Başına gelen biri belki vardır diye soruyorum benim ilk gebeliğimde oluşan plt düşüklüğü kronik olarak kaldı ve aradan 8 sene sonra doğum yaptım ve plesentadan bebeğe geçmiş hücreler bebeğimde de şuan plt düşüklüğü var 22 gündür küvezde kortizonlarla yükseliyor ilaç bırakılınca geri düşüyor dr anneden geçen hücreler diyor ama insan yinede endişeleniyor başına gelen daha önce böyle bir şey yaşayan biri varsa nasıl süreçlerden geçtiler bilgi verebilirmi
Bu durum gerçekten zorlu ve endişe verici olabilir, özellikle de bebek söz konusu olduğunda. Plasentadan bebeğe geçen hücrelerin bebeğinizde trombosit düşüklüğüne (plt düşüklüğü) yol açması nadir fakat bilinen bir durumdur. Bu, fetal/neonatal alloimmün trombositopeni olarak adlandırılan bir duruma işaret edebilir. Bu tür vakalarda, annenin bağışıklık sistemi tarafından üretilen antikorlar bebeğin trombositlerini hedef alıp onların yıkımına neden olabilir. Genellikle bu durum doğumdan sonra ortaya çıkar ve tedavi gerektirir.
Tedavi süreci ise genellikle kortizon tedavisi, intravenöz immünoglobulin (IVIG) tedavisi ve bazen trombosit nakli ile yönetilir. Kortizon ilacı, bebeğinizin vücudunun trombositlerini yıkıma karşı korumak ve trombosit seviyelerini stabilize etmek için kullanılır. Ancak ilacın kesilmesiyle trombosit seviyelerinin tekrar düşmesi, tedavi sürecinin biraz daha uzun süreceği anlamına gelebilir.
Böylesi durumlarda doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve gerektiğinde farklı tedavi seçeneklerini değerlendirmek önemlidir. Bu süreçte çocuk hematologları ile çalışmak, bebeğinizin trombosit seviyelerinin düzenli olarak takip edilmesini sağlamak ve tedaviye en iyi şekilde yanıt verdiğinden emin olmak için kritik olacaktır.
Bu süreçte moralinizi yüksek tutmaya çalışmak zor olabilir, ancak bebekler genellikle bu tedavilere iyi yanıt verirler. Doktorunuzun yönlendirmeleri doğrultusunda hareket etmek ve destekleyici tedaviye devam etmek en iyisi olacaktır.
Eğer kendinizi daha iyi hissetmek ve bu süreçte duygusal olarak desteklenmek isterseniz, size bu konuda rehberlik edebilirim.
Bu arada bebek gelişim takibi için “Mucize Bebek” adlı uygulamamızı kullanabilirsin. Oradaki anneler bebek ile ilgili konularda daha deneyimlidir.
Duygusal açıdan çökmek üzereyim ama sütümden bebeğe negatif enerji ve stres görmemesi adına moralimi yüksek tutmak için sürekli iyi şeyler hayal ediyorum en azından sütümü sağarken pozitif enerji ile sağmay çalışıyorum
Bebekler bu tür tedavilere iyi cevap verir bu yüzden iyi düşünmek gerek. İnşallah kısa zamanda toparlar, dualarımda bebiş olacak. Adı nedir bebeğinin?
Teşekkür ederim yiğit Alp bebeğimin adı plesenta aşağıda olması sebebi ile açılma başlayınca acil bir şekilde 36 haftalık sezeryana alındım doğar doğmaz bir kere bebeği kucağıma verip götürdüler bir kere de emzirmeme izin verdiler tek sağlıklı olsun beklerim ben onu ama tabi ki insan yaşayacağı süreci merak ediyor korku ve endişe ile
Endişeli olman gayet doğal. Kısa sürede toparlayıp gelecektir inşallah. Sen sütünü sevgi ile sağmaya devam et. Bebişinin şuan en çok ihtiyacı olan şey bu. Üzüntü ve stress sütünü de etkileyebilir. O yüzden senin iyi olman gerek.
Teşekkür ederim