Kızlar bebeğim doğduğunda ayağı yamuktu alçıya aldılar daha önce başına gelen var mı doktor 100 bebekte 40 ında böyle olabiliyor dedi bilgisi olan var mı
Doğum yapmis anneler mucizebebek uygulamasında istersen oraya bir göz at bilgisi olanlar yardım edecektir Geçmiş olsun
Ne kadar yamul fotoğraf var mı? Birkaç hesap takip ediyordum instagramda orada birinin bayağı yamultu 6 defa alçı vs oldu tedavisi devam ediyor
Fotoğrafı yok dogudugundan beri ayak alçıda her hafta değişiyor hiç fotoğraf çekmedim googleyede yenidoğan bebek ayağında yamukluk yazınca fotoğraf çıkıyor birebir aynısı sağ ayak bugün 5. Alçıyı attık doktor ameliyat edebilirim haftaya karar vericem fln dedi bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz ameliyata gerek var mı
Bu kadın yabancı ama süreci takip edebilirsiniz 6 kere sanırım değişti ve ek bi kere daha alçı yapıldı diye biliyorum şimdi ayakkabıya geçtiler sanırım aralık ayında da çıkarılacak ayakkabı öyle söylemişti takip edebilirsiniz. Ve bazen yorumları okuyorum bu sorunu küçüklen yaşamış birsürü insan var yorum yapmışlar gayet iyiler yani korkulacak bi durum değilmiş
Sizin de böyledir sanırım
Görümcem 3 ay önce doğum yaptı onunda bebeğinin ayakları yamuk aynı şekilde doktor alçıya alıyor ilerleyen süreçte ameliyat sonra ayakkabı dediler ama içinizi ferah tutun her yamuk ayağı olan bebiş ameliyat olcak diye bişey yok inşallah alciyla düzelir Rabbim safi ismiyle şifa versin kimin me derdi varsa aminlerimiz oraya şifa olsun
Benim ilk oğlum iki ayağı bu fotoğraflarda ki gibiydi canım 5 günlükken alçıya alındı ayakları normal bir seviyeye gelene kadar alçı devam etti daha son 1,5 aylık ameliyat oldu daha sonra plastik ayakkabılar yaptırdık hala duruyor o ayakabilari medikalciler ayak ölçüsünü alıp yapıyorlar sonra ortası demir bir ayakkabı kulanmaya basladik gece takiyorduk gündüz plastikler gece ortası demir yürümeye başladığı zamada özel ayakkabı yaptırdık çok zor ve değişen bir süreç şimdi oğlum 8 yaşında ayakları düzeldi. Çok şükür doğduğunda hiç yuruyemeyecek sanmıştım ama geçici bir sureç belli bı yaşa gelene kadar sürekli hastanede konturolleri oluyor
5 haftadır alçıda alçıyı değiştirirken baktım alçıda ki ayağı hiç gekişmemis bı ayak uzun bi ayak kısa alçıda ki ayağı küçük kalmış sonradan oda düzelir mi
Doktorunuz iyiyse hiç korkma duzelmeyecek bir rahatsızlık değil alçı işi bittikten sonra düzenli dışa doğru masaj yapıyorduk biz ayağına belli bı yaşa kadar uğraştırıyor 8 yasinda ama her sene kontrolü oluyor Ankara oturuyorum Gazi hastanesine götürüyordum hakan atalar çok iyi bı doktor bizimle çok ilgilenmisti
Sadece sağ ayak alçıda endişelendiğim konu ayağı hiç gelişmemiş doğduğu zamanki gibi küçük ayak kısa bacak diğer bacağı ise iyi bı şekilde gelişmiş alçı bittikten sonra ayağı düzelmez diye korkuyorum
Sizin iki ayakta öyleymiş bizde tek ayak alçıda ki ayak gelişmemiş bı bacak uzun biri kısa ayağıda aynen öyle biri küçük biri büyük düzelmez diye korkuyorum
Onu bilmiyorum canım benim oğlumun sadece içe dönüklügü vardı ayak parmaklarlardan ikiside aynı şekilde gelişmişti
Bu yamuklugu düzeldi şimdi düz ayaklari çok şükür bı sorunu kalmadı Allah şifa versin inşallah iyi olur canım sen bebeğinde
Alçı ve ameliyat yaptılar dimi ayakkabı kullandınız mı
Amin canım Allah razı olsun bugün tekrar gittik 6. Alçıyı attık ameliyat yapmaya gerek yok dedi doktor ayakkabı içinde çok küçük dedi bebeğim çok ağladığı için soramadım alçıdan sonra ne olucak diye bu haftaki alçının sonucu çok önemli dedi doktor bakalım ne oluyor
Önce alçı daha sonra ameliyat oldu sonra plastik ayakkabılar giydi geceleri de ortası demir ayakkabı şuan düz ayaklari 8 yaşında 1,5 aylık ameliyat oldu alçı çıkınca masaj yapıyorduk ayaklarina biz dışa doğru
Bize ayakkabı için ayakları küçük dendi 33 günlük bebek alçıdan sonra ne yapacağımız hakkında tam bilgi vermedi bu haftaki alçının sonucuna göre konuşucaz
Hayırlısı olsun canm Rabbim şifa versin alçı bitince ameliyat oldu benim oğlum umarım gerek kalmadan düzelir ama korkacak bişey değil merak etme.