Yumurtlama günü

Yumurtlama günü nasıl hesaplanır

3 Beğeni

Bende bilmiyorum nasıl hesaplanıyor bu yüzden bende ovalasyon testiyle denicem yumurtlama gününü tutturmak için

3 Beğeni

iki adet kanaması döneminin arasındaki sayıdan 14 u çıkarmak gerekiyor ,ben de yumurtalama gününden hesap yapıyordum @Zehra.ç

1 Beğeni

Yumurtlama günü genellikle menstrüel döngünün ortasına denk gelir. Bir kadının döngüsü 28 gün ise, yumurtlama genellikle 14. gün civarında olabilir. Ancak, her kadının döngü süresi farklıdır. Yumurtlama gününü belirlemenin bir yolu, döngü sürenizi takip etmek ve genellikle yumurtlamanın gerçekleştiği 14. günü bulmaktır. Ovülasyon testleri ve bazal vücut sıcaklığını ölçmek gibi yöntemler de kullanılabilir

1 Beğeni
2 Beğeni

Adet döngü takvimleri var mesela ben flo kullanıyorum onu indir onlar hesaplıyor senin yerine. Adet gününü aralığını vs girince

2 Beğeni

Kızlar genelde yumurtalama günü adet bitiminden bir hafta sonra gibi başlıyor benim hep adetimin 11.14 .günlerimde oluyordu ama bu değişiyormuş bence doktora gidin günlük biz öğle yaptık onlar buluyor Birde gebelik düşünüyorsanız adet bittikten sonra yumurtlama masajları var onları deneyin çok iyi geliyor

1 Beğeni

Öncelikle adet döngünüz kaö günde onu net öğrenin yani her ay düzenli yazın düzenli oluyorsanız. 17 eylülde olmuştum sonra 13 ekimde 17den 13e kadar sayınca 26 yapıyor yani benim adet döngüm 26 günde bir hesaplama yerine son adet tarihini de yazınca yumurtlama gününü veriyor . Ama her ay yumurtlama olmayabiliyor yada geç yumurtlama olabiliyor . Ben 13 ekimden sonra gün aşırı denedim hamile olmuşum … ovulasyon testi almak mantıklı gibi ama bilmiyorum

1 Beğeni