Yenidoğan bebeğe hangi testler iğneler yapiliyor? Ilk gebeliğim

Biraz bilgi verebilecek olan var mi? Mesela K vitaminini duydum. Tehlikeli falan diyorlar. Neler yapiliyor bilmiyorum

Ben ilk bebeğime yaptırmıştım oda göbek bağı düşünce kanaması durmadı sürekli kanıyordu diye K vitamini yapıldı sonra kanaması durdu bir zararını görmedim öteki vitaminleri hatırlamıyorum

Yani dogumdan 10 gun sonra falan mi yaptirdiniz

Evet öyle yaptılar

Ben k vitamini ve hepatit yapıldığını biliyorum ama hastaneye gore değişiyor mu bilmiyorum. Birde topuk kanı alınıyor.

Topuk kanı kaç kere alınıyor hem hastanede hemde saglık ocagında mı alınıyor? Bilgisi olan yazabilir mi?

İkisindede alıyorlar ilk doğduğunda hastanede bir kaç gün sonra sağlık ocağı çağırıyor seni oda alıyor

Tesekkur ederim, iki kere almanın mantıgı nedir peki zaten cok zor alınıyor genelde kan cıkmadıgı için. Bebege bu eziyeti neden yapıyorlar anlayamıyorum… Yegenlerimden biliyorum cok aglıyorlar bu işlem yapılırken. Düşündükçe geriliyorum :neutral_face:

İlk doğduktan sonra topukkanı alınıyorBeslenme başladıktan kaka rengi degıstıktıkten sonra tekrar alınıyor Çünkü 2.03 gün kaka rengini siyaha yakın olacak Topuk kani çok çok önemli evet bize çocuklarımıza yapılan eziyet gibi geliyor ama topuk kanıyla bir çok hastalık teşhis ediliyor ve bu hastalıklar başka yollarla maalesef ki teşhis edilemiyor üç gün önce doğum yaptım ilk Gebelmde de ikinci gebeliğin de de bütün tetikleri yaptırdım bütün aşıları da yaptırdım hiçbir sorun yaşamadım

Tesekkur ederim, evet bende yaptıracagım ama ikinci kez alınması konusunda sadece huzursuzum. Bu konuyu birde aile hekimime danısacagım. Kakadan once ve sonra değişecegini sanmıyorum cunku genetik hastalıklar değişmez ilk alınan kanla hersey belli olur. Drum mantıklı bir gerekçe sunmazsa ikinci yaptırmak istemiyorum.

Yani on yıl önce doğum yaptım o zaman da bu şekildeydi şimdi yine doğum yaptım hastanede ilk topukkanı alındı beş gün sonra da sağlık ocağı alacak

Dogar dogmaz hangi aşılar yapiliyor. K vitamini yaptirdiniz mi?

Evet hastanede yapıldı bir aşı daha yapıldı ama hatırlamıyorum aşı kartına bakmam lazım