Vicdan azabı çekiyorum çocuğumla ilgilenemiyorum

Hamileliğimden dolayı 6 yaşındaki oğlumla ilgilenemiyorum cok halsizlik oluyo bünyemde zayıf hiç kalkamıyorum karnını doyuruyorum biraz o zaman vakit geciyoruz kış dısarıda cıkartamıyorum çok üzülüyorum benim gibi olan arkadaslar neler yapıyorsunuz kreşe gidiyor ama hafta sonu çok sıkılıyor

Bu süreçte eşin çocukla daha ilgili olsa iyi olur, sen de sık sık çocuğunu çok sevdiğini yorgun halsiz olduğunu ama bu durumun geçiceğini hatırlat canım, eğer çocuğunun ilgisi varsa ona oyun çubukları filan alırsan Bayaa oyalanıyor mesela ya da defter al bol bol dik çizgi eğik çizgi filan yaptır sonuçta önümüzdeki sene 1.sınıfa gidicek hazırlık yapmış olur

Eşim çok ilgili akşamları oynuyor ilgileniyor cıkarıp gezdiriyor ama anne farklı çok anlayıslı bi cocuk sürekli anne nasılsın diyor kendi oyuncaklarıyla saatlerce oynuyor tek başına onu öyle görünce cok üzülüyorum hormonlarda destek oluyor sağolsun kreşte etkinlik cok yaptıkları icin evde yapmak istemiyor calıstıgım icin iki sene gitti kreşe seninle oynamayı özlüyorum diyor

Peki şöyle sorayım bebek olunca eşin çocuğunla mecbur yeteri kadar ilgilenmiyecek sen de öyle önceliğin bebek olucak o zaman ne yapıcaksınız? Kendine bu kadar haksızlık etme derim ve artık yavaştan kendi kendine vakit geçirmeyi sorumluluk almayı öğrenmesi gerekiyor benim de kızım 6 buçuk yaşında deli gibi ilgilendik 2 çocuğum olunca felaket kardeş kıskançlığı olmaya başladı süreci iyi yönetmeniz gerekiyor

3 Beğeni

Gerçekten mi suan eşimle beni bile kıskanıyor ama hani o alışık oldugumuz bi durum olunca o yönden bakmamıştık ikimizde calısan olunca aşırı düştük üstüne sanırım hala onun devam etmesini istiyor

Birde kayınvalidem ve eşimin kardesleri aynı ilçede oturuyoruz annesigil memleketlerine tasındılar bütün kardesler birbirine küs görüşmüyo her hafta nerdeyse 2 güne bir biraraya geliniyodu çocuklar hep aynı yaşıt onuda arıyor istiyor oda biraz etkilemiş olabilir

Bu süreçte herşeye dahil edin kardeşine alıcak bir şeyde bile onunda fikrini sorun mesela çok istediği bir şeyi doğumda ona hediye alın, yoksa kızım senelerdir ayrı yatar odasında bebek olunca kendi yatağında bile yatmak istemedi ki ben 4 buçuk aylık kızımı yanıma yatırmıyorum bile eşiğinde uyuyor bunu bile sorun edebiliyor çocuklar

Çok dogru söylüyorsunuz tecrübe olunca başka oluyo teşekkür ederim hic bu yönleri düşünmemiştim :heart:

Çocuğunuza anlatmanız gerekiyor bir çok şeyi malesef hem de defalarca, 30 günlük lohusayken kızım 1 sınıfa başladı aylardır yoğun mücadele veriyoruz daha yeni yeni kabullenmeye başladı:person_shrugging:

Biz daha doğmadığı için nelere tepki vereceğini tahmin edemiyoruz ama şimdiden başlasak iyi olacak ben en iyisi bununla ilgili bir kaç kitap alayım :smiling_face:

Seneye bizimde aynı olacak sanırım :pleading_face:

Şöyle basit Bi kaç şey anlatayım YouTube de yeni müfredata göre harfler nasıl çıkarılır beraber öğrenip çıkarabilirsiniz, ya da en basiti mandalina dan basit toplama çıkarma öğretebilirsiniz bunları siz uzanırken bile öğrenmesi çok keyifli olucak :smiling_face: mesela haftada 1 gün kek veya kurabiye beraber yapabilirsiniz

1 Beğeni

Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni