Yarın sezeryen olacağım

Merhaba anneler​:heart: yarın 37+6 haftalık sezeryen olacak, ilk bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah :palms_up_together:t3: yüksek tansiyon sebebi ile sezeryene karar verdi doktorum. Lütfen tecrübesi olanlar paylaşa bilirmi? Nelere dikkat etmem gerek, süreç nasıl çok zorlayıcı bir ameliyatmı?

Ne güzel Allah sağlıklı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin doğumunuzu kolaylaştırsın​:two_hearts: bende daha ilk olduğu için tecrübem yok inşAllah burdaki anne adayları size tavsiye verirler.

1 Beğeni

Spinal olacak değil mi? İlk yürümeye başladığında agrin olacak ama korkma yürüdükçe geçecek. Sakız çiğne ameliyattan bir iki saat sonra gazın çıkarsa agrin hafifler sakız işe yarıyor. Bir de korse al mutlaka ağrılarıni hafifletecek oturup kalkarken daha rahat hareket edersin. Bol su iç. Hemşireler seni ilk kaldırdığında agrin olacak ama sonra sürekli yatma kalkabildigin kadar kalk yataktan yürü bu şekilde ağrıların hızlı geçicek. Allah kolaylik versin inşallah hızlı iyileşirsin şimdiden bebişine sağlıkli mutlu huzurlu bereketli ömrünüz olsun. Allah bahtını güzel etsin canım.

1 Beğeni

İnşallah hepimiz için hayırlı sağlıklı olsun :palms_up_together:t3::heart:

1 Beğeni

Evet spinal olacak hayırlısıyla. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için :heart: Allah razı olsun :palms_up_together:t3:

1 Beğeni

İnşaAllah çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:doğduktan sonra nasıl geçtiğini bizimle paylaşırsanız çok sevinirim

1 Beğeni

allah sağlıcakla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin. ben beş yıl önce sezaryen oldum öncelikle hastanede kalabildiğiniz kadar kalmanızı tavsiye ederim ben evdeki yatağımdan pek ayağa kalkamıyordum zorlanıyordum dikişlerden dolayı ama hastane yatakları ayarlanabilir olduğu için orda sıkıntı yaşamamıştım açıkçası en çok zorlandığım şey buydu bol bol yürümek lazım su içmek lazım anestezi bazı bölgelerde ağrı yapıyor etkisini atmak için. bunların dışında bi hafta veya daha az sürede zorlanırsınız sonrası geçiyor allah kolaylaştırsın :heart:

1 Beğeni

28.02.2026 da sezaryen oldum, kızım 37+6 haftalık doğdu şükür sağlığı iyi. Yarın sabah hastaneden çıkış yapacağız inşallah. Ben epidüral anestezi oldum, belden iğne yapıyorlar birkaç saniye içinde ayaklarımda sıcaklık hissetdim sonra belden aşağıyı hissetmedim, bişeyler oluyor hissediyorsun ama hiç ağrı yoktu, kızımı çıkarınca uyutalımmı sordular istemedim sonra yarım saate dikişler falan da bitti. Yoğun bakım odasına alındım ameliyat sonrası serumlar falan ilk bir saat çok fazla üşüdüm aralıksız titredim sonra az az ağrılar başladı ağrıkesici iğne yaptılar, ilk gün zordu biraz ama sonraki gün yürüdükce ağeılar azalıyor, mutlaka korse kullanılmalı bence, çok rahat ettim, 3 cü gün artık kalkıp hareket ede biliyorum. Allah herkese bebeğini kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :palms_up_together:t3:

1 Beğeni

Ne güzel maşAllah hamd olsun Rabbime sağlıkla kucağınıza almışsınız bütün hamilelere nasip olsun bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı:heart_eyes:sizin adınıza çok sevindim Allah hayırlı bir evlat eylesin. Peki iğnenin sonradan acısı oluyor diyolar doğru mu? Hatta bazıları yıllardır bel ağrım geçmedi falan diyor bazılarıysa bende bir süre ağrıdı diyo sizde nasıl oldu? Tamamen geçti mi? Bide şu korse meselesi nasıl hemen taktınız dikişleriniz falan acımadı mı? Kusura bakmayn hiç tecrübem yok o yüzden bu kadar soru sordum