Yeni dogan bebeklerde 40 çıkarma

bugün 40.günümüz büyüklerim 40 çıkarma banyosu yap dedi yapılmazsa ne olur zorunlumudur dinde bir yeri var mı acaba bilenlerr

Bebeğin doğumunun kırkıncı gününe dair dinen yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Kırk gün boyunca bebeğin ve annenin evden dışarı çıkmaması, bebeğin kırkının çıkarılması gibi uygulama ve inanışların dinî bir dayanağı yoktur.

Çocuklar için kırk uçurması denilen olay bir gelenek – görenektir. Dinimizde böyle bir şey yoktur. Onlar sadece temizlik gereği yıkanırlar o kadar.

Biz 40. Günde önce ben banyo yaptım abdest aldım yaşın okudum bebeğime şifa niyeti ile sonra kızımı yıkadım bizde adet var altın atılır suya bereketli nasipli olsun diye suyunada altın atıp normal yıkamış tim​:hugs:

Bizde adetten olsa gerek 40 tane bugday tektek okunur pirinc para altin konur suyuna altin, bugday, gül yapraklari vs atilir yikanir ayni sekilde o bugdayla annede yıkanır

Önceki zamanın adetleri günümüze gelmiş bazısı çok abartıyor şeker tuz un bilmem daha başka başka şeyler onlar bana abartı geliyor biraz​:face_with_hand_over_mouth:

Dinde bir yeri yok canım. Gelenek gibi bir şey olarak görüldüğü için yapılıyor genelde. Zorunlu değil yani