Yemek sonrası şişkinlik ve gaz

Annişler herkese mutlu günler diliyorum. Yemekten sonra gaz ve şişkinlik problemi yaşıyorum sanki karnım davul gibi şişiyor daha 13haftaliğiz bu hafta basladı böyle problemler sizde yaşadınız mi yaşadıysanız deneyimlerinizi benimle paylasir misiniz :pray::pray:

2 Beğeni

Her gebe hemen hemen yaşıyor bunu, çok normal :blush:

Yemekten sonra hemen uzanmayın, en az 20 dk yürüyüş yapın, evin içinde de yürüyebilirsiniz. Ilık bir duş alabilirsiniz. Yemekte ekmek yemezseniz de şişkinlik olmaz. Az az ve sık sık yemeye çalışın, tıka basa doyulduğunda mide şişiyor. Bunlar sizi rahatlatacaktır

3 Beğeni

Ya aslında çokta yiyemiyorum iştahım kapalı ama efsane bi gaz problemim var ne yesem gaz yapiyor :person_shrugging::person_shrugging:

2 Beğeni

Gazınız olduğunda tutmayın, salın gitsin :grin:

2 Beğeni

Geğirmem çok oluyor ya dkskdksw bide siskinlik geçiyor mide yanmasi başlıyor hayatımın en kötü dönemi galiba :pensive:

2 Beğeni

Mide yanması başa bela gebelikte :face_with_head_bandage:

Yoğurt yemeye çalışın, soğuk süt ve soğuk salatalık iyi geliyordu bana

1 Beğeni

Teşekkür ederim deniycem tavsiyelerinizi

2 Beğeni

Rica ederim :blush:

1 Beğeni

Ben yaşamıştım sabahları kalkardım sanki karnım bomboş hiçbirşey yok ama yemekten sonra davul gibi olurdu karnım​:rofl: Yogurt iyi gelirdi yemekleri az az yemekte faydalı mesela 1 tabak yemeği 2 defaya yerdim midemde rahat ederdi yemekten sonra da yürüyüş iyi gelir Yemek arası da yeşil sebzelerde tüketin en çokta dereotu

1 Beğeni

Ben yemek yedikten sonra hemen uzanırdım diye karnım davul gibi olurdu. Yiyip hemen sonra uzanmayın​:blush:

1 Beğeni

İlk 3 ay benim de böyleydi sabah minicik olan karnım akşam kocaman oluyordu

Gebelikte yemek sonrası yaşanan gaz ve şişkinlik problemleri oldukça yaygındır. Bu durumun birkaç nedeni olabilir ve genellikle hamilelik hormonlarındaki değişiklikler, artan rahim büyüklüğü ve sindirim sistemi üzerindeki baskıya bağlıdır. İşte bu sorunları hafifletmek için bazı öneriler:

1. Yavaş Yemek: Yemeklerinizi yavaşça çiğneyerek ve acele etmeden tüketmek, hava yutmaya ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olabilir.

2. Daha Az Ama Sık Yemek: Büyük öğünler yerine gün içinde daha küçük, sık öğünler tüketmek, sindirim sistemini daha rahatlatıcı olabilir.

3. Sıvıları Yemekten Sonra İçmekten Kaçının: Yemekten hemen sonra çok fazla sıvı içmek, şişkinliği artırabilir. İçeceğinizi yemeklerden en az 30 dakika sonra tüketmek daha iyidir.

4. Gaz Yapıcı Yiyeceklerden Kaçının: Lahana, brokoli, fasulye gibi gaz yapıcı yiyecekleri sınırlamak veya özel bir şekilde pişirmek, gaz sorunlarını hafifletebilir.

5. Fiziksel Aktivite: Yemekten sonra hafif bir yürüyüş veya diğer hafif egzersizler, sindirim sürecini hızlandırabilir ve gaz sorunlarını azaltabilir.

6. Gaz Giderici Bitki Çayları: Nane, zencefil veya rezene gibi bitki çayları, gaz ve şişkinlik sorunlarını hafifletebilir.

Eğer bu önlemlere rağmen sorunlar devam ediyorsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Hamilelik döneminde sindirim sistemi değişikliklere uğradığından, profesyonel bir görüş almak faydalı olabilir.