Yenidoğan bebegın yüzü örtülür mü?

Kızlar size bir şey soracağım bir konuda fikrinize ihtiyacım var kayınvalidemler bebek doğduktan sonra sarılık önlemek amacıyla sarı yüz örtüsü kullan dediler ama bana pek mantıklı gelmiyor biraz araştırdım sarı örtünün sarılığa hiçbir faydası olmadığını okudum çoğu yerde sizce sarılık için sarı örtü alınmalı mı bir de bir şey soracağım yeni doğan Bebek’te bebeğin yüzü örtülür mü ilk bebeğim olduğu için deneyimsizim ve tecrübesizim bu konuda tecrübeli annelerden fikir almak istiyorum sizce örtü alınmalı mı?

1 Beğeni

Sakin oyle bisey yapmayin.sariligin sari örtü ile gececegine inanan tek millet olabiliriz heralde. Bebegin ne kadar sarardigini goremezsiniz . Yuzunu de ortmeyin bebek beslenemedigi icin oluyor bu durum. Genelde her bebekte oluyor bazi kisiler bu durumu onlemek icin direk mama ile besliyor falan . Sık sık emzirin baska caresi yok bunun. Kontrollerini aksatmadan götürün. Benim bebis de sarilik oldu hatta fototerapi aldik ona ragmen uzayan sarilik oldu degeri yavaş düşüyor. Bide d vitamini kullanmayi ihmal etmeyin o da etkiliyormus

3 Beğeni

Ben örttüm ilk çocuğumda tam yüzüne değil de beşiğin üstüne tabi ki sarılığı geçsin diye değil annemin ısrarıyla:) bir zararı yok ikinci çocuğumda hiçbirşey örtmedim örtü attığım an uyanırdı bazı bebekler örtü örtünce daha rahat uyuyor bazıları da istemiyor birazda bebeğin istemesiyle alakalı

1 Beğeni

Teşekkür ederim evet bende böyle düşünüyorum sarı yazmanın sarılıkla ne ilgısı var :roll_eyes:almicam . Pekı yüzü örtülür mu bebegın ? Çok eskiden olan bısrydı bu neden çocuğun yüzü örtünür ki

Bana örtü örtmenin bi mantığı yok gıbı gelıyo . Bende örtmicem . Bebek daha doğmadan herseye karışıyorlar bebek doğunca nolcak acaba

2 Beğeni

İlk çocuğu zaten sen değil anne kaynana eş dost akraba söylemleriyle kafa karışıklığında büyütüyor insan ama şuan ki anneler daha bilinçli ve özgüvenli eminim bebeğin için en doğru kararı vereceksindir sağlıkla gelsin bebişin​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok doğru söylüyorsun canm , ıllakı söyleyecekler . Bebegım sağlıkla gelsin inşallah annesı onun için en ıyısını yapacak :cherry_blossom::two_hearts::pray:t2:

1 Beğeni

Sarı yazma bende aldım herkesin tavsiyesi ile ama bence de bebeğin yüzü örtülmeli ilk günden itibaren sonra uyku uyumuyor lar ister sarı ister başka renk farketmez ama ilk günden alıştırsan iyi olur örtmeye çünkü bebek yatmaya başlayınca etrafında bişey gördüğü zaman dikkati dağılır uyuyamaz

Sarı örtünün sarılık önlediğini söyleyenlere sinir oluyorum… hiç alakası yok mantıksız… hastsnede bana dün teyzenin biri beben sarı… Sarı yazma ortte düzelsin diyor… teyze bebem beyaz tenli bundan olacağı bu dedim geçtim​:rofl::rofl: ikinci soruya gelince… kaynanamla tartıştığım konulardan biri bu… çocuk yatınca sürekli üzerine birşey örtüyor… karanlık olsun rahat uyusun diyor… bu bana yanlış geliyor… çocuk gündüz gece ayrımını yapabilmeli… gündüz uykusunun kısa kısa gece uykusunun daha uzun olduğunu öğrenmeli. Her ortamda yatmaya alışmalı. Bu sebeple ortulmemeli diye düşünüyorum. Ben sadece dışarıda arabasında uyurken yüzüne güneş gelmesin diye puset örtüsünü orterim… tabi herkesin kendi çocuğu kendi fikri ve yöntemleri farklıdır… saygı duyarım

1 Beğeni

Canım sarılık sarı örtü ile geçecek diye bir kanıt yok zaten bilimsel olarak da yok Sadece böyle bize de sarılık vardı yani böyle hafif karışık içinde sarı bir yazma beşiğin üzerine örtmüştük o kadar ki zaten hiç de üzerine gelecek şekilde örtmedik sarılığımız emzirerek geçti Çok şükür sık sık emzirerek Yani bir hastaneye gidersin falan çocuğun yüzü gözükmesin diye örtebilirsin aslında ama bir kanıtı yok yani o zaman öyle geçecekse neden bebeklerimizi yoğun bakımda yatırıyoruz ve oradaki ışık rengi de mavi bir renk alakası yok yani eskilerin lafları yine de ört bir zarar gelmez yani

1 Beğeni

Bende… kaynanamla …ayni …durumdayim… abla …ama… o …ne …dese …ben… tam …tersini … yapıyorum … çıldırıyor…:joy:.oyle… bi …davranıyor …ki… bazen …sanki …ben …bebeğin düşmanıyım da… bidee… diyorkii… bazen bebek …ağlıyor …kucağına …alıyor ahhh… diyo …benim …sütüm… olsa… ben… emzirim… seni … dedim yuhhhhh… artık… yani …:scream::scream: @Elif53

1 Beğeni

Kesınlıkle bu konuda çok doğru bebek gece gündüz kavramını bılmelı . BNde böyle düşünüyorum . Zaten nasıl alıştırırsan öyle uyuyacaktır . Örtü yok dıye uyumamazlık yapmaz :smiling_face:

Evinizin sicakligina gore giydirin veya uzerini örtün. Ama yüzünü ortmekteki mantik ne yani sacma sapan. Buyukleri cok dinlersek bebeler mahvolur . Benim kaynanam da surekli bebeyi ortme derdinde. Ilk bebegim temmuzda dogdu orte orte isilik olmustu bebe. Buyukleri fazla dinlemeyin bosverin. Varsin size cok bilmis desinler bana oyle diyorlar. Lafa gelince biz de cocuk büyüttük derler hep

1 Beğeni

Kız o kadar noktayı koymaya üşenmedin mi​:rofl::rofl:

1 Beğeni

Benim kaynanam birde çocuk hep aynı yerde yatmali diyor… ben her yerde yatırıyorum… her ortama alışmalı… mutfakta yemek yaparken puset e koyuyorum orda uyuyakalıyor kaldırmıyorum…

1 Beğeni

Yooooo nokta koymadan ben bile anlamıyorum Kendi yazdığımı:joy::joy::joy:

Allah başka acı vermesin canım​:rofl::rofl: okurken yoruldum

1 Beğeni

Sinirden saç diplerim ayağa kalktı bu nedir ya yap bir tane de sen emzir madem kaynanan özlemiş heralde bebek emzirmesini

1 Beğeni

Ayn öyle cnm

Benim kayınvalıdemler yorgan bile almış :roll_eyes::roll_eyes:yorgan kullanmıcam kullanılmaz dıyorum sankı ınadına 2 yorgan almışlar bırde :smirk:

1 Beğeni