Yenidoğsn için ne kadar kıyafet ve ne alınmalı ??
Maks 10 zıbın oda bebek cok kusarsa diye ama sen 5al 5i hediye gelir zaten. Patikli tulum al 2,3tane cok ise yariycak giydirip soymasi kolay. 2de 5li hastahane cikisi al 2 battaniye al cunku battaniye getirende olur kii döndür cevir 2sini kullaniyorum ben günde 12bez harcican ona gore bez al alt acma ortusu 2tane yikanabilir aldim ben emzrme onlugu yatak odan darsa anne yani genisse parkyatak al külot depend 3lü pijama takimi 2tane kendine hastane terligi 1numara buyuk al dogumdan sora şişçen ayagina girsin
yatarken giydirmeye ayakli kalın tulumlar var battaniye gibi ondan al,disarda giydirmeye de astronot tulum al,agiz mendili ben hic kullanmasamda adettendir ,
bolbol islak mendil al pisik kremi(zeytinyagi kullaniyorum) burun aspiratoru,sut sagma makinesi,malt icecek at hastahane cantana mutlaka sutun olmazsa die bebe ac kalmasin.
Tesekkur ederim sagolun
KIYAFET
•Hastane çıkışı 5’li (10lularda gereksi parçalar var ve pahalı max 2 kere giydirebilirsiniz)
•5-6 takım yeni doğan takım (boyu uzun olursa pek giydiremeyebilirsiniz zaten hediye de gelicektir)
•6 body (3 askılı 3 kısa kollu)
•6 tulum ( 3 tanesi fermuarlı doktor kontrollerine cok rahat giydirir cıkarırsınız)
•Yarım kundak (moro refleksi ile uyanmaması rahat uyuması için 3 aya kadar kullanabilirsiniz)
•Çorap
•Ağız mendili
•omuz mendili
•Şapka(bebekler kafasından ve göğüsünden üşütür)
•eldiven (bebekler elleriyle algılar çoğu şeyi kullanmamanız bile ten tene temas için iyi olabilir
ellerinde cok durmuyor )
•Yelek, hırka ,patik
•Dış giyim için peluş tulum ve astronot mont alabilirsiniz. (3-6 aylık tavsiye ederim cünkü 0-3 ler biraz küçük oluyor ve ilk etapta havalar soğuk olacağı için pek dışarı çıkamayıp giydiremeyebilirsiniz
)
BAKIM - BESLENME •Yenidoğan bebek bezi (2 paket alabilirsiniz stok tavsiye etmem bebeğiniz iri olursa kullanım süreniz değişebilir. Öneri; sleeppy, molfix,goon iyi ve temiz içeriklidir) •alt açma örtüsü (kullan at tercih ettim) •Yenidoğan ıslak mendil , bebek temizleme pamuğu (ıslatmak için boş kutularda satılıyor e bebekte) •Pişik kremi (sudocream, bepanthol) •Şampuan, bakım yağı, çamaşır deterjanı (ben siveno tercih ettim. Mustela ve ecowell de temiz içeriklidir.) •Küvet, kova, file, sünger •Tarak, konak tarağı, pilli törpü (isterseniz tırnak makası, makas da alabilirsiniz) •burun aspiratörü (yedek uç ve serum fizyolojik) •ateş ölçer (koltuk altı tercih ettim) •biberon, emzik, emzik kutusu •bornoz havlu takımı •kaşık biberon
BEBEK ODASI •park yatak (eğer yatak odan müsaitse başucuna koyabileceksen alabilirsin ) •Park yatak için nevresim takımı •2 lastikli çarşaf •sıvı geçirmez alez •Oda yapmayacaksanız bile dolap veya şifonyer bi kaç eşyasını koymak için toparlayabilir sizi… •triko battaniye, örme battaniye, penye battaniye, müslim örtü ince ve kalın (ince olanlar banyoda da cok işinize yarayabilir)
KENDİNİZ İÇİN
•düğmeli pijama (emzirmesi rahat pijama) ve gecelik (sezeryan olursanız elbise gibi oldugu için tuvalete oturmakta rahat edersiniz)
•Göğüs pompası (ben amazondan kablosuz eller havaya aldım:) , lansinoh, avent, kiwi güzel markalar)
•süt saklama poşeti
•göğüs ucu kremi mustela temiz içerkli (lansinoh en pahalı ve cok önerilen olsa da içerği temiz değil)
•göğüs pedi
•göğüs kalkanı (sütünüz akarsa kendiliğinden bazen hamilelik sürecinde de oluyor onları toplayabilirsiniz)
•depend ve gece pedi
•hamile iç çamaşırları
•emzirme sütyeni 1 veya 2 adet (cok almayın sevmeyip kullanamayadabilirsiniz büstiyer, sporcu atleti, yarın atlet vs gibi bunlarda iyi olabiliyor)
•emzirme önlüğü
•emzirme yastığı
Aklıma gelenler bunlar sağlıkla kucağınıza alın insallah
Benim aklima gelmeyenler bile gelmis akliniza. Ama sezeryan oldum ben gecelik giydigimde pisman olup pijamaya dönmüstüm etekleri duzeltmeye calismak,duzeltemeyip odaya kıçı açık çıkmak dert zaten hareket etmek cokzor bezdende kapandimi aciktami bitaraflar anlayamiyosun. Ayni sey yataktada gecerli örtüyü hababam acamiyosun rahatca Oyuzden pijama alti rahat gelmisti
39+1 deyim başak burcumun vermiş olduğu detaycılık deneyimleyip gorecegim ben de
Bu arada bugün avm de acar diye bi mağaza keşfettim yenidogan yada daha buyuk bebek kiyafetleri inanilmaz uygun… yenidogan ozellikle belirttim cunku oyleki bi takım yapmislar kutulu degil askida ama 400tl ye 4takim kiyafet alabiliyosun ornek zibin,sapka,eldiven,alt-ust takim,birde ayakli tulum bisi daha vardi hatirlamiyorum simdi 4ü biraradaydi. Bu magazayi onceden kesfetmis olmayi dilerdim