Yenidogan hacamat

Kuyruk sokumuna bebegimin hacamat yaptirmak istiyorum sizin dusuncelerinizi merak ediyorum @tecrübeli-anneler in veya yenidogan kuyruk sokumuna hacamatla ilgili herhangi bisey duyan var mı?

Kimisi öneriyor kimisi kesinlikle önermiyor eğer kalçada bir morluk varsa annedeki toksinler bebeğe geçiyormuş onun morluğu oluyormuş o da hacamatçı öyle demişti bana

Yeni doğan bir bebeğe hacamat yapılması önerilmez. Hacamat, kan alma yöntemiyle vücuda uygulanan alternatif bir tedavi yöntemidir ve yetişkinler üzerinde bazı faydaları olduğu düşünülse de, yenidoğan bebeklerin bu tür müdahalelere karşı hassas bir yapıları vardır. Yenidoğan bebeklerin bağışıklık sistemleri henüz tam gelişmemiştir ve kan alma gibi uygulamalar bebekler için ciddi riskler taşıyabilir.

Yeni doğan bebeklerin sağlıkla ilgili herhangi bir ihtiyaçları olduğunda, en güvenilir yöntem, bir çocuk doktoruna danışmak ve modern tıbbi uygulamalara başvurmaktır. Hacamat gibi alternatif yöntemlerin bebekler için güvenli olup olmadığı konusunda yeterli bilimsel veri bulunmadığından bu tür işlemlerden uzak durulmalıdır.

2 Beğeni

Dogum yaptin mi cnm @Bahars

Yenidoğan bebeğe hacamat yapılmaz.

O tazecik hücrelerin hacamata ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum ben açıkçası :face_holding_back_tears: Hacamat insanın yaşamı boyunca vücudunda biriken toksinleri atmak için rutin haline getireceği, aralıklarla yaptıracağı bir sağlık uygulaması. Anne karnında muhteşem bir şekilde korunmuş, bağışıklığı olsun diye o muazzam verniks ile kaplanarak dünyaya gönderilmiş bebeğe ekstra bir şey yapmaya gerek yok bence.

1 Beğeni

Göbek kordonu bile o kadar seçici bir yapıya sahip ki bizim vücudumuzda bulunan veya tükettiğimiz herşeyi çocuğa iletmiyor. Yenidoğan bebeğe ekstra bir sağlık uygulaması yapmak yerine var olanı korumak daha mantıklı. Keza onu korumak için doğar doğmaz bir süre yıkamıyoruz bile :smiling_face:

1 Beğeni

2 gun sonra gerceklesecek doğum çarşamba günü

@sude1 hacamat ile sorduğun soruya burda cevap bulabilrisin belki canım

1 Beğeni