Kızlar günaydın. 39.haftaya girdim ve şimdiye kadar hiç yalancı sancı yaşamadım. Yalancı sancılar rahmin doğuma hazırlığı olarak biliyoruz. Doğumum zor mu geçer acaba?
Her insanda olmayabiliyor kiminde hergun yoklar kiminde hiç gelmez benim ilkte olmustu bı kaç kere ikincide hiç olmadı bunda da ara ara oluyo gibi sağlıkla kucaginiza alırsınız insaallah
Sağ olun, hepimiz inşallah
Ben hiç yalancı sancı çekmedim. Azıcık bile.Bir gün sabaha karşı ansızın suyum geldi
Ovv peki sonrası?
Sonrası suni sancıyla doğum.
- Haftadan beri o sancıları çekiyorum şu an 39+2yiz ve doğuma dair tık yok artk bir an önce doğsun istiyorum bebek aşırı baskı yapiyo ve nefesim kesiliyo uyku nedir unuttum sayılır millet 36. 37. Haftalarda nasıl doğuruyo şaşırıyorum sanki hiç doğuramiycakmışım gibi gelmeye başladi sancılar her girdiğinde heh bu sefer geliyo galiba diyorum ama yok
en son eşim dün basliycam artk yalancı sancısına sancinin da mi yalancisi olurmuş diyodu
çevremde benden sonra hamile kalanlar doğurdu ben daha beklemedeyim
36+2 yalancı mi gercekmi anlamıyorum ama belim ayrılacak gibi ara ara rahime vuruyor çok tuhaf bişi su veya kanama gibi bişi yok
Aynen benimde o şekilde başladi bazen dayanılmaz bir hâl aliyodu ama malesef yalancı sanciymiş düzensiz oluyo zaten sonra anliyosun doğum sancısı olmadığını
Canim ben 32 haftadan beri yalancu sanci cekiyorum bel agrisi 39 olduk halen nst tik yok. Artik gelse bile ayirt edemem galiba diye korkuyorum.
İlk gebeliğim hiç yalancı sancım olmadı 40+5te doğurdum (doğumum sancıyla başladı) vajinal doğum yaptım epidural almadım ve zor bir doğum değildi çok sancı çektim ama her şey hızlı ilerledi bebeğim 3850doğdu
Ben o durumdayım hala uyuyamadım sanki tuvaletim var gibi ama yok sıcak duş alicam saat 3 oldu hala uyku yok
Maşallah ya ne güzel
Hamilelikte egzersiz ve yürüyüş çok yaptınız mı?
Egzersiz yapmadım, yürüyüş çok nadir yaptım ama ev içinde çok aktiftim ağır işler dışında her şey yaptım dinlenmeyi de bildim ama benim riskli bir gebeliğim yoktu o yüzden rahat rahat hareket ettim
He bide doktor normal doğumu uygun gördüğünde kendimi hep motive ettim vücuduma güvendim dediğim gibi çok sancı çektim en son anneme vücudum bitti artık gücüm kalmadı dediğimi hatırlıyorum ama doğum anında ebe ve doktor ne dediyse yaptım ve sancılardan sonra doğum odasına girdim 15dk sonra çıktım doğumum hızlı oldu çünkü bağırmamaya gücümü bağırarak harcamamaya dikkat ettim tamamen ıkın dediklerinde ıkınmaya ayırdım gücümü he bağırmadım mı bağırdım bir iki defa ama kafanızı sağlam tutun siz motivasyon sağlam olunca vücut hallediyor her şeyi
Yalancı sancı nasıl oluyor ? bilmiyorum ben ya ilk doğumum olacak 34 haftamdayim. 3- 4 gündür regli ağrım gibi bir anda kasıklarıma ağrı giriyor sonra belim ve bacağım ağrıyor. Yarım saat 40dk sürüyor sonra geçiyor. Bu Yalancı sancı mi acaba(Ben regli agrilarimi çok şiddetli geçirdim hep günlük yaşantımı etkiliyordu)
Çok teşekkür ederim o kadar güzel anlatıyorsunuz ki sezaryen olsam aklımda kalacak normal doğum nasıl birşeydi acaba diye ben de evde her işimi kendim yapıyorum. Özelikle yürüyüş ve egzersiz yapmadım ama 39.haftaya kadar da kimseden yardım almadan geldim. İnşallah sizinki gibi güzel bir doğum hikayem olur.
Aminn inşallah doğum şekliniz nasıl olursa olsun sağlıkla doğurun inşallah
Evet canm aynen dediğin gibi oluyo benimde regli ağrilarim şiddetli geciyodu aynı ona benziyo zaten ağrılar ama düzensiz bir şekilde ilerliyo bazen belden bazen kasiklardan giriyo ağri bıçak saplamasi gibi normal doğum ağrilari da belden girip kasiklara doğru yayilirmis benimde ilk hamileliğim doktorumun dediklerini aktardım valla beline ve karnına yanlardan ağri girecek ortaya doğru kasilacak demişti o zman doğum da başliyomuş