Ilk gebelık oldugu için bılmıyorum . Yalancı sancı nasıl oluyor ,suyumuz nasıl gelıyor. Tecrubelı anneler yardımcı olursa cok mutlu olurum. Bugun 30+4haftalık oldum ve bugune kadar hıc agrım olmadı . Bugun agrım var kasılarda . Dk bası tuvaletee gıdıyom ama ciṣ mi yoktuvaleten cıkıyom 2 dk sonra yıne cişim gelmis gıbı hossedıyom ama yok … bebegım cok haraketlı gıbı bırgun haraketsız bırgun haraketlı oluyor nedenınj bılen var mı bırde son olara 30,31haftalarda bebek nerde olması gerekıyor.
Yakın zamanda idrar tahlili yaptırdın mı tuvalet var ama yapamama ve kasıklarda ki ağrı onunla alakalı olabilir
31 haftalik hamileyim benimde ilk gebeliğim bende doktoruma sora sora öğrendim yalancı sancı adet sancısı gibi ya da duzensiz bir anda gelen sanciya deniyormuş normal sancida düzenli aralıklarla geliyormus. Su olayini bende cok merak ediyordum bugün doktoruma dedim sızıntı şeklinde gelirse anlamazsam diye korkuyorum diye benim suyum iyi olduğu için su gelirse boşalircasina gelirmiş balon patlar seklinde ama suyunuz azsa sızıntı şeklinde gelir dedi. Kasiklarda ağrı oluyor evet . Tuvalete gidip ama tuvaletini yapamiyorsan idrar yolu enfeksiyonun olabilir bence bir tahlil yaptir derim zaten hamileliğin özellikle son döneminde idrar yolu enfeksiyonu oluyormuş. Bebek hareketleri konusunda benimde ayni oluyo sordugumda hep hareketli ama sen bazen hissetmiyorsun karın kasların sert olduğunda dedi sende karninda sertleşme oluyorsa ondan hissetmiyor olabilirsin 31 haftaligim bebeğim bas aşağı gelmiş ama 36. Haftaya kadar döner yer degistirir dedi yani belli bir yeri yok suanlik 🩵
Anca bu kadar güzel anlatılırdı. @514habis bacım anlatmış olayı çok güzel
Yaptırdım enfeksiyon vardı ıdararımda ılac kulandim. Gectı gıbı akıntı fln olmuyor artık .
Evet guzel anlatmıs enfeksıyon olayı vardı ama ılac kullandım gectıgını dusunuyorum cunku 1 hafta once kullandım ve o gunden berı kotu koku veya akıntı fln yok. Adet ağrısına gelınce ben adet agrısını cok cekmıyordum. O yuzden daha da zorlanıyorum. Adetim duzensız oluyordu ve olunca sadece bacaklarım ve kollarım agrıyordu. Karın bolgesinde cok bi agrın yoktu. Ama dun kasıklarım cok acıdı arada bır kuyruk sokumum acıdı. Dun dogracagım dıye korktum. Bugun nasıl olacak bılmıyorum. Artık gun yaklastı ya yalancı sancılar yavas yavas olur dıye dusunuyorum .Korktugum sey gece tek kalıyorum esım gece calısıyor . Yalancı sancı sanıp gercek sancım gelırse ne yapacagım ılcemızde doktor da yok. İl de 1 saatlık uzaklıkta bırazcık endıse edıyorum. InsAllah dogum surecınde kotu tecrubeler yasamam
Doktoruna bir gözük istersen sıkıntılarını anlat belki içini rahatlatır
Canım ben dün gebelik okulu diye birşeye başladım 6 günlük, devletin ücretsiz ebeler eşliğinde verdiği bir uygulama orda dün herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlattılar sorular sorduk cvb ladılar, bulunduğun şehrin devlet hastanesi doğum polikliniği ne gidip bilgi alsana sağlıklı yaşam merkezi diye geçiyor 30/37 hafta arası gebelere eğitim veriyorlar ve ben bilmediğim çok konuda aydınlandım. Memnun kaldım işin ehli insanlardan bilgi almak çok daha doğru bence
Benı de yonlendırdıler ama ılcede yok ılde var vr ben ıle gıdemıyırum . Artık son haftalrda 1 saatlık olsun gitmeli.
Valla ne yap ne et git canım bizimki 7 gün sürüyor hergün 3 4 saat o kadar cahilmişim ki ben çok memnun kaldım