Yenidoğan Bebekte Balgam

Kızlar merhaba

Eylül az önce sarı balgam çıkardı. Sizce normal mi ? Başka bir belirti yok bunun dışında.

Doktoruna yazmadan önce size sormak istedim , yaşadınız mı böyle bir durum ?

1 Beğeni

ben yaşamadım böyle bir durum,belki hasta olmuştur?

1 Beğeni

D vitamini damlasını yeni mi verdin o da sarı

1 Beğeni

Doktoruna yazdım. Öksürük ataklarıyla beraber balgam gelmiyorsa korkma dedi. Ateş vs yoksa da korkma dedi. Eylül’de reflü var ya, reflüsü olan bebeklerde normal dedi çok şükür. Gözlemliyorum şu anlık. Bir sıkıntı yok gibi

1 Beğeni

Yok arkadaşım, sabah uyanır uyanmaz veriyorum damlasını

1 Beğeni

D vitamini kaç damla veriyorsunuz?

2 Beğeni

3 damla canım

d vitaminin her türlüsü var ben 5 veriyorum 10 20 verende var

1 Beğeni

2aylık bebekte balgamı atlatmak için ıhlamur çayı hazırlayıp 1 yemek kaşığı ölçüsünde azar azar bebeğe içirilmeli diye duymuştum .

Doğum yaptığım da. bir arkadaş bebeğini bu durum için doktora getirmişti. Bende ameliyatlıydım yürüyüş yapıyorken duymuştum. Nekadarı doğru bilemem tabi. duyduğumu söylüyorum.

Doktor şöyle açıklamıştıAkciğerleri tam gelişmediği için toza ve mikroplara maruz kalarak tahriş oluyor Solunun yollarının tahriş olmasına neden olarak bebekde balgam balgmalı öksürek meydana geliyor .

Doktorunuz ne dedi bu duruma?

1 Beğeni

Evet d3 veriyoruz biz 1 - 2 damla. Vitaminden vitamine damla farkı var diye biliyorum ben.

2 Beğeni

Kızımda reflü olduğu için reflüye bağlı olabilir dedi. Öksürükle beraber olursa ve ateş olursa getir dedi

Şu konuya da tekrar değinmek istiyorum ki lütfen bebeklere ek gıda dönemine kadar anne sütü veya mama dışında bir şey vermeyin. Hele de bitki çayları falan. Bebeklerin böbrekleri ve bağırsakları bizimkiler gibi olmadıkları için sindiremezler ve zarar verirler

3 Beğeni

Ben vermiyorum zaten. Dedim ya duymuştum ne kadarı doğrudur bilemem diye.

Bende vermekten korkuyorum öyle ek gıdalar.

1 Beğeni

Aynen öyle

Ben de veriyorum rengi sarı acaba o mu geri çıktı diye düşündüm degilmiş. Sen de ver arkadaşım anne sütünden geçmeyen tek vitamin d vitaminiymiş. Doktorun bunu söylemediyse çocuk doktorunu değiştir derim.

1 Beğeni

@Cansu 15 ci gününden itibaren d vitamini veriyorum canım.Damlasını merak etdim sadece bize 5 söyledi doktorumuz

2 Beğeni

Kızlar Eylül hakkında güncelleme yapıyorum. Balgamlı öksürük de başladı maalesef ve sanırım boğaz ağrısı da var. Mama yerken çok ağlıyor. Bir de üstüne ishal oldu, ishalden dolayı da pişik oldu. Herşey üst üste geldi. Doktorumuz yarın hemen getirmemizi söyledi. Yarın sabah doktora gideceğiz. Bu gece uyku yok bana anlayacağınız. Allah bebeklerimizi hasta etmesin gerçekten. Bebeğinizi sakın ama sakın büyüyene kadar kalabalığa sokmayın :sleepy:

2 Beğeni

:pleading_face::confounded::scream::scream::scream: Allah bebelerimizi korusun doktordan çıkınca yaz olur mu

1 Beğeni

Olur arkadaşım

Geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah :palms_up_together:

1 Beğeni

Teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni