Yenidoğan Alt Değiştirme

Sizce yenidoğan bebeğin altını doyduktan hemen sonra değiştirmek mi gerekiyor yoksa beklemek mi gerekiyor ?

Doktorumuz bebek doyduktan hemen sonra altını değiştirmenin bebeği çok fazla kusturacağını söyledi. Doyduktan en az 1 saat sonra altını değiştirmek gerekiyormuş. Denedim ben ve gerçekten de kusmaları azaldı Eylül’ün.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

2 Beğeni

Yemek yedikten sonra yatınca hemen reflüyü arttırıyor diye biliyorum bende

1 Beğeni

Evet, o yüzden doktor bebek doyduktan sonra gazını çıkartıp en az 20 dk da dik pozisyonda tutmamızı önerdi. Onu yaptığımızdan beri uykusu kesintisiz oluyor ve kusması azalıyor. Gece uykulu uykulu dik tutmak zor olsa da bebeğin rahat yattığını görünce üşenmiyorum :blush: Bizde baba pek becerikli değil bu sefer gaz konusunda, o yüzden o görev bende :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Ben karnı açken altını değiştiriyorum. Karnı doyduktan sonra altını kirletmemesi için dua ediyorum. Eşim bez konusunda çok hassas. Bebek uyuyorsa altına yaptıysa bile değiştiriyor. Ben artık bebeğin altını değiştirmekten çok yoruldum çünkü daha yeni bezi takarken ya da takma aşmasında bir daha kirletiyor. Üst baş batıyor. O sıra karnı toksa kusuyor. Vallahi anlatılmaz yaşanır. Bir saat beklemek bana çok mantıklı gelmeye başladı. Bu yeni gittiğin doktor mu

3 Beğeni

@Cansu Evet canım, yeni gittiğim doktor dedi. Ayy bugün o olayı biz yaşadık. Kaka yapmıştı, duyurmadan önce değiştireyim dedi. Tam temizledim, kakasını bir fışlattı üstüme :woozy_face: Kahkaha atmaktan kaç dk altını temizleyemedim :joy::rofl: İlk vukuatın çişle olmasını dilerdim :joy::rofl: Erkek çocukta daha zordur tabi çiş mevzusu :joy:

2 Beğeni

İlk seferde bir kahkaha çok oluyor. Fakat 28. Günden sesleniyorum artık o kadar güldürmüyor :rofl::rofl: bugün altını degiştirirken eşimin üstüne çişini yaptı. Eşim kahkaha atıyor ama bana bir süru iş çıktı. Yatağın bazası bile çiş oldu. Geçen 2 gün üstüme kaka sıçrattı. Fıskiye gibi mübarek :sweat_smile: sarılık olmasındansa varsın yapsın diyorum. Oh rahatladı diyoruz. Daha ne yaptıĝını bilmiyor Evlattır diyip sineye çekiyoruz :laughing:

1 Beğeni

Bizim de yatak battı, sonradan iş çıktı bana ama ben de senin gibi olsun, varsın rahat etsin diyip güldüm :rofl::joy:

Çocuklar ilerde bunları okuyup kıymet bilirler inşallah :rofl::joy:

1 Beğeni

Amin inşallah :rofl:

1 Beğeni

Benimkide kusuyordu surekli artik aciktiginda once altini degistiriyorum sonra altini değiştiriyorum yoksa durmadan kusuyodu :sweat_smile::sweat_smile:

2 Beğeni

Size katılıyorum @NURAN bende hemen değiştirmiyorum diye kusma az şükür.)