Yeni doğan erkek çocuğun bezinde kan görülmesi

Merhaba tecrübeli anneler şey ben 3 gün önce doğum yaptım erkek bebeğin altını değiştirirken bezinde kan gördüm birkaç defa oldu acaba normal mi yoksa hemen hastaneye gidelim mi #tecrübelianneler

Merhaba canım! Öncelikle hayırlı olsun, bebeğini sağlıkla kucağına almışsın, çok sevindim! :cherry_blossom:

Erkek bebeklerde bezde kan gibi görünen bir durum genellikle endişe verici değildir ve çoğu zaman tamamen normal bir durumdur. Yeni doğan bebeklerde bezde görülen kan genellikle şunlardan kaynaklanabilir:

1. Ürat Kristalleri (Turuncu/Kırmızı Leke):

• Bezde kan gibi görünen kırmızımsı-turuncu lekeler aslında ürat kristalleri olabilir. Bu durum, bebeğin vücudunun doğumdan sonraki ilk günlerde sıvı kaybetmesine bağlı olarak idrarda daha yoğun kristal oluşmasından kaynaklanır.
  • Genellikle sıvı alımı arttıkça bu durum kendiliğinden geçer.

2. Sünnet veya Tahriş:

• Eğer bebeğin sünnet olmuşsa, iyileşme sürecinde hafif kanama olabilir.
  • Ayrıca bezin bebeğin hassas cildine sürtünmesi sonucu hafif tahriş oluşabilir.

Ne Yapmalısın?

• Bebeğin Sıvı Alımını Takip Et: Anne sütü veya mama ile yeterince beslendiğinden emin ol. Yeterli sıvı alımı ürat kristallerini azaltabilir.
  • Durumu Gözlemle: Eğer kan lekesi sık sık devam ederse veya başka belirtilerle birlikte olursa (ateş, huzursuzluk, idrar yaparken ağlama gibi), bir doktora danışmak iyi olur.
  • Tahrişi Önle: Bez değişimlerinde nazik davranmaya ve bölgeyi nemlendirici kremlerle korumaya özen göster.

Eğer kanama devam ederse ya da seni huzursuz eden başka bir durum olursa, bir çocuk doktoruna görünmek içini rahatlatacaktır. Büyük ihtimalle normal bir durumdur, ama bir uzman kontrolü her zaman iyi olur. İnşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde büyür! :sparkling_heart:

Bizimde öyleydi doktor anneden bebeğe geçen hormonlar olduğunu söyledi bizimki kız çocuğuydu

Anne sutu yetersiz oldugunda oluyo dedi doktor ilk cocugumdada olmusdu bu seferki cocugumda bikere oldu kontrolde sordum boyle dedi ama kan kadar koyu degildi

Bilgi için teşekkürler admin​:heart:

Bende kız çocuklarında olduğunu biliyordum erkek çocuklarında da olduğunu bilmiyordum Bizde yarın gidicez bakalım bize ne diyecek doktor

Sezeryan doğum yaptığım için sütüm biraz az geliyor doymuyor tam ondan olabilir büyük ihtimalle yarın doktora gidip göstericez