Yalnızlık hissi ,ilgisizlik

Arkadaşlar hamileyim . Bı tek eşim benle ilgileniyo . Kendi Annem Kaynanam 4 sene torun istediler ve şimdi hiç aramiyolar sormuyolar .Aradıklarindada 8 gün fln sonra arıyolar ozamanda sormuyolar canın birşey istiyomu fln . Akrabalarım bile aramadı bende deyer veriyolar diyordum .22 yaşındayım . Sizdedemi böyle ?

2 Beğeni

Benim de kaynanam sormuyo seninki en azindan iyi 8 gun sonra ariyor benimki hiiç sormuyo aramiyo ilk gebeligim cok ilgi gormek isterdim ama dusundugum kadar sevilmiyormuşum

Benimde öyle hamileyken kaynanamın benden yemek sakladığını da bilirim başka şeylerini de kendi annem öyle yapmaz ilgilenirdi ama eşim tarafından hiç bi şey görmedim abisiyle küstü çocuğum doğdu hala bi görmek bile istemedi düşünmeyi bıraktım en rahatı ama yeri gelirse herkese tek tek ağzının payını vermesini de bilirim

Hamile insandan saklanilir mi yemek ya normalde bile ne kadar ayıp

1 Beğeni

Aynı evde oturuyoruz eltim yukardan 3 börek göndermişti kaynanam eliyle sakladı buzdolabına koydu bende eşim acıktım demişti bende yukardan eltim börek gönderdi birini sen ye birini ben yiyin acıktım bende dedim kaynanam bunu söylediğimizi duydu galiba alddı kendi odasına götürdü yiyebildiğini yedi geri kalanını derin dondurucuya koydu ertesi günü çöpe bastı bir de kaynım sütlaç istemişti hamileliğimde sütlacı gözümün önünde yaptı etti bi kase kendine bi kase eşime ayırmış yukarı çıkardı geri kalanını bende bize de ayırdı diye düşünmüştüm akşama geldimki sütlaç felan yok ikisini de kendisi yemiş bende gittim kendime yaptım eşim sordu napıyosun diye bende annem sabah sütlaç yapmıştı bize de ayırdı sandım ayırmamış bari kendim yapıyım kendim yiyin demiştim orda ikisi de bozuldu kaynanam bilsem ben sana ayırırdım felan dedi bende hamileyim bebeğin canı çeker diye düşünürsün sanmıştım dedim

1 Beğeni

Aynen öyle durumu eşime anlattım o da bana karşı annem öyle yapmaz öyle yapmak istememiştir kötü bi niyeti olmamıştır dedi bende yokken annesiyle konuşmuş sokakta görsen acıyacağın kadına neden evde böyle davranıyosun demiş eşime düzgün davran o da vi evlat demiş

En azından eşiniz arkanızda durmuş sevindim, bende ona seviniyorum sadece eşim kimin ne olduğunu biliyor en azından onunla ilgili üzülmüyorum diye düşünüyorum. O da onları savunsa çok çok üzülürdüm.

1 Beğeni

Benim yüzüme karşı savunmaya geçiyor beni deli ediyor ama eşimde bana laf söylese ilişkimiz çok yürümez diye düşünüyorum

Öyle olur maalesef, hele aynı evde akrabalarla yaşanan evlilikler ya da aynı binada olmak falan çok zor zaten, insan en azından eşinden destek bekliyor.

1 Beğeni

Maalesef kimseden hiç bir şey beklememek gerekiyor ki üzülmeyelim, bundan sonra ben ve çocuğum varız diye düşünmek lazım. İnsan hamilelikte ilgi görmeyince torun doğduktan sonra gelecek ilgiyi de istemiyor. Beklentimizi düşürürsek üzülmeyiz en azından

Bende aynı durumu yaşıyorum canım daha yeni hamileyim 6 haftalık kendi annem babam bilmiyor henüz söylemedik kalp atışını duymadan kayınvalidem görümcem biliyor kayınvalidem duyduğunda kalkıp kucaklayıp tebrik bile etmedi kalabalık aileleri var biz çok hamilelik haberi aldık alıştık artık falan gibi şeyler söyledi ve sürekli bana çok nazlisin sen dogurana kadar ne yapacağız tarzında şeyler söylüyor :cry:

Aynen öyle canım

Arkadaşlar bakış açınızı değiştirmeniz lazım yoksa çok umar çok üzülürsünüz. Onlar sizin bı anneniz kardesiniz degil ki size özel ilgi göstersin. Eşinizden dolayı saygı duymaniz ve iletişimde olmanız gereken insanlar. Yani bı emek verip ilişki kurmadiniz. Onları siz secmediniz, hal ve tavırlarını beğenmek zorunda değilsiniz. Emek verilmemiş, severek seçerek kurulmamış ilişkilere bu kadar anlam yüklemeyin. Sizi sevmek zorunda da değiller. Onlar da sadece saygı duymak zorunda. Hamileliğiniz sizi anne hissetirebilir ama onlar henüz hala, babaanne olmadı. Doğunca gelişecek bazı duygular. Zaman verin herkese, herşeye. Eşler için de bu geçerli Bebeği kucağına alana kadar anlamıyor kadının hamileliğini. Bide üstüne o büyük karindan korkuyorlar.

1 Beğeni

Benim eşimin ailesi de aynı şekildeydi. İlk hamile kaldığımda ben, yeni evliydik. Ne bu acele, belki boşanırlar o zaman çocuğa ne olacak demişlerdi halaları. Ben de onları tamamen uzak tutuyorum hayatımdan. Ne saygı ne de sevgi besliyorum, onlardan da bunu beklemiyorum. Kimsenin de beklememesi gerek bence. Sevgi, saygı öğretilen ve öğrenilen duygular. Bazıları bunları öğrenmeyi, bunlara hayatında yer vermeyi seçmiyor. Onlar yüzünden biz moralimizi bozmamalıyız

1 Beğeni

Bende aynısını yaşıyorum canm yalnız değilsin bi konuda çok zoruna gidiyor bilirm. Benim annem vefat ettiği için daha Zoruma gidiyor ilk çocuk sahibi olacam bunu bilmelerine rağmen ne kaynanam ne görümcem eltim hiçbiri arayıp sormuyor ilgisiZler bende öyle oldukları için arayp sormuyorym kısasa kıssas

Boş ver etrafdakı akrabaları fln eşin ilgileniyorsa o yeter.Bazen öyle bi laf söylüyorlarki,arayıp sormadklarına şükr edersin​:woman_facepalming: ben hamileyken akrabalar arardı sorardı.Sinirlerimi bozarlardı hep.Yok böyle oıucak yok şöyle olucak herşeye bir laf . O yüzden arkadaşım eşin ilgileniyor o yeter