Kızlar merhaba, beni bi gazlayın birşey yapın, zaman su gibi akıyor ama yapmam gereken herşey öylece bekliyor 36. haftadayım ne ara bu vakte geldik anlamadan zaman geçti, daha yeni hastane çantasını hazırladım. Temizlikti, buzluk hazırlığıydı bekliyor öylece. Hiçbir şeye elim varmıyor ama biliyorum sonra yapmadım diye pişman olucam yapsamsam rahat ederim ama geç mi kaldım artık. Tek başımayim yardım alacak kimse yok. Bu vakitten sonra yetişir mi? Buzluk hazırlığından kastım yemekler değil, çayın yanina ikramlik gıdalar.
Ben yapmadım ikramlık flan zaten misafir kabul etmeyin siz misafir mi ağırlayacaksınız bebeğe ve kendinize mi odaklayacaksınız bir tane bişeyim yok buzluk ta misafir de kabul etmicem , görümcem dir babamlardır çok yakın aktabalarada alınır bi kilo ekler olur biter istemediğiniz bişey için zorlamayın kendnizi
Çok haklısınız istemediğimiz birşey için hiç zahmete gerek yok. Aslında ben gerçekten sevdiğimiz arkadaşlarımız dostlarımız için özenmek istiyorum. Üşengeçlik de yakamı bırakmıyor, bir türlü elim varmadi yapmaya. Yoksa dediğiniz gibi uzak akrabalar, usulen gelenler için bir kilo kuru pasta bir çay da yeterli.
Canim istedikden sonra yaparsin niye yetismesin ama istemen onemli ben mesela 34 haftaya giricem yapmadim daha bisey inan sanki ustumden kamyon gecmis gibi oluyo bi ev supurunce bile cok isim var ama yapasim yok bi gazla yarin halilari yikamaya verince esimle cam kapi perde halledicez insallah buzluk hazirliginida artik yaparmiyim.yapmazmiiyim bilmiyorum temizligim olsa yeter banada
Boşver bacım sevdiğin arkadaşlarda lohusa kız bize neden sigara böreği çıkarmadı pasta vermedi demez seven insan eli boş gelmez evinde yapar getirir sana destek olur boşver
Bende 36.haftadayim hiç bir şey yapmadım bosverin bunlari dusunecek kadar dermanim yok vallahi
Ay çok sağ olun gaz verin dedim, daha hoşuma gidecek şeyler söylediniz ben bekliyordum ki “ne bekliyorsun biran önce başla vs vs” dersiniz çünkü bu hazırlıkları yapmayan sadece benim diye düşünüyordum.
@Eğitimcianne yapabilirseniz biseyler yapıp atın buzluğa ki haliniz fln varsa kendinizi iyi hissediyorsaniz çünkü çocuk doğunca sabah kahvaltısına kendinize bile lzm olabilir aparatıf buzlukta çıkar ye gibi diğer türlü çok vaktinizde olmuyo yapma isteğinizde benim öyle
Bende 36.haftadayim hic gerek yok bencede bi tatlı bi kuru pasta alinir tamam temizligi benimde hic yapasim yok iyice ağırlastik artik
Bence çok gereksiz. Beni seven beni ve bebegimi görmeye ziyarete geliyor. Adı üstünde ziyaret . Ziyafet veremem kimseye. O an canımla ugrasmaktan bebegimle ilgilenmekten baska bisey düşünmek istemem yani. Cok isteyen gelirken getirir mesela. Kendinizi strese sokmayın. Ben hic hazırlık yapmadım düşünmüyorum da. 38+4 üm. 10 dk ayakta kalınca yoruluyorum. Kendinize ve bebeginize odaklanın. Sahsen cok gerekirse gidip hazır biseyler alınabilir. Hamileliginizin tadını çıkarın. Aman niye yapmadi etmedi diyen zaten gelmesin nacizhane fikrim
Aynı haftadayız,sezeryan sebepli 2 haftam kaldı.Bugün de yazlıkları kaldırdım.Genel olarak büyük olan tüm işleri bitirdim.Ufak toplamalar,temizlemeler kaldı ev için. Birazda çevre ile alakalı bu ikramlık olayı.Benim fazla akrabam yok.Eşimin ise bir o kadar fazla. Zaten 40 günden önce ziyaret edilmesi bana anormal geliyor ama gelene gidin diyebilecegimi de zannetmiyorum. Meraklı bir milletiz ilk doğumumda hastaneden eve geldiğim gün komşularim ziyarete gelmişlerdi ve sezeryandım Ben lohusa şerbeti muhakkak hazırlayacağim.Onun harici kuru pasta veya yaş pasta alıp gelene o şekilde ikram etmeyi düşünüyorum. Bu hassas dönemde,varlığını gerek ziyaretle gerekse telefon ulaşımı ile sağlamayan ama hadi gidelim görelim kafasında olan kimseye ne hediye aldım ne de dediginiz gibi hazırlık yapmayı düşündüm. En güzeli kapalı ziyaretçi günleri.Onu yapamıyorsak da,kimseye hizmet derdine düşmeyin. Hizmet bekleyen zaten saygı, görgü,empati yoksunudur şahsen düşüncem bu 🩷
Ben bugün 25 haftalık oldum temizliğe başladım bile doğum ocağa denk geliyor kışın pek gelen olmaz başka şehirlerde olduğumuz için kişliklarida hazırladım senin haftada geldiğinde sadece bebek kıyafetleri yikamadir yerleştirme hastane çantası vs kalır galiba sende biraz hızlan çünkü bebiş heran ben geliyorum diyebilir
Sadece misafir için düşünme Kışlik hazırlığı kendin için kolaylık bebek den dolayi illaki uykusuz yorgun olacaksın sana kolaylık olur mesela benim ilk gebeligim biraz tedirginim ama inşallah hazirliklar işimi kolaylaştıracak benim sadece misafir için düşünmek yanlış bence sonuç ta sende yiyip içiceksin yada evinde bir temizlik yaparsın
Yok kuzum ondan degil . Oyle var zaten. Ama annem yanımda kalacak kayınvalidem üst katımda. Benim bisey hazırlamama lüzum olmayacak. Ben misafirler icin ekstra bisey yapmam diyorum.
Ben tecrübelerimi size anlatayım. Bebeğim 4 buçuk aylık oldu. Çevremden bir çok ziyaretçi geldi. Başlarda pastaneden bir şeyler alıp ikram ediyordum. 2 defa kendim hazırlıyayım dedim ama mahvoldum. Bebeğimle ilgilenemedim. Lütfen artık hasta ve lohusa ziyaretlerinde kimse ikram beklemesin. Bir arkadaşım 1 buçuk ay önce doğum yaptı arada arıyorum. Haftaya da ziyarete gidicem. Gitmeden 1 gün önce tekrar arayacağım ve hiçbir şey hazırlamamasını tembihlicem. Ben evde bir şeyler yaparım. Siz de sadece kendinize süt yapacak, enerji verecek buzluk hazırlığı yapın.
Ben hazırlık falan yapmıyicam bir de onlamı ugrasicam cevremde yapanda yok daha cok ziyarete gelenler getirir hamile kadından kimsenin beklentisi olmuyor anneyi strese sokmamaya çalisir herkes ziyarete gelenleri karsilama isini en yakın kisiler üstlenir herkesin tek beklentisi bebegiyle ilgilenmesidir ilk defa hazırlıgı burada duyuyorum görüyorum
Ben kendim için bana kolaylık olsun diye birşeyler hazırladım kendim için bile yapınca çok zorlandım başkalarına gücüm yok eşim dışardan birşeyler alır zaten çok kimsemiz yok burda gelen giden çok olmaz
Ha yanlış anladım ben kusura bakma ay keşke benim ailemde yanımda olsa kışın gelmeleri zor olucak
Allah yokluklarını göstermesin. Bu gibi durumlarda insan yanına bi destekci istiyor. O olmasaydi esim olacaktı her türlü ne yapalım. Allah yardımcınız olsun insallah