Merhaba etrafımda bu ürünü kullanıp memnun kalanlar da var gereksiz görenler de hastane çantasına alınmalı mı sizce?
Bebek meme emecek silikon uç bile bir sure sonra cileye dönüşüyor duyuyoruz o yuzden hic gerek yok hele de hastane cantasina. Yenidogan bebek meme disinda biseyle beslenecekse siringa yontemi veya kaşık yontemi onerilir. Damla damla yutkunmasi beklenerek
Ya emmesse ya sütüm gelmezse mamaya vermem diye diretmicem sarılık edemem yavrumu sırf memeye alışsın diye. Yeni doğan biberonu aldım ama ne bilim bunlar daha iyi diyende var
Ben şahsen almam . Yenıdogan bebegın emme ye ıhtıyacı olduğu için kaşık pek mantıklı gelmedi . Ek gıdaya geçince kaşık alışkanlığı kazanması için belki olabılırdı
Sarilik olmasin tabi. Mama ile besleme isterseniz bile siringa veya kaşık yontemi onerilir yeni dogan icin. Siringa ile veya kasikla damla damla verilecek . Sonrasi her firsatta emzirme denenecek .
Babyjem anne süt kaşığı aldım bende kullanımı bu urune gore daha rahat, sıktıkça damla damla sıvı geliyor içmesi daha kolay. Kasıkla zor olur bence ve dokulur diye dusunuyorum. Sezaryen olacağım için süt gelmeme ihtimaline karsı hastane cantama koyacağım ins
Kesinlikle katılıyorum aç kalan bebek sarılık oluyor karnı koyduktan sonra kakasını biran once yapmalı ki sarılık degeri yükselmesin. Özellikle sezaryen olanlarda süt inmesi 3-4 günü buluyor diyorlar. Bebeğe biberon vermeyi emzirme danısmaları onermiyor ama süt kasıgı ile meme reddi olmuyormuş. Şırınga ile de olabilir ama kullanımında cok dikkatli olmak gerekiyor cunku basınc var hızlı itilirse bebegin bogazına kacabilir…
İşte burdada insanlar ikiye ayrılıyor bende senin gibi düşünüyorum aslında
@Bahar86 bu kaşığı nasıl kullanicaz bı bilginiz var mı acaba yani sütümuz olmadığında mi içine mama vererek mi kullancaz
Süt kaşığı aldım ben
Ben şu ürünü ne olur ne olmaz diyerek almıştım akıl edip doğum çantama koymuşum.Bebeğim erken doğdu sayılır yani emme refleksi vardı ama çok çabuk yoruluyor ve sütte çok gelmiyordu.O kıymetli sarı sütü minicik bile gelse bununla verdik. Sonradan mamayı da babası bundan yedirdi hep. Ucunu takınca azar azar akıyor yormuyor öyle olunca tabi eşim öyle kullanmadı ama bizimkinin ucu yamulmaya başladı bile kullanmaktan
Evet sütümüz gelmezse yada yeterli değilse mama hazırlayıp bununla veriyoruz. Bazende süt olur ama bebek memeyi kavrayamayabilir o zamanda lazım olur. Kısacası burada amaç ilk günlerinde bebeğin aç kalmaması sarılık olmaması ve şekeri düşmemesi için bir önlem. Belkide size hiç lazım olmayacak ilk günden sütünüz inecek bebekte rahat emecek ins oyle olur ins hiçbirimize gerek kalmadan sütümüz bol olur ama sahsen ben risk almak istemedim. Hastanede lazım olursa birde mama kasık biberon aramaya kalkısmasınlar bende gereksiz yere strese girmemek için elimde bulunsun istedim. Devamlı kullanılacak bir ürün değil zaten…
Bence alın çok ğahalı değil e bebekten aldık biz bebek sarılık olduktan sonra ama … mamayı yada sütünüzü biberona alışmasn diye bunla verin
Biz ihtiyaç oldu koştur koştur almaya gittik
@Bahar86 çok teşekkür ederim inşallah sizinde ihtiyacınız olmaz sütünüz iner hemen