Yediğimiz içtiğimiz sutumuze ne zaman karisiyor

Rezene çayı içtim sütüme ne zaman karışır çocuğa faydası olur ?

Yarım saate geçiyor diyordu @Hümanurun_annesi … yarıyor bencee

1 Beğeni

Kesin bilgi mi :relieved:

:hugs::hugs:

Çok teşekkür ederim

Rica ederim size süt bebişe gaz konusunda yardımcı olsun aminn​:palms_up_together:t2::hugs:

Amiiiiin :two_hearts:

1 Beğeni

Evet efsunum kisiden kisiye degisiyor diyorlar ama ben dogurdugumdan beri gözlemledigim gün içinde göğüsleeinizin tamamen boş olduğunu bildiğiniz bir zamanda su için içtikten sonra göğüsleriniz nezaman dolmaya başlıyor gözlemleyin… zaman tutun… sonraki gün su içmeyi azaltın ve göğüslerinizin tamamen boş olduğunu bildiğiniz andan nekadar sürede dolduğunu gözlemleyin… su içtiğiniz gün daha hızlı dolduğunu göreceksiniz hatta bende su içmeyi ihmal ettigim günlerde göğüslerim dolmuyor. Dolmadan bebek emmek istiyor yarı dolu yada az dolu oluncada tazyik ona göre azalıyor yada zor geliyor. Bebek bu durumda alışık olduğu düzen değiştiği için sinirleniyor emmek istemiyor vs… bu şekilde kendinizi gözlemleyerek nekadar sürede içilenlerin sütünüze sirayet ettiğini anlayabilirsiniz. Bende sağma makinasıda olduğu icin rahat gözlemleyebildim. Elektronik olmasada manuel cihaz yada cihaz olmadan tamamen manuel sekilde bebegin memede biraktigi sütü çekebilirsiniz​:smiling_face_with_three_hearts: buarada rezene gaz konusunda bana fayda sağladığına inanmıyorum. Eğer bebegim gazdan ötürü rahatsızlık çekiyorsa ben yaklaşık 10cc dupalak içiyorum ve günde min. 2lt su tüketimi ile içtiğim dupalak sütümede sirayet ediyor bebegim rahatliyor. Eger bu işe yaramadiysa ve ciddi boyutta bir kabizlik problemi varsa ki benim bebegim gunde min. 2kere kaka yapar ciddi dedigim benim bebegim icin 24saatte 0 kaka… o durumda kendisine gaz giderici damla veriyorum rahatliyorm doktorlar 15gune kadar 0kaka normal diyor ama yetiskin olarak bizler bile 2,3gun yada 1hafta tuvalete cikamadigimizda rahatsiz oluyoruz. Onlarinda bagirsaklari/yedikleri kendilerine gore ve oldukca rahatsizlik veriyo buyuzden ben bebegimin acı çekmesine göz yummuyorum hem o acı çekmesin hem ben eziyet görmiyim… ama tabi genel olarak beni kabız edecek şeyleri biliyorum ve çok canım istemedikce tüketmedigim icin bu bahsettigim durumları nadiren yaşıyoruz. Sürekli kabızlık ceken bir bebege sürekli ilac ile tuvalet/gaz yaptirmak bagirsaklari tembellestirir… Anne once kendisine dikkat edecek kendisi kabiz yada gazlı ise bu sütten bebegede gecer. Yukarda söylediklerim yanlızca emziren anneler icin gecerli… bukadar uzun yazdım birileri biyerlerden bisiler cımbızlayıp taşlamasın diye umarım kendimi açıklayabilmisimdir :smiling_face_with_three_hearts: insaallah bahsettiklerim fayda saglar

2 Beğeni