Yenidoğan bebekte nelere dikkat edilmeli?

Bebeklerimiz dogdugunda inşallah ,onları asla kucak kuşu yapmamamız gerekiyor.kucaga akisiyor ve anne ne işini yapamiyor nedeki bebek uzandiginda sakin duramıyor.ve bu iyi bir şey değil.peki sizce başka nelere alıştırmamalıyız ?:point_down:

1 Beğeni

Cansu dalıcam sana :crazy_face:yazdiklarimi degiştiriyorsun,bende yeni mesaj sanip giriyorum bibakiyom kendi yazdigimmiş:sweat_smile:

1 Beğeni

Ben aslinda buna katılmıyorum.
Bebek 9 ay boyunca anne karnındaydı. Dogduğunda kucağa alısmasın diye kenara birakmak bebek ile anne bağının hızlı gelişmesini engeller.
Bebeğim dogduğunda ben onu kucağımdan hiç ayırmayacağım. Teni tenime deysin. Birbirimizi koklayalım.

4 Beğeni

@Cansu Bu konuda Cansu’dan yanayım. Tecrübemle de sabit. Kucağa alışma diye bir şey olamaz. Düşünsenize yeni bir aleme gelmişsiniz 9 aydan sonra ve güven duymak isteyeceğiniz ilk kişi kim olurdu ? Elbette anneniz. Bebeği kucakta tutup kokunuzu sürekli hissetmenizi sağlamak güvenli bağlanmanın ilk kuralıdır. Bebek kucağa alışmaz. Oturmaya başladıktan sonra zaten yavaştan onu yere bırakıp onunla oyunlar oynayacaksınız, ona bir şeyler öğreteceksiniz. Bebek doğduğunda hep anne ya da babanın teniyle temas halinde olmalı. Ben kızım 3 aylık olana kadar kucağımdan indirmedim, 4. ayında yavaştan oyun halısında oyunlar oynamaya başladık vs. Hiç de kucak diye tutturan bir bebek olmadı. Bebeğin kucağa alışmaması sizin elinizde, siz ne kadar çok ilgi verirseniz bebek de size güven duyup o kadar az kucak ister. Kucağa alışan bebeklerin çoğunda ebeveyn tarafından ilgi eksikliği görülüyor ne yazık ki. Bu konu çok hassas bir konu o yüzden, o yüzden çok dikkatli hareket etmek lazım

3 Beğeni

Herkes bebegini alıyor kucagina cansucum sana bebegini alma demiyoruz​:sweat_smile:sadece kucagindan dusurmeyipde ancak kucakta tutmak iyi bişey değil .ben boyle olduğu için şikayetci olan anneler çok gördüm bilgi edindim kendime.yani anneler keşke kucak kuşu yapmasaydık aman kucagimda kalsın mesela senin gibi dusunup yapmasaydık diye pismanlik çeken anne çok .yani bebek kucakdan düşmüyor o zaman.zaten kim istəməz bebegini kucagina almayı

1 Beğeni

@Cesurumm İşte o yakınan anneler süreci doğru yönetemeyen ve bebeğe güven hissini tam verememiş olan annelerdir canım, bahsetmek istediğim buydu :wink:

4 Beğeni

Bebek dogduktan sonra tecrübemizi paylaşırız hepimiz çok güzel anneler olacaĝız çünkü kendimizi geliştirmek icin gayretliyiz :partying_face::kissing_heart:

4 Beğeni

Kesinlikle öyle canım, her anne kendine özel tecrübeler edinir :blush:

4 Beğeni

Sen benden 1 ay öndesin canim​:blush:

1 Beğeni

Tamam dedigin gibi yapcam ama eğer alisirsa dusmezsə kucagimdan,senınle görüşürük o zaman​:sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Ama kisiden kisiye degirsen bir durum.ben sakin çocuk dum eşimde oyle

1 Beğeni

@Cesurumm Ahahah :joy: Sen bana danış, ben sana destek veririm canım merak etme :joy:

3 Beğeni

@Cesurumm Elbette her şey kişiden kişiye değişir zaten

2 Beğeni

Eşimle ben sakin bebektik umarım bebeğimizde sakin olur :pray::sweat_smile:

2 Beğeni

@Cesurumm Umarım :joy::pray:

1 Beğeni

Bence bu qarip birsey.Bebek dogal olarak 9 aydir alişdiği insani annesini istiyo.O kokuyu duymak isdiyo ve bu cok doğal bisey bu yuzden bebek anne kucaği ister .Bu benim ilk bebeyim olacak doya doya bebekken kucagima almiycamda ne zaman alicam.

3 Beğeni

Aynen cansucum Bende sana sonuna kadar katiliyorum

2 Beğeni

Şimdiii öncelikle en önemli olanı bebekle olan güvenli bağlanmanın kurulması. Önemsiz görünen ama bir ömrü etkileyen birşey bu bana kalırsa… Üzgünüm ama sana katılmıyorum @Cesurumm kucak kuşu diye bişey yok. Aksine ne kadar kucağında tutabileceksen tutmalısın özellikle erkek bebeğin olacaksa. Nasipse ben bu şekilde düşünüyorum ve uygulayacağım. Herkes kucağına alıyor ama en güvendiği kucak her zaman senin kucağın olacak. Senin sıcaklığına senin kalbinin ritmine alışık minik bir beden. Ah benim canım ya kıyamam :smiling_face_with_tear: Kucağa almamakmış, uyku eğitimiymiş bunlar bana saçma geliyor, özellikle yeni doğanda. Bebeklerin rutin sevdiklerini okudum bir çok yerde fakat hepsinin ilk 6 aydan sonra düzene girmesi herektiğini düşünüyorum… Anne olacağımız karnımıza düştüğü ilk andan itibaren belliydi ve bunun sorumlulukları olacağını da biliyorduk. Hiç biri sürpriz değil yani. Çoğu konuda olduğu gibi bunda da annelere babalara olduğundan daha çok iş düşüyor. Babalar da muhakkak yardımcı oluyorlar/ olacaklar ama kalbinden hissetme yeteneğini cenabı Allah bize verdi… Çok dağılmak istemiyorum konudan umarım anlatabildim aklımdakileri :heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

He şunu da ekleyeyim kucağıma alışmasın diye araştırma yapmak yerine bebeği kendine bağlayabileceğin sligler var bakabilirsin. Anakucağında olduğu gibi sallanmıyor bebek içinde sağlamca sana bağli oluyor. İki kolunda sana kalıyor böylelikle :hugs: @Cesurumm

1 Beğeni

Siz anlamiyorsunuz galiba,benim ablam ve yakın cevremdeikler bebeklerini hep hep kicaglarında tutdular ,bebek yerde uzanmak ne demek bilmedi.ve pişman olan aňneler gördüm ,bende şunu soyluyoru m boyle yapmanın faydası yok çünki ,her kes şikayetci boyle yalan anneler.onlarin bebeği siz dediginiz gibi yanlış annede değil her kesin kucagina gidiyor .komşunun tanımadıqlarını .oyuzden ben bu duruma karşıyım .
@Sona bebegimi ne zaman kucagima goturucem diyorsun.kimse kismeyə bebegini kucagina alma demiyor ne saçma anlamişsiniz soruyu.
Kim istəməz ya Allah aşkına bebegii kucaginâ almayı .sabrsizlikdan olen ben varım burda bebeğim için ruyalarima giren her gün .
Kalkmiş bebeği ne zaman kucagima alacağım falan diyorsunuz.siz soruyu birdaha okuyun sonra yazın.
Size kimse yazmadı bebeginhic kucagina alma…gercekten kafam yandı ya .