Yeni Doğan Bebek Ateşi Kaç Olmalı?

Bugün ateşi 37 buçuk’tu ,şimdide 37 ye düştü Doktor normal ateş dedi 40 çıkana kadar. 37 buçuk olunca fitil koy dedi ki,38e çıkmasın.

ama yinede sizede sormak istedim. Sizinde bebeklerinizde ateş oluyormu?kaç arası oluyor genelde.

1 Beğeni

38.6 altiya kadar normal neresinden baktigina da bagli bazen popo kulak kol alti fark edebiliyo En guvenilir popo.

2 Beğeni

Isali felan varmi

2 Beğeni

Bizde 36.6 civarı çıkıyor

2 Beğeni

Ateşi neden çıkmış belli mi ? Ateşten başka belirti var mı ?

Genelde 37.5 tan yukarısında müdahale ediliyor. Hemen fitil kullanmamanı önermem. Vücut bağışıklığı için önce ilaçsız müdahale edebilirsin. Müdahaleye rağmen düşmezse o zaman ilaç ya da fitil kullanabilirsin @Sevane18

2 Beğeni

Başka belirti olarak hapşuruyor. Ateşi 38 de korkulur 37 buçuk’ta fitil kullan dedi.

İlaç’sız müdahele nasıl ki.

1 Beğeni

Hapşırık yenidoğanlarda normal karşılanıyor. Ateşle birlikte varsa grip belirtisi olabilir. Devam ederse doktora götürmelisin.

İlaçsız müdahale ılık suyla duş aldırmak, soğuk kompres uygulamak yani biraz suya mendiller batırıp ıslatarak nemli mendilleri bebeğin alnına, koltuk altlarına koymak da ateşi düşüren doğal müdahaleler

2 Beğeni

Hâ evet kompres uygulamıştım yeni doğduğu zamanda 37 buçuk ateşi vardı. Hapşuruk evet normal diyorlar. Ancak iki kez arka arkaya öksürdüğünü gördüm arkasıylada hapşurdu. Ölçtüğümdede ateşi 37 buçuk’tu ,doktora götürecektik fakat doktor normal 37 buçuk deyince gitmedik. Teşekkür ederim @NURAN :rose:

1 Beğeni

Hapşırık ve öksürük normal yenidoğanlarda. Eylül günde en az 4 kez art arda hapşırıyor. Arada bir de öksürüyor az da olsa. Ciğerleri gelişiyor, ondan oluyor. Ama sen ateşini sık sık ölç

1 Beğeni

Gözlem altında tutuyorum.teşekkürler :rose:

1 Beğeni