Merhaba kızlar bu defa kendim için yazıyorum. Hava sıcaklıkları malum ben de denizi olan bi şehirde yaşıyorum nem tavan zaten sürekli terleyen bi bünyeye sahibim etkenler arttıkça aşırı terlemem de kaçınılmaz oluyor gün içinde defalarca su altına giriyorum vakit buldukça. Ama kalçam baldırlarım dizime kadar kollarım pazularım göğsüm sırtım hep sivilce gibi küçük kırmızı noktalarla dolu. Sanki cam kırıklarıyla temas kuruyorum gibi batma hissi de var.Ayrıca saçlarımdan olduğunu düşündüğüm boynumda da tahriş var kızarmış ve acı hissiyatı veriyordu saçlarımı sırf bu yüzden kestim. Sıcaklığa tahammülüm yok gerçekten her türlü çözüme de açığım fikri olan yaşayan var mı doktora randevu aldım ama çok uzun süre var daha.
Yazın hep bende de olur. Kalçamda oluyor genelde. Sık sık ben de duş alırım. Cildiyeye gitmiştim zamanında ve maalesef cildim beyaz ve hassas olduğu için böyleymiş. Koyu renk ve dar kiyafetler giymememi önermişti
Aslında evde en rahat olabilceğim şekilde giyiniyorum şort atlet bence benim terleme olayım normal değil diz kapaklarma varana kadar terliyorum.
Bende de var arkadaşım terleme olayı. İlk kez bu yaz bu kadar terledim ben. Duştan çıkınca bile terliyorum düşün. Terlemeden böyleyiz galiba
Ben kaç kez gittim doktora terleme sorunu için hormonlarımda sorun varmı diye ama bişey çıkmadı. Yine aynısı olacak bi çözüm bulamıycaz diye umutsuzum. İlaç kullanma taraftarı değilim belki alternatif tıpta bişey bilen vardır.
Gunayda da öyle benekler vardı serin ortamda tuttum geçtti. Vantilatör klima vs var mı seni rahatlatacak serinlik
İsilik derler bizde sicaktan ve terlemeden oluyor aloevera sürebilirsin evde bitki halinde yoksa eczanelerden dogal aloevera jel alıp kullanabilirsin deriyi soğutuyor kizarlikliğında gecmesini sağliyor herhangi bir yan etkisi de yok dogal olsun yeterli
@Cansu Vantilatör var küçük odaya yetiyor aslında ama ben gereğinden fazla terliyorum beni rahatlatmıyo bencede isilik. Aleovere bitkisi de var jeli de var bilmiyodum öyle etkisi olduğunu bugün deneyeceğim. @ezgi-y
Bitkisi varsa daha iyi daha dogal serinletiyor kaşıntı varsa onu da engelliyor ben sivri ısırdığı zamanda sürüyorum ona da iyi geliyor
Direkt mi sürmeliyim yoksa işlemden geçmeli mi yani koparıp içidekini çıkarıp sürmem yeterli mi yoksa pürüzsüz kıvama gelene kadar krem gibi mi sürmeliyim?
Jeli icinden cikar direk sür hemen emiyor zaten cilt onu herhangi bi islemden gecirmiyorum ben
Birsey daha var aslinda ama o biraz kokulu bisey sen aloeverayi dene
Ayy söyle merak ettim
Kizz cocuk yanasmaz sana sonra elma sirkesiyle suyu karistirip pamukla isilik olan yerlere sürüyorsun ama sen yapmaaa
Çocuk kim bebeğim mi eşim mi geçicekse bu yolda her şey mübah onu da denerim ben
Bebek yani emiyo dimi sonra kokudan emmek istemez falan sen digerini dene gecer bence
Tamam teşekkür ederim deneyeceğim
Rica ederimm insallah faydasini görürsün Sifa versin Rabbim