Yenidoğan yüzüstü yatırma

Merhaba
Yenidoğan ne zaman yüzüstü yatabilir

1 Like

5 ayindan itibaren donmeye baslar
Saga sola yatirma ama elleri
Disarda olsun.
Allah korusun besik kazalari ondan oluyo
Cokca.
Yuz ustu yatinca da kollari disarda olsun

Biraz daha oyun cagina gelince karin uzerine koyabilirsiniz ama uyumak icin degil sizin
Gozetiminizde oyun oynamak ve vucut gelisim

Ve uyku tulumu

2 Likes

1 yaşından önce bebek yüzüstü yatırılmamalı. Okuldaki derslerimizden birinde hocamız özellikle bu konu üzerinde durmuştu ve ani bebek ölümlerinin çoğunlukla bu nedenden olduğunu söylemişti. En son sağlık bakanlığı da bu durum hakkında resmi uyarı yazısı paylaşmıştı. 1 yaşına kadar yüzüstü yatırma canım

3 Likes

Bizim gözetimimiz altında da mı yatırmamalıyız acaba.

2 Likes

Evet canım. Ya sırt üstü ya da dönüşümlü olarak sağ ya da sol pozisyonda yatırmalıyız. Sağa ya da sola yatırırken de yüz üstü dönmemesi için yastıkla desteklenmeli. Bebek kendisi dönmeye başladığı zamanlarda da gözetim altında tutup yüz üstü yatmasını engellemeliyiz. İlk aylarda başlarını tutamadıkları için yüz üstü yatırmak daha riskli

3 Likes

@Hava @NURAN teşekkür ederim kızlar tecrübeniz benim için çok değerli

1 Like

Bunu bilmiyorum.Arkadaşlarımızın söylediği gibi her halde,olmazmış.
Ama ben her defasında duydum sırt üstü yatdığı zaman asla yemek vermemek lazım,boğula bilir.

2 Likes

Sırt ustu yerse boguluyor evet.
O yüzden başı dik olmalı @FidanUğur :rose:

1 Like

Kızlaar malumm benim oğlan bensiz uyumuyor cok denedim ama olmadi uzerimde uyuyor geceleri ve dogal olarak yüzüstü yatıyor kusma falan açısından sakıncalı biliyorum ama yapacak bişeyim yok ki zaten tam dalamiyorum ben eli oynasa uyaniyorum benim sormak istedigim baska bi sakıncası var mı peki bu sekilde yatmasının biz bi süre daha bu şekilde yatacağız gibi gözüküyor cünkü :confused::confused: @Cansu @NURAN @Hava

1 Like

Henüz daha çok küçük olduğu için 'Ani Bebek Ölüm Sendromu ’ yaşayabilir Allah korusun. Yani bu şu demek ; bebek burnunun üstüne yattığında kafasını kaldıracak güçte olmaz ve nefessiz kalır. Yabancılar yüz üstü yatırmayı destekleseler de Amerikan Pediatri Derneği sakıncalı bulduğunu açıkladı ve Türkiye’deki tüm uzmanlar da destekliyor

Bence yatırma canım o şekilde, risk alma.

Bu arada daha şimdiden 1 aylık bebeğe sen neden teslim oluyorsun ? O seni şimdiden alt etmeye başladıysa ileriki yaşlarında yandın sen her yönden. Bence şimdiden sen ona değil, o sana uyum sağlasın. Herşey daha düzenli olacak, bak görürsün. İnadı kırılmayan bebek yoktur, unutma :wink::blush:

1 Like

Neler denedim neler baska türlü uyumuyor alana kadar ağlıyor hemde ne ağlamak sesi kısılana kadar ağlıyor morarıyor kızım boyle degildi bu cok fenaa :unamused::unamused:

1 Like

Benim kızımda kuvezde kaldı çıktıktan sonra bana öyle yapiyordu hep omzumuzda uyumak istiyordu sonra ben birgün boyunca giydiğim benyemi besigine sardım sonra besigine koydum ondan sonra dahada üstümüzde yatmadı tülbent koyanlatida duydum ama bebek çok baglandiysa anneye benye kazak tişört vs gibi şeyler koyunca ayrila biliyor denedin mi sen denemediysen sana bir fikir​:hugs::hugs::hugs::hugs::two_hearts:

2 Likes

Denemez olur muyum kızımda ise yaramışti hatta 2 bucuk yasina kadar nereye gitse kazagimida sürükledi pesinden uyuyacagi zaman ama oglan da ise yaramadi tülbent koydum tişört koydum atlet koydum yokk illa bana yapışacak yakamdan tutacak alacakli gibi öyle uyuyacak :woman_facepalming::woman_facepalming:

2 Likes

aslında çok güzel bişey ama bir yerden sonra olmuyor

1 Like

Benim oglan sirt ustu yatiyo ama reflu cikti oglanda onun icin mecbur dik tutuyorum yarim saat oyle uyuyor. Besine yatirsan el yuz temasi yapsan dalasiya kadar denedinmi. Alt degistirme minderine yatiririm surekli sola bakmak ister o baktikca ben de ceviriyorum. Sonunda pes etti.

2 Likes

Denemedigim kalmadı hele şu iki gündür sinir hastasi oldum bi saniye durmuyor bensiz

1 Like

Komşum var en son gördügümde 40 günluk olmuş onlar da yüz ustü yatırıyormuş. Daha bu kadarlıkken kendilerine saygı göstermeyi öğretiyorlar. Ben de çok drnedim hiç yüz üstü yatmak istemedi. Ailecek sırayla başında dikilin. Hem boynunu tutmayı da erken öğrenir. Demek ki cihangirin tarzı bu.

2 Likes

Benim oğlanın değisik bi tarzı var zaten her konuda degisik cocuk kime çektiyse artık :grin::grin:

2 Likes

Ben denedim Eylül’de ama Eylül direkt burun üstü yatıyor diye cesaret edemedim

1 Like

Marjinal Cihangir :star_struck: bence çok güzel :innocent: hep kafasının şekli bozulur derdi olmaz

1 Like