Yenidoğanın doyduğu nasıl anlaşılır

Kızlar bebeğim 23 günlük ve en büyük sıkıntımız emzirme esnasında sürekli uyuması. Emzirmeye alıyorum 5 dakika bile olmadan uyuyor hiçbir şekilde uyandıramıyorum. Yatağına koyduğum zaman da yine en fazla 5 dakika duruyor geri uyanıyor. Tekrar emzirmeye aldığımda bu döngü bitmiyor. Çok yoruyor ağlaması doymaması :face_holding_back_tears: uyusa bile acaba doydu mu diye düşünüyorum durmadan. Sizler de bu durumu yaşadınız mı doyduğunu nasıl anlayabilirim? Veya süt gelmiyor/az geliyor da o yüzden mi uyuyor bu nasıl anlaşılır?

1 Beğeni

Eger uyuyorsa uykusundan uyandirabilirsin bebekler su an en cok ayaginin altini hisseder doktorum oyle demisti topuguna sert bi sekilde vur aglayarak uyaniyor zaten direk emzir susar ben hep o sekilde doyurdum az emerse sariligi yukselir allah korusun eger emzirdikten sonra agliyorsa ya sutun yetmiyodur yada az emmiştir ben oglumu emziriyodum emzirdikten sonra agliyordu sutumun az geldigini anladim mama takviyesi yaptim

1 Beğeni

Topuk denemedim hiç deneyim. Teşekkür ederim :heart:

Ama canim yavas degil biz anneler cani acır diye yavas vuruyoruz bi ise yaramiyor cani acicak sekilde vurucaksin

23 gunluk bebek aslinda dunyaya ve ortama alismis olmali. Uzamis sarilik vs olabilir mi. Yada bebek muhtemelen doymadigi icin tam uykuya dalamjyordur. Gecen fototerapi alirken hemsire bana sey dedi doyan bebek 2 3 saat uyur . Tabi bebekten bebege farkeder bu durum. Bilir kisi degiliz anneyiz fikir aliyoruz. En iyi yonlendirecek doktorunuzdur elbette. Bir konyrole goturmenizde fayda olabilir. Cunku bu surec hem sizi de fazlasiyla yorar . Memenin sut yapmaya zamani yok en basiti