Yeni doğmuş bebek neden emmez ne yapılmalı

Kızlar yeni doğum yaptım bebeğim memeyi emmiyor zorlamaya çalışıyorum olmuyor elimle göğsümü sıkıp naylon kaşıkla vermeye çalışıyorum ne yapabilirim sarılık olmasını aç kalmasını istemiyorum :pensive: hemşire göğsünde süt var dedi göğüs ucum az dışarda değil onu da elimle çıkarıp ağzına vermeye çalışıyorum ama yine almadı çok yardıma ihtiyacım var

Göğüs serumu yapabilirsin bana hastanede ki doktorlar demişti hem mama içer hem de göğsünü tutar diye meme reddi olmaz dediler

Göğüs uclari var eczanede satılıyor ondan alabilirsin birde göğüs ucu çıkartıcı pompa var ondanda alabilirsin eğer onunlada olmazsa benim bebeğim küvezde kalmıştı küvezde onları şırınga ile besliyorlardi göğüsünü sağdiktan sonra şırınga ile besleye bilirsin

Göğüs serumu nedir bilgim yok

Evet onları duydum teşekkür ediyorum ama ben bebeğimin göğsümden emmesini istiyorum :pray:

Annesin göğüs ucu olmasa bile mama destekli aynı zamanda annenin göğsünden süt de emiyor mama ile birlikte doktorum demişti meme reddi olursa bu şekilde yaparsan göğsünü alır diye emdikçe sütün de artar dedi görseldeki gibi yap dedi bi süre sonra mamayı da kesersin dedi emzirme-destek-sistemi-66

Eds yöntemi diye geciyor. Silikon meme ucu da alabilirsiniz.

Oncelikle lohusaliginiz ve bebeginiz hayirli olsun. Bebek ac kalmasin elbette sarilik olmamasi icin. Surekli uyandirip emzirmeye calisin. 2 saat falan derler genelde 2 saati beklemeyin sattte yarim saatte uyandirin. Uyanmiyorsa topuklarini sikin cene altini okşayin falan. Sağdiginjz sutu hemsireden siringa isteyip onunla verin. Videosu vardir mutlaka izleyin siringa ile vermenin. Oncelikle seŕçe sol paramaginizi bebegin agzina sokun o emiyor gbi yaptiginda sag elinizdeki siringa ile agzina yavas yavas verin. Zaten tadi aldikca o cekecektir hemde emme reflexi guçlenir. Ben kizimda fototerpi aldigimda hemsire boyle yaptirmisti. Sonrasinda da mutlaka emzirin. Her firsatta

Arkadaşım sarılık olmasın şırıngayla mama ver yada biberonla yine tutturmaya çalış tutmuyorsa sağ öle içir yani her öocuk emcek diye bişey yok benımki hemen emdi ama sütüm yetmedi kan şekeri düşğyor diye bebeğin mama verdi hemşireler sonra bende vermeye devam ettim sarılık zor kötü bişey bence emmiyor sa aç bırakma hemşirelere bakma onlar zorlar emzir diye ama emmiyosada tutamıyorsa aç kalamaz sonra sen uğraşırsın yine

Benimde ilkinde öyleydi slikon göğüs ucu taktım foşur foşur emdi. Memen büyük geliyodur ağzına. Sende o uçlardan dene istersen

Bence sütün varsa nie mama vercen arkadaşım mama verme sütünü ver. Önce slikon uç ile alıştır sonra ucu çıkarcan xaten. Onun ağzına memen büyük geldiği için emmiyor. Emdirmeye çalış yada sağ. Yoksa sütün gider. Arz talep olması lazım

Teşekkür ederim bunu duymamıştım​:kissing_heart::pray:

Çok teşekkür ediyorum :pray:

Çok teşekkür ediyorum :kissing_heart::pray:

Haklısınız :pray: çok teşekkür ederim açıklamanız İçin :kissing_heart::pray:

Aslında göğsüm küçük ama ucu da biraz kör gibi dışarda değil

Ozaman ya çıkartıcı kullancan yada slikon uç kullan canım

Herkeste yok silikon uca şuna buna alıştırma diyor kafam Allak bullak oldu

O herkes kimse dinlenmeyin siz onları. Şuan önceliğiniz alışıp alısmaması değil o bebeğin bir sekilde anne sütü alması. Sütünüz azalırsa veya kesilirse Allah korusun mama vermek zorunda kalacaksınız. Gelinimiz de meme ucu kucuk oldugu icin silikon meme ucu kullandı bir kac hafta. Emdikçe göğüs ucu buyudu bebekte emmeyi iyice öğrendi çene kasları kuvvetlendi sonrasında silikonu bıraktı hiç zorluk yaşamadı. Kısacası siz anne olarak kararlarınızı kendiniz verin ki ileride pisman olmayın…

Bahar arkadaşıma katılıyorum. Şuan önemli olan süt emmesi alışması değil. Bwnim oğlumda istwdiğim zaman bıraktım hiçte alışmadı iki yıöda emzirmiştim ilk oğlumu. Göğüs ucumda yktu memede büyük geliyosu emememiyodu ben öyle çözüm buldum. Sütün gitmedwn bence denemelisin