Yenidoğan Bebekte Pamukçuk

@all kizlar 13 gunluk bebegim dili bem beyaz iyi eme bilmiyorda ne yapa bilirim???

2 Beğeni

Mama veriyorsan mama kalıntısı olabilir, anne sütü veriyorsan pamukçuk olmuş olabilir. Beslenirken bebek ağlıyorsa pamukçuk olmuştur dili. Pamukçuk olduysa çok az karbonatlı su yapıp temiz ve yumuşak bir bezle bastırmadan yavaş yavaş temizleyebilirsin

4 Beğeni

Biz 2 ay 8 günlüğüz o beyaz tabaka hep var. Doktor her gittiğimizde bakıyor. Pamukçuk olsaydı doktorumuz söylerdi. Süt ve mama kalıntısı. İstersen karbonatlı su ile silebilirsin ama bence hiç gerek yok. Kendi haline bırak

1 Beğeni

O beyaz kalıntı umaydada hep vardı ama şu bi kaç gündür dudaklarını sarıyor sabahları, bende karbonatlı suyla siliyorum galiba pamukçuk cuma doktora gidicez bakalım ne dicek. Çok üzülüyorum yavrumda öyle şeyler görünce çoğalır baş edemezsem çok canı yanarsa diye​:pleading_face:

2 Beğeni

Karbonatlı suyla siliyorsan çoğalmaz canım. Geçer birkaç güne

İnşallah nuran ya vallahi çok artmış emerken de zorlanıyor belli pamukçuk yüzünden dilinin en arkasını temizleyemiyorum öğürüyor hemen onu nasıl yapabilirim acaba?

1 Beğeni

Doktor fıs fıs verir geçer

2 Beğeni

Doktor sprey verir. O zamana kadar beklemezsen azıcık öğürse de hemen temizle arkadaşım, canı yanıyordur onun şimdi :pleading_face:

2 Beğeni