Kızlar merhaba ben yeni alisveris yapacağım ama bebek hemen geliştiği için zıbın vs kaç tane almam lazım yenidoğan çok almayın diyorlar yaz bebeği olacak sıfır ya da kısa kol mu olsun 3-6 aylık mi alayım kafam karıştı adet ve büyüklüğü nasıl olmalı @tecrübeli-anneler @agustos-anneleri @temmuz-anneleri
Bende ağız mendilini fazla alırım diye düşündüm çok lazım oluyormuş gerçekten. Fazla bir şey almak istemedim bende mağazaya gidince de kafam karışıyor uğradım dün almadım bilerek bilgi alırım burdan diye
burdaki hastane çantası ve yazılanları SS alıp alacağım mağazada cidden karışıyor
tulum konusunda iyi yapmışsın bende o tarz alayım çok teşekkür ederim
zibinlar sıfır kol kısa kol nasıl aldın peki yaz bebeği benimde temmuz sonu ağustos başı gün vermedi daha sezaryen olacak
Birde bebek üşür diyorlar ama bazı doktorlar da çocuk isilik olur kalın giydirmeyin yazın diyorlar haftalarimiz yakın ya ne düşünüyorsun
Evet bence de mantıklı olan o bende ona göre alayım
Evet değişiyor bünyeye göre bende abartmadan alırım diye düşündüm internette görüyorum herkes dolu alışveriş yapıyor ![]()
Bende en lazim olanlari alayım gerisi eşime derim alır kolay eksikler ya da internetten söyleriz. Başta doğum sonrası çıkip almakla uğraşmayayim dedim çok teşekkür ederim canım aldiklarimizi güzel güzel giydiririz inşallah ![]()
![]()
0-3 yine de elinizde bulundurun ama cok almayın ben 0-3 ve 3-6 şeklinde aldım
Teşekkür ederim kızlar öyle yapacağım ![]()
Ben 0-3 ay bir iki bisey aldim herseyi 3 6 6 9 aldim benim bebiismde 1 agustosta dogacak. Simdiden bebekler zibinla duruyor su sicakta o yuzden kicuk alma cok cok lazim olursa dogumdan sonra bir iki parca alirsin yeter. Bide nerde yasiyorsun bilmiyorum da evin sicak oluyor mu olmuyor mu ona gore karar verirsin
@Elif41 benimde 17 tane alt üst takım 0-3 ay sayısını bilmiyorum ama 6 tanesi falan 0-6 ay diye geçiyor aldığım yerde. Galiba 3-6 ay onlar ama giydiriyorum
12 adet 0-3 ay zıbın atlet olanlar daha fazla uzun kollu ve kısa kollu az almışım ama yeterli bizim için.
Fotoğraf çekimi için 0-3 ay hastane çıkışı 3’lü tulum takım ve
Yenidoğan 10’lu hastane çıkışı.
Toplamda 5 adet tulumumuz var 0-3 ay olarak hepsi takım halinde.
Bende ekstra eldiven,bere,önlük almadım genel olarak aldığım takımların içinden çıktı.
2 penye yelek aldım.
Kalın hırka, kalın battaniye kullanmadım hiç annem bir sürü örmüştü oysa
3 adet penye battaniye, 1 adet nohut battaniye, 1 puffy battaniye, 1 kalın battaniye, 1 kalın müslin battaniye, 2 adet ince müslin, en az 10 ağız mendili, 10 tane de çorap almışım.
25 günlüğüz, şu anlık bizim için yeterli ama zıbın biraz daha alsam mı diyorum yalan yok
bazen yetmiyor temiz olmuyor dolapta 3-6 olanları bile kullanmaya başladım. Tulumumuz çok az farkındayım
bana çok zor geliyor giydirmesi
ama bayramda bayramlık olarak tulum alıcam birkaç tane minnoşuma
Bu arada bornoz havlu da 2 adet. Onun haricinde bebişe bakım malzemelerini alın şampuanı,deterjanı,leke çıkarıcısı,pişik kremi,nemlendiricisi,burun sterilizasyonu,ıslak mendili,pamuğu,yenidoğan bezi,küvet seti,törpü veya tırnak makası vs.
Bu arada kızlar dolabımız için halâ kuruluma gelmediler kendi dolabimdan 2 adet cekmece ayırdım minnoşa biraz dağınık
her gün kakalı ve kusaklı mecbur çok kullanıyoruz burayı ![]()
Çok tatliii
olsun gelene kadar çekmece kullan bizde almadık henüz kayınpeder alıcam dedi bekliyoruz yoksa daha geç alırdık zaten anne yanında yatacak diye. Yenidoğan yerine 3-6 aylık daha fazla alacağım yorumlara göre tulum da aynı şekil. Diğerleri zaten set halinde satılıyor bakım seti onları alacağım deterjan vs de.
Kocaelide oturuyorum canım evim yatak odam sıcak oluyor üst katta sabah güneşi vuruyor birde. Salon alt katta yazın bile serin yatak odasına göre. Gün içinde salonda olursak uzun giydiririm diye düşündüm aşırı sıcaklar dışında ama gece yatarken şimdiden terliyorum ben o sıcaklarda ne yapicaz bilmiyorum
Büyük olursa sıcaklarda daha rahat eder bence de o yüzden 3 6 aylık daha fazla alırım diye düşündüm
benim de ilk hamileliğim bu konuda hiç tecrübem yok sağolsun kayınvalidem bize pek bişey bırakmadı herşeyi o halletti
Ne güzel, iyi olmuş sizin için ![]()
Bende cogu uzun kollu agustosta olacak bebek ama malum yeni dogunca usur bence en kotu ihtimal ic zibinla kalir ama bence uzun kollu ince tulumlar var onlardan aldim iki tanede kisa citcitli var hava durumuna gore belki degistirim
Ben de yeni doğan olarak :
3 tane 5 li yeni doğan takım aldım 3 askılı 3 kısa kollu 3 uzun kollu düz zıbın aldım 2 li yedek alt aldım çoraplı gibi ayak kapalı olandan 3 lü çorap aldım 3lü boxer aldım 3 lü eldiven aldım
3 aylık olarak da
2 tane 5 li takım aldım 4 tane zıbın aldım 2 li alt aldım ekstra çoraplılardan
2 penye battaniye, 2 müslin battaniye, 1 nohut battaniye, 1 örme battaniye aldım 2 paket ağız mendili aldım
Ateş ölçer, pişik kremi, likid pudra, losyon, bebe yağı, bolca şampuan, 1 no 3 paket bez, tarak, emzik, tırnak makası ve törpüsü, kulak pamuğu, sıkıştırılmış mendil, alt silme pamuğu, ıslak mendil, manuel süt sağıcı, emzik, biberon, biberon temizleyici, sıvı deterjanı ve yumuşatıcısı, oda nem ölçer, banyo takımı (katlanabilir küvetliden), düz kafa yastığı
Aldığım aklıma gelen ne varsa yazdım umarım işine yarar canım muhakak eksiklerim vardır kullandıkça tespit etmeyi ve tedarik etmeyi düşünüyorum ![]()
Canım bebe yağı ve pudra önermiyor bazı doktorlar bizim doktorumuz önermedi. Mecbur kalmadıkça kullanma bence ya da biraz büyüyünce kullan
Birde 3 aylık olanlar eğer ki 0-3 olanlarsa çok az gibi geldi bana.
Yenidoğan zıbın ve takım ben hiç almadım gerekte kalmadı mesela 10’lu hastane çıkışı dışında hiçbiri yenidoğan değil, 0-3 ay. Daha rahat ediyor içinde sanki ne çok sıkıyor ne de çok bol en azından 2 ay falan giyeriz 0-3’leri diye düşünüyorum
16 takım, 10 zıbın bir ara hepsi makinedeydi eve ilk geldiğimiz günlerde
3-6’ları giydirmek zorunda kalmıştım