Yeni doğana mama vermek

Hanimlar bebeğim daha 4 günlük 4 gündür emzirmeye calisiyorum ama goguslerim yara oldu canim cok yaniyor artik emmiyor aç surekli ağladı kaka yapmadı mecbur mama aldık veriyoruz keçi sütü anne sutune daha yakın bir mamaymış ismi golden goat anne sutu onemli veremedigim icin uzuluyorum icime sinmiyor mama vermek ama sut yok gelmiyor yine gelsin diye cabalicam ama gelmezsede ne yapabilirimki aranizda bebegini sade mamayla besleyen buyuten anneler varsa yazabilirmi zarari olurmu sarilik olurmu hastalanirmi bebeğim illa anne sutu gereklimi gelen giden cok zorluyor emzirmem icin çok bunaldım daralttilar

Mama vermek kötü bir şey değil ki bebeğin için en faydalı olanı sen bilirsin hiç üzülme ama bence emzirmeyi de kesme acısa da sağabilirsin biberonla verebilirsin bende o şekilde besledim sonra göğsüm iyileşince emzirmeye devam ettim

Sağım yapıyorum ama gelmiyor doktorumda bebeğinin dudağı değmesi lazim dedi kahve rengi yerine yoksa gelmez dedi yine yapmaya devam edecem insalh gelir siz yaptikca geldimi kaynanam gorumcem falan surekli zorla verdirttiler kirmakta istemiyorum onlari çok önemli mama verme deyip duruyolar :face_without_mouth:

İlk doğumda benim de sütüm az geldi.Annem bu çocuk aç diyordu benim de ister istemez zoruma gidiyordu hani bir annenin bebeğine kendini yetersiz hissetmesi o kadar kötü ki. Kızmıştım yok işte emiyor ne diye ama kendimi kandırmışım annem gitti mama aldı verdi oymuş. Bebek sustu. Bende mama vermek hiç istememiştim ama sonra sürekli az da olsa emzirme ile ve süt artırıcı şeyler yiye oldu süt çok şükür çok mama vermeden atlatmıştık. İlk hastanede iken de göğsüm yara olmuştu ağrıyordu ama ona rağmen emzirmeye devam ettim. Pes etmeyin hep emzirin. Mama da geçici süreliğine öyle düşünün. Benim bu anlattığım süreç 1haftalık mevzu idi

Henüz doğum yapmadım ama gelmedikce sizde stres olusmus doğal olarak ancak stres yorgunluk gibi seyler süt gelişini etkiliyormus cevremden ve egitimlerde bahsedildiği üzere. Görümceniz ve kayınvalideniz kötü niyetli değiller ama sizdeki stresi daha fazla tetiklememeleri icin bir noktada sessiz kalmayın suan ön planda olan bebeginizin ve sizin rahat olmanız yani kırılacaklarsa bırakın kırılsınlar. Anne sütü önemli ancak bebegin ac kalmasından önemli degil. Sadece mamayla beslenen bebeklerde var sağlıklı olsun gerisi teferruat bence. Sakinliği korudukca belki göğüs uclarınızın yarası gecince emzirmeye alıstıkca süt gelecektir güzel düsünün siz süper bir annesiniz :cherry_blossom:

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim iyi geldi yazdıklarınız aksam ilk defa geldi sütüm bir siringa dolacakkadar geldi sağımla hemen verdim kaynanam burda kaliyordu gonderdim evine cok daha rahatladim hic bir is yapmiyordu bana yardimi yoktu aksine onune yemek is bekliyordu :joy:

1 Beğeni

ilk zamanlar bende mama takviyesi yaptım zamanla süt geliyor zaten göğüs yarası için gümüş gogus kalkanları birebir geldi bana bir de mustela göğüs ucu kremi .kremi sürüp göğüs kalkanını takiyordum aşırı nem oluyordu yara olusumuna engel oldu hiç sıkıntı yaşamadım onlarin sayesinde tavsiye ederim . süt içinde süt sağma pompası kullanabilirsiniz bebeğinize gogsunuzu vermeye devam edin süt gelmiyorsa yan taraftan siringayla süt geliyormuş gibi yavaş yavaş verin eşiniz ya da herhangi birisi verebilir . bebek emdikçe inecektir bende aynı yontemle alistirdim bebeği

sizi strese sokacak kişileri uzaklastirin yanınızdan sabırlı olun siz sakin oldukça bebekte sakinler daha ilk günler süt helmez mi bebek emmez mi dusuncesine girmeyin düzene girecek emin olun sakince yontemelri deneyin faydasını göreceksiniz :folded_hands:

Pek sasırmadım gayet iyi bilirim :sweat_smile: Şaka bir yana rahatlamanız önemli siz huzurlu olunca bebeğinizde olucaktır. Bırakın kim ne düsünürse düsünsün suan onların sizin üstünüze titreyip sizi gücendirmemesi gerekir. Sütünüz bol olsun insallah bebişede yarasın afiyetlee :cherry_blossom::cherry_blossom::smiling_face_with_three_hearts:

Anne sütü mucize gibi bir şeydir canım istediğin zaman değil bebeğinin doyacağı kadar gelir çok şükür bebeğin sağlıklı doğmuş kimseyi kafana takma boş konuşur herkes öncelikle güzel bir duşunu göğsünü güzelce sabunla masaj yap ovala sonra incir kaynat suyunu iç çok güzel süt yapar yeşil mercimek haila buharını göğüslerine tut sütün gelmesini sağlar emziremezsen bile bebeğinin ellerini göğsünde beklet ellesin seni dokunsun dokunsun ki süt damarların onun varlığını hissetsin kimse senden ve çocuğundan değerli değil sen iyi olursan bebeğine bakabilirsin çok güzel bir annesin herşeyden önce mamada verebilirsin bu gayet normal olan bir şey üzülme şimdi kalk duşunu al bol bol su içmeyi unutma :smiling_face_with_three_hearts: