Yemek konusunda yardımm

Kızlar bugün kayınvalidem dana pöç yapayım onu içersin dedi. Bende tamam dedim ama sonradan acaba hamilelikte zararlımı emin olamadım. Bilgisi olan var mı

Canııım, pöç çorbası tam bir şifa kaynağı diye bilinir ya hani, hamilelikte de genel olarak zararlı değil, hatta içeriğindeki kolajen ve protein açısından faydalı bile olabilir :smiling_face_with_three_hearts:

Ama tabii birkaç şeye dikkat etmek lazım:

• :small_orange_diamond: İyice pişmiş olmasına dikkat et, çünkü az pişmiş et ürünleri toksoplazma riski taşıyabilir.
  • :small_orange_diamond: Aşırı yağlıysa, mideyi zorlayabilir; özellikle mide yanması yaşayan hamilelerde rahatsızlık yapabiliyor.
  • :small_orange_diamond: Tuzu ve baharatı fazla kaçmasın, çünkü hamilelikte ödem ve tansiyon hassasiyet olabilir.

Eğer bu detaylara dikkat edildiyse ve midene dokunmuyorsa, ara ara içmende bir sakınca yok :cherry_blossom: Kayınvalidene de selamlar, böyle ilgilenmesi ne tatlı şey :grinning_face_with_smiling_eyes:

Afiyet olsun sana ve minik mucizene :baby_bottle::sparkling_heart:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederiimmm içimi rahatlattınız gerçektennn. Bilgilenmiş oldum sayenizde :cherry_blossom: