Yeni doğum yapan annelere soru

Merhaba yeni doğum yapmış hanımlar, bir şeye ihtiyacın var mı diye sorulması yerine ne sorulsun isterdiniz?

3 Beğeni

‘Nasılsın ?’ sorusunun sorulmasını o kadar bekledim ki…

5 Beğeni

Ben de günün nasıl geçti? Nolursun karıcığım biraz da ben bebekle ilgileneyim sen sadece emzir. Allahını seversen ver bana, denilmesini bekledim

4 Beğeni

Eylül ağlıyor, ‘Nuriş çocuğa bak’. Rüya’nın tuvaleti geliyor, 'Nuriş tuvalete götür '. Rüya’nın meyve zamanı geliyor, ‘Nuriş çocuğun meyvesini ver’. Bugün en son 'Ben bu çocukları tek mi yaptım be ’ diye bağırdım. Şurama kadar geldi yaa. Bir ‘Nasılsın’ diye soran yok ama herşeyi çok iyi biliyorlar gibi şunu bunu yap diyorlar. Gel de delirme. Sonra da ‘Neyin var da suratın asık, bir memnun edemiyoruz seni’ naralarını atıyorlar. İçimde fırtınalar kopuyor, haberleri yok

5 Beğeni

Sorulsa sanki doğru cevabı vereceğiz :sleepy:

4 Beğeni

Lohusalıkdanmı kaynaklımı nemi bilmiyorum ama çok sinirliyim bu aralar.Küçük şeye bile anında sinirlenip,deli ola biliyorum.Bizde gece ile gündüz karışmış durumda diye gündüzü ev işleri,geceleri bebek kucağımda oluyor hep.Hatta bu gün @NURAN hamilelik dönemimde bebeği çok kucağına alma,alışır seni zorlaya bilir söylemiştim,ama bu gün kendim aynı şeyi yaşıyor ve yaşamadanda birine biliyormuş gibi tavsiyede bulunmamak gerek olduğunu söyledim kendime.Ağlıyor,gazı oluyor,sancısı oluyor ondan çok benim canım yanıyor ve kucağımda rahat ediyor diye bütün gece kucağımda oluyor. Bu gün belim o kadar sızlıyorduki artık bebek kucağımda ağlıyordum.Eşim sağolsun yardım ediyor ama sanki bana az yardım ediyormuş gibi geliyor ama öyle değil ha.Ne bileyim boş sorular sorulmasın bana yeter.Hatta bu gün birisi buradan “Yenidoğana bakmak ne ki,yedir içir,gazını çıkart,uyut” yazmış…Keşke bu kadar kolay olsaymış…

8 Beğeni

Beni yanliş anladın kardeşim ben onu kendi bebeyim için demiştim ve tabi senin zamanında oldugu gibi venim bebeyim 3 kişi bakamiyorduk eşim ben k validem hatta annem gelio kaliyordu. Sadece baştan olanı deyilde ben duzenimi kurdukdan sonra bana sadece gazını şıkarıp yedirip yatirip uyutmak kamıştı tabi oda 3 ay sonra duzene girdikden sonraydı , ben o zaman için soylemistim ama baştan olanları anlatarak deyilde sadece o kısmını kendimi nezere alaraq soylemiştim . İfadem yanliştı ama ifade etmek jstediyim başka şeydu özür dilerim yanlış anlaşıldım yanlış cümlle kurdum ama kast ettiyim sen deyildin yazmaya vaktim yoktu uzun uzun yazamaıdm ve ve. 3 ay sonrası için demiştim @FidanUğur

3 Beğeni

Sana sonuna kadar katılıyorum

1 Beğeni

Seni çok iyi anlıyorum. Lohusalıktan bunların hepsi. Geçici canım, sabret. Sen neleri aştın, bu ne ki… Bolca al kucağına, senden başka kime ihtiyacı var bebeğinin sonuçta. Kucağa alışır diye falan korkma. Bolca kokla, öp. Bel ağrısı bende de hala var, ben de ağlıyorum çoğu zaman ağrıdan. Uzanmaya çalış. Bolca nefes al balkona ya da cama çıkıp. Cidden iyi geliyor. Seni çok iyi anlıyorum :heart:

3 Beğeni

Bir soru sorulması yerine hastaneye ya da eve gelen insanların hemen ellerini yıkayıp ne olur ne olmaz demesini isterdim

3 Beğeni

O düşüncede insanları bulmak maalesef zor, illa hatırlatmak gerekir

2 Beğeni

Ben bu durumda “ahtapot muyum” diyorum :rofl: eşim onu yap bunu yap demez de kim diyordu hatırlayamadım :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Gerçekten kötü olduğum zamanlarda nasılsın diye sorulduğunda ağlayasım gelirdi seninde oluyor mu

3 Beğeni

Lohusalık böyle :smiling_face_with_tear::people_hugging::heart:

3 Beğeni

Sabr etmekten başka çare yok canım haklısın​:pray:t4::sleepy::heart:

3 Beğeni

Çoook değişik duyğular :pleading_face:

3 Beğeni

Evet, oluyordu çünkü ihtiyacımız olan şey bu

2 Beğeni

Ben kızıma doğum yaptığımda çocuğu emziremiyorum yani sütüm hiç bir şekilde gelmiyor amelyatliyim ama habire süt sagmaya calisiyorum o esnada çocuğu emzir emzir sütun gelir demişti eşimin yengesi bende o esnada bana laf yetistirecegine bebek ağlıyor bir mama yap ta yedir demiştim bazen insanlar hiciklasa biliyor malesefki ben nasılsın yerine evimi birisi temizlesin isterdim bende bebeğimle ugrasayim o uyuyunca dinleneyim istiyordum :rose:

2 Beğeni

Aslında eşinizin yengesi de kötü bir şey dememiş, doğru olanı söylemiş ama lohusa psikolojisiyle siz yanlış anlamış gibisiniz :slightly_smiling_face: Emin olun bana göre bir anneye sorulması gereken ilk soru ‘Nasılsın’ olmalı çünkü bebekten kendini bile göremeyen, duygularını yaşayamayan tek varlık hâline dönüşüyoruz. Evin temizliğinden çok birinin duygularımızı önemsediğini hissetmek için bu sorunun sorulmasına ihtiyaç var diye düşünüyorum ben

2 Beğeni