Ya kızlar bebeğim 20 günlük ilk 10 gün herşey çok güzeldi ancak son 10 gündür bebeğimin burnu sürekli tıkanıyor. Doktora gittik çekmek lazım başka bi çözüm yok dedi . Otri bebe nin aparatını aldık serum fizyolojik sıkıp bikac dakika sonra cekiyoruz, çekince acılıyor burnu ancak 5-10 dk sonra tekrar tıkanıyor bi kısır döngü içindeyim resmen. Büyük kızımda hiç böyle bi sıkıntı yaşamamıştım ne yapcağımı şaşırmış durumdayım. Bebeğim uykuya dalamıyor max. Yarım saat uyuyor. Aynı konudan müzdarip olan bi çözüm bulan var m acaba?
Malesef ilaçta verilmiyor sadece açmak gerekiyor, aynı sorunu bebeğim 38 günlükken yaşadım.Cekerken çok hafif bir şekilde çekmek gerekiyor burun kanallarına zarar vermemek için ona çok dikkat edin.Ben çekmek dışında ekstra olarak nebulizatör kullanıyorum burnu tikanik olduğunda içine 5 CC serum ekliyorum soğuk buhar şeklinde uygulayip burun içini nemlendiriyorum, bebeğim 7.5 aylık tıkandığı zaman yine aynı uygulamalari yapıyorum bu arada.Uyku sorunu içinde buhurdanlik kullanın içine nane yağı vs ekleyin, uyutmadan yakin, odaya koku dagilsin bebeği sakinleştirip ferah bir hava katacaktır. Buhurdanligi da yine burnu tikanik olduğunda odadaki havayı dağıtması açısından kullanmaya devam ediyorum.
Hava nemlendirici aldım faydası olur diye ancak bizde olumlu bi etki yapmadı. nebulizatörüm var onu denemedim onuda yapıcam biraz sonra inşallah fayda eder bizede. Çok tesekkür ediyorum yanıt için
Nebulizatör kullandıktan sonra 5 dk boyunca sağ ve sol ciğerlerine aşağıdan yukarı doğru pat pat yapın ayrıca çok faydasını göreceksiniz günde 4-5 defa yapabilirsiniz rica ederim geçmiş olsun