Dünden beri Eylül’ün yüzünde kızarıklıklar var. Doğum lekesi tarzında kızardı. Ama dokunduğumda renginin kalıcı olmadığını gördüm çünkü dokununca beyaz oluyor o kısım. Yüzeysel bir kızarıklık gibi duruyor ama sizce neden oluyordur ? Sizin bebişlerde de oldu mu ?
Bugün aşısı var, sağlık ocağına gideceğiz zaten ama gitmeden size de sorayım dedim
ben acı , sarımsak fln yediğim zaman bebeğimin de yüzü böyle olurdu belki senin de yediğin birşey böyle yapmıştr kendiliğinden geçiyor İlkinde , bide doktorum bana böyle durumlarda fazla su,çay tüketmemi önermişti süt veriyoruz su da iyi geliyor kızarıklıklara
Aşımızı olduk geldik kızlar. 4 kg olmuşuz. Gayet güzel dedi doktor. Kızarıklıklar @Nergiz13 'ün dediği gibi normalmiş. Kendiliğinden geçer dedi, emdiği için öyle oluyor dedi. Konaklarına baktı, gözüne gelmemesine dikkat ederek zeytinyağı sürüp yumuşat, sonra hafifçe temizle dedi. Kafasında da hafif oluşmaya başlamış. Duştan önce kafasına zeytinyağı sürüp yarım saat beklet, ince uçlu tarakla hafifçe tara, öyle yıka dedi. Tekrarlarsa korkma dedi. Zeytinyağının bebeğin cildine zarar verip vermeyeceğini sordum, hiçbir zararı olmaz, zeytinyağındaki asit miktarı cildi yakacak derecede değil dedi. Edindiğim bilgiler bunlar
Sabah gittik aşıyı olduk kızlar. Öğleden sonra Eylül’ün gözleri şişmeye ve kızarmaya başladı. İçinde bir şey yok ama dıştan kızarıp şişmişti. Tekrar sağlık ocağına götürdüm. Enfeksiyon ya da böcek ısırığı olabileceğini söyledi. Fakülteye çocuk doktoruna götürmemi söyledi. Bir hışım o korkuyla gittim. Neyse ki enfeksiyon ya da böcek ısırığı değilmiş. Aşıya karşı alerjik reaksiyon göstermiş vücudu. Nadiren de olsa bebeklerde olabiliyormuş. Çok şaşırdım. Eğer aşıdan sonra sizde de böyle belirtiler olursa devam etmiyorsa korkmayın. Göz içinde kızarıklık, iltihaplı akıntı, çapaklanma eşlik etmiyorsa korkma dedi doktor bana. Bugün bunlar yüzünden burda aktif olamadım
Teşekkür ederim canım Huzursuz ve uyutamıyorum. Kaç saattir direniyor uykuya. Feci durumdayım Gözü biraz daha inmiş gibi. Umarım şişmeye devam etmez @FidanUğur