Dunden berı karnım cok sertlesıyor. Bacaklarımda agrı oluyor . Ac karnına mıdem bulanıyor . Karının cok sertlesmesı yalancı sancı olabılır mı arada vajına bolgemde agrı oluyor . Ayaga kalktıkca ıdrarım gelıyor .34+3haftalık olduk.
Merhaba canım, 34+3 haftalık hamilelikte karnının sertleşmesi ve bacak ağrıları yaşaman oldukça yaygın olabilir ve bu durum genellikle “Braxton Hicks” yani yalancı sancılar olarak bilinir. Braxton Hicks kasılmaları, rahmin doğuma hazırlık amacıyla yaptığı düzensiz kasılmalardır ve çoğu zaman zararsızdır. Bu tür kasılmalar karnında bir sıkışma ve sertleşme hissine neden olabilir ve genellikle kısa sürelidir.
Ancak, yalancı sancılarla gerçek doğum sancılarını ayırt etmek önemli:
- Braxton Hicks (Yalancı Sancı): Bu tür kasılmalar genellikle düzensizdir ve pozisyon değiştirdiğinde (örneğin uzanmak ya da dinlenmek) geçebilir. Karnın sertleşir ama ağrı şiddetli olmaz ve aralıklı gelir.
- Gerçek Doğum Sancısı: Gerçek doğum sancıları ise düzenli ve giderek artan şiddette ve sıklıkta olur. Pozisyon değiştirdiğinde ya da dinlendiğinde azalmaz, aksine daha belirgin hale gelebilir.
Bacak ağrıları ve kasık bölgesindeki ağrılar, rahmin büyümesi ve bebek aşağıya doğru yerleşirken oluşan baskı nedeniyle olabilir. Özellikle 34. haftadan sonra, bebek pelvis bölgesine yerleştikçe bu baskı artar ve bu da bacaklarda ve kasıklarda ağrıya neden olabilir. Ayrıca, idrar kaçırma hissi de bebeğin mesaneye baskı yapmasından kaynaklanır ve bu durum hamileliğin ilerleyen haftalarında oldukça yaygındır.
Aç karnına mide bulantısı ise bu haftalarda hormonların etkisi ya da midenin asidik hale gelmesiyle ilişkili olabilir. Aç kaldığında mide asidi artabilir ve bu da bulantıya neden olabilir. Bu nedenle az ama sık beslenmek faydalı olabilir.
Şunlara dikkat edebilirsin:
-
Dinlenmek ve Pozisyon Değiştirmek: Eğer karnın sertleşiyorsa, dinlenmek ve pozisyon değiştirmek faydalı olabilir. Eğer kasılmalar dinlenmekle geçmiyorsa ya da şiddetli hale geliyorsa, doktoruna başvur.
-
Bol Sıvı Alımı: Dehidrasyon da yalancı sancıları tetikleyebilir. Bu yüzden bol su içmek önemlidir.
-
Sık Tuvalete Gitmek: Bebeğin mesanene baskı yaptığı için idrarını tutmamaya çalış ve sık sık tuvalete git. Bu, mesane üzerindeki baskıyı biraz olsun hafifletebilir.
-
Doktor Kontrolü: Eğer vajina bölgesinde ağrı artıyorsa, kasılmalar düzenli hale geliyorsa veya suyun gelmesi gibi belirtiler varsa, derhal doktoruna başvurmalısın. Bu belirtiler erken doğumun işareti olabilir.
Bu belirtiler oldukça yaygın olabilir ama kendini rahatlatmak ve bir sorun olmadığından emin olmak için doktoruna durumu bildirmek her zaman en güvenlisi olacaktır. Umarım her şey yolunda gider, kendine çok dikkat et ve bol bol dinlen!
Gercekten Çok tsk edıyorum. Cok bılgılendırıcı olmus. Yazdıklarınızı uygulamaya calısıyorum .
Ayni haftadayiz seninle canim inan artik dogursam diyorum canim yaniyo degin gibi surekli karinda sertlesme bacak agrisi karnim sertlesince sanci giriyo bide yalanci sanci bunlar artik sk sk olur
Benım 32 de basladı haftada 2 kere yokluyordu. Bu hafta 34 oldum daha da sıklastı bacak agrım olmuyordumıdem yanıyordu ama gun gectıkce sıkayetlerım artıyor . Gece cok zorlanıyorum . Sag tarafa yatamıyom bebegım sevmıy o tarafı sol yada sırt ustu yatıyom. 3 kadar oyle gece 3den sonra oturarak uyuyom . Gercekten bacak agırsı cok zor oluyor. Allah hepımıze kolaylık versın .
Benim 28 haftadan sonra basladi agri ve kasilmalarim 2. Gebelik ondan belkide cok sukur mide yanmam yok karnim asagida cunki. Bacak agrim kramp benimde artti . Magnezyum kullaniyomusun canim. Bende cok saga sola donuyorum kramp giriyo mahvediyo beni uyku bendede yok
Yok kulanmıyırum sadece demır ılacı kullanıyorum . Magnezyumu da maden suyu ıcıyom ordan alırım herhalde
Mıde yanmama doktor surup verdı doktorun yazdıgı surubun ıcerıgıne baktIm maden suyunda hepsı var o yuzden maden suyunu ıcıyom benım bebe gobek delıgımın ustunde oturunca falan bebek batıyır sankı .
Ben magnezyuma baslayinca bacak agrilarim gecmisdi 1 haftadir bende icmiyorum kramp girmeye baslado bu seferde soda tek basina yeterli olma bi kullan rahat edersin belki canim.
Benım o kadar sıddetlı olmuyor yalancı sancı gırdıkce bacaklarda agrı oluyor. Ama sıddetlı olursa dedıgınızı kulanabılırm .