kızlar gebeliğinde ciğer yiyen oldu mu çok canım istiyor
Nefsini köreltecek kadar yesen Allah’ın izniyle bir şey olmaz diye düşünüyorum
-
Aşırı A vitamini (retinol): Ciğer, normalden çok yüksek miktarda A vitamini içerir. Hamilelikte fazla A vitamini alımı (özellikle hayvansal kaynaklı retinol formu) bebeğin gelişiminde doğumsal anomalilere yol açabilir.
-
Toksin birikimi: Ciğer, hayvanın vücudundaki toksinleri süzen organ olduğundan ağır metaller veya zararlı maddeler birikebilir.
-
Enfeksiyon riski: Ciğerin tam pişmemesi durumunda toksoplazma, salmonella gibi enfeksiyonlara sebep olabilir. Bunlar da hamilelikte çok ciddi sonuçlara yol açabilir.
yemesen daha iyi olur bence ama yinede sizin karariniz
ay bilemedim ki şimdi
Tavuk ciğeri hiçbirsey olmuyor bence arkadaşım yiyordu gebeliğinde
çoğu yer ve kişi yeme diyor ne yapayım bilemedim
2 gün önce doktor kontrolümde kesinlikle yasakladı doktorum. Hocam canım çok çok çekersede mi yememem lazım diye sordum nefsini köreltecek kadar olabilir dedi o da 3-4 çatal
ve sürekli değil. A vitamini çok olduğu için önermiyorlar maalesef.
çok teşekkür ederimmmm
Hicde bisey olmaz kizimda bn doktora sormustum iyice pismis olsun cig kalmasin demisti herseyide yedim smdi ki bebegimdede 3.5 aylik hamileyim herseyide yiyorum zten normaldede herseyin fazlasi zrar asiri yemesikce bisey olmaz
Ben yedim bişey olmadı
Bende yedim bisey olmadi
Ben yedim ilk aylarda
Benim de canım çok çekti doktorum şekerini yükseltir demişti bebeğim çok küçüktü sizin de çok küçük ise zararı dokunabilir
Bende yedim arnavut şiş ne varsa abartmadığın sürece sorun yok
Canım şöyle söylim ben yedim 9 ay boyunca da yedim ama birşey olmadı bebeğimi bugün kucağıma aldım
yani yiyebilirsin ha aşırıya kaçmamak da önemli
çok teşekkür ederimm
Valla ben çiğ köfteye bayılıyorum ayda ıkı yerim yani ciğerden bişi olmaz herhalde canım bende kokusunda dolayı hıc yiyemiyorum da ciğeri bir porsiyon yersın sende tadımlık
bende bilemedim ya hala yemedim ![]()
Geçen hafta canım istedi doktora sordum normal ölçüde yiyebilirsin dedi ciğer kavurma yaptım yedim kontrolüm vardı bir sıkıntı olmamıştı
Benim cnm cektiydi noodle ve sirdan bile yedim asiriya kacmadikca hicde bisey olmaz