlandim bebegimide zorlandi ikimizde yorgun düştük bebeğimi yenidoğana götüreceklerini 2 3 saat oksijen vereceklerini duruma göre yenidogana alabileceklerini soylediler önce kucağıma verdiler öpüp kokladim sonra emzirmeyi denediler ordaki ebeler olmadi en azindan göğsümle temas etmişti. Bebeğimi gozlem için götürdüler beni de servise çıkardılar dikişlerim bitince. Eşim ve kuzenim gelene kadar odada kendimi cok yanliz hissettim keşke annem burda olsaydi esim ve kuzenim geldiler beni giydirdiler çok üşüyordum getirdiğim seyler ince geldi. Hemşirler çok ilgilendiler tansiyonum yüksekliğim ve nabiz sayinlarim yüksekti. Bebeğim geldi 4 saat sonunda daha iyiyidi toparlanmisti. Emzirmeyi denedim lakin meme uçlarım yoktu sürekli yumuşatmaya çalıştım . Hemşire arkadaşlar geldi yardımcı oldular ama yetersiz geldi. Enjektörle ucunu cikarmam için aparat getirdiler. Bebeğim beslenmedigi için sarılık gecirdi biraz yüksek takip alindi. Işık tedavisi aldi 12 13 saat guzel ama zor bir süreçten gectik 5 gun hastanede takip edildik ben ve bebeğim ve 5 gun boyunca her ihmalle karşı koydiklarim yetmedi ne bana ne bebeğime evden yedek pijama çorap hirka bebek icin ekstra takımlar (hemsireye verileceklerin dışında 4 tane yeni doğan takimin birde ozel isimli yaptırdığım takim vardi) aldığımız bez pişik yapti bebeğin poposun kabardi kızardı. Oğlumu besliyemedim ( özel doğum ve emzirme egittimi almıştım) kendime çok güveniyordum yaparim ne olacak zaten bu işin içindeyim diye kendimi kandırdım o kadar eğitim aldım okudum hiçbiri o onemi kalmadı. Yetersiz kaldim halende kendimi yeterisiz hissediyorum. Bu sure zarfında eşim annem kayinvalidem çok yardımcı oldular. Hem maddi hem manevi destekleri hissettim. Evimin temizliği yemeğimiz alışverişleri herşeyi onlar karşıladı. Bende sadace bebegimle bağ kurup onlar vakit geçirdim. Sizi tavsiyem gereken yerlerden ve birimlerden egittim almaniz. Annemlerimiz nasil yapti bende yaparim demeyin. Herkese kolay saglikli bir doğum dilerim ii geceler.

4 Beğeni

Gozun aydin canim oncelikle şunu bende belirtmek isterim sehir hastaneleri gercekden özel gibi ilgililer bende etlik sehirde 12 gun once sezeryan oldum. Gercekden hayat bizim planimiza gore devam etmiyo kendi yoluna gore devam ediyo. Sariliginiz nasil duzelme varmi? Emzirmeye basladinizmi

1 Beğeni

Cok teşekkür ederim sarılık geçti çok şükür de emzirmekte halen çok zorlanıyorum ucunu tutmakda direniyor. Kahverengi yeri vermem gerekiyor ama oğlum sadace ucunu emiyor kalab kismi agzina vermiyor. Mams takvisyesi ve sandığım suttu veriyorum ama yeterli gelmiyor

Olumsuz diye yazmissin ama karsina iyi insanlar cikmis bence . Sen benim dogum hik okusan bu neymis dersin hala atlatamadim o anlari . :woman_facepalming:Sonunda guzel bir cennet kokusunu icine cekmesi cok guzel bir duygu 6 gun oluyor dogum yapali.kizimi koklaya koklaya bir kaliyorum .Allah analo babali buyutsun . Lohusaligin hayırlıolsun​:blush::pray:

3 Beğeni

Amin canim amin. Her zaman dua ettim ii insanlar ciksin halden anlayan insanlar çıksın karışıma diye. Rabbim kabul etti. Benim icin zor bir doğum oldu. Herkesin agri direnci bir değil tabiki. Rabbim evlatlarımız korusun kollasin bizi onların acilarini gostermesin :palms_up_together:

1 Beğeni

Amin amin :smiling_face_with_three_hearts::pray:

Ayy sonuna kadar okudum, rabbim bebeğinle hepinize uzun mutlu sağlıklı ömür nasip etsin :cherry_blossom: Bende kendi kendime hep normal doğum yapıcam hazırlanırım, sancımı evde çekerim son saate kadar hastaneye gitmem diyorum ama hikayeni okuduğumda resmen eee bunları şimdi ben kendime diyorum öyle olamayacak mı yani dedim :smiling_face_with_tear: resmen plan proje yapmamak gerekiyormuş.

1 Beğeni

Tabiki canim kesinlikle ben surekli evde plates ordek yürüyüş yapıyordum. Eşimi tembihliyordum surekli acil durumda duşa girmem gerkir diye hazir kiyafetler koymuştum ki panik olmayalim yedek cantamiz bile vardi. Hicbirsey istediğimiz gibi gitmiyor. Sizde de olacak diye bisey yok ama temkinli olmak gerekiyor. :slightly_smiling_face:

Rabbime çok şükür kurtulmuşsun sağ salim Allah analı babalı büyütsün inşallah :smiling_face::palms_up_together:t2:ama kaçma kısmına çok güldüm :joy::joy::joy: nereye gidecektin kız :smiling_face:

1 Beğeni

Allah razi olsun cok şükür :palms_up_together::palms_up_together: eşimin yanina girise gidecektim sapsal aklım kapinin önünde aşağıda busuru guvenlik var :joy: teslim saatti az kalmış herkes ayakta

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun canım bebeğinle sağlıklı ömür nasip etsin inşallah.Bende 4.5 ay önce sezeryan oldum.Aslında sezeryan da istiyorum.Devlet hastanesi takipliydim sağolsunlar 2 gün aç bıraktılar sezeryana alınma ihtimalinden ötürü ama bende ne açılma ne de başka birşey olmadı yoktan yere suni sancı yedim.Verdikleri sancıyı da hissetmemiştim.Sonuç kayınvalidem o halime dayanamayıp devlet hastanesinden çıkışımızı yaptırıp özel hastaneye geçiş yaptık ve yarım saat içerisinde oğlumu kucagıma aldım​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Devlet hastanesinde bakanlığın kesin karari ile normal doguma öncelik veriyorlar. Ben sezeryan istemedim benim agri direncim çok düşük en küçük bir kesiğim haftalarca iğleşmiyor. Normal doğumda bile hemoglobin 12.5 degerden 10a kadar düştü. Özel hastanelere de hiçbir zaman güvenmediğim için gitmedim. Ce korkuyordum da yalan yok ama cok şükür rabbim ii insanlar çıkardı karışıma.

Geçmiş olsun canım sonuna kadar okudum Allah Analı Babalı büyütsün inşeAllah gerçekten insanın istediyi düşündüğü gibi gitmiyor Allah hepimize kolay salıklı doğum nasip etsin inşeAllah​:palms_up_together::rose:

1 Beğeni

Çok şükür sağlıkla bebeğini kucagınıza almışsınız gerisinin bir önemi yok.Rabbim uzun ömürler versin inşAllah.Evet ama her açıklığı kontrol eden doktor sezeryana alabiliriz dediği için ve bilgi verilmediğinden ötürü bilinçsizdim.3.gün 72 saat bekletildikten sonra ilerleme olmazsa sezeryana alıyorlarmış.

1 Beğeni

Amin amin Rabbım ecman olsun kolayiklar nasip etsin ben kolay diye düşürdüm. Tabi başımıza geleni bilmiyoruz :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Sizi de cok bekletmişler yasal bir surec var bekleme tam saattini bilmiyorum o sure zarfında acilma olmadığı takdirde sezeryana almak zorundalar

3 gün boyunca olmamıştı açılma 2 cm di son gün zaten cıktık

1 Beğeni

Sizin daha kötüymüş. Com şükür gecti gitti

Evet çok şükür şimdi ikinciyi bekliyoruz

1 Beğeni

Maşallah süphanallah