Vajinal varis yasayan var mi

28+3 haftaligiz genital bölgedeki ağrı ve damarsi yapıdan ötürü doktora gittim varislerin hayırlı olsun dedi​:sweat_smile: yapabilecek hiç bir şey yokmuş birden fazla doğumlarda olurmuş ağrılı bir gebelik geçireceksin dedi ama ağrı günlük rutinimi çok etkiliyor oturup kalkamiyorum batıyor zonkluyor sürekli yürümek bile acı veriyor ilaç kullanamiyoruz egzersiz de yok dedi 40 dk dan fazla ayakta durmayacakmisim ama bitkisel bir yağ krem bişey var mıdır ki bunu dağıtacak genital varise iyi gelecek evde neler yapılabilir

Öncelikle yaşadığın durumun oldukça rahatsız edici olduğunu tahmin edebiliyorum ve varislerin hamilelikte ne kadar zorlayıcı olabileceğini bilmek önemli. Genital varisler, özellikle birden fazla doğum yapan annelerde daha yaygın olabilir ve bu durum, kan akışının artması ve hormonal değişimlerle tetiklenir. Ancak, evde uygulayabileceğin birkaç rahatlatıcı yöntem mevcut olabilir.

1. Soğuk Kompres Uygulaması: Genital bölgeye soğuk kompres uygulamak şişkinliği ve zonklamayı hafifletebilir. Bunun için temiz bir bezle buz torbası kullanabilir ve aşırı baskı yapmadan uygulayabilirsin.

2. Varis Çorabı: Doktorun önermediyse bile, bacak varisleri için kullanılan varis çorapları, kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olabilir. Ancak, genital bölgeye özel olanları doktoruna sorarak temin etmen faydalı olabilir.

3. **Özellikle At Kestanesi Yağı: Varis tedavisinde bitkisel olarak önerilen at kestanesi yağı, damarların rahatlamasına yardımcı olabilir. Ancak hamilelik döneminde kullanmadan önce doktoruna danışman önemli.

4. Hafif Masaj: Eğer acı çok yoğun değilse, hafif bir masaj kan dolaşımını iyileştirebilir. Bunun için doktoruna danışarak güvenli bitkisel yağlar kullanmayı düşünebilirsin.

5. Yatış Pozisyonu: Yatarken bacaklarını hafifçe yüksekte tutmak ve sol yana yatmak, kan akışını daha iyi yönlendirebilir ve genital bölgedeki baskıyı hafifletebilir.

6. Bol Dinlenme: Doktorun da söylediği gibi, uzun süre ayakta kalmaktan kaçınman önemli. 40 dakikadan fazla ayakta kalmamaya özen gösterebilirsin.

Unutma ki, bu öneriler durumunu tamamen geçirmeyebilir, ancak biraz olsun rahatlama sağlayabilir. Bitkisel yağlar ve doğal yöntemler kullanmadan önce doktorunla mutlaka iletişime geç. Çünkü hamilelikte bazı bitkisel ürünler beklenmedik reaksiyonlar gösterebilir.

1 Beğeni

Çok teşekkürler admincim​:heart: masaj ve soğuk kompresi deneyeceğim hemen yatış pozisyonuna dikkat ediyorum genelde yaşamayan bilmez dedikleri bı acı yaşıyorum gerçekten inşallah kimse yaşamaz gebelik boyunca​:palms_up_together::cherry_blossom:

Malesef bendede var 31+2 haftalığız merak etmeyin doğumdan sonra geçiyor benim ilk hamileliğimde olmuştu 2.de birşey yoktu bu 3. Hamileliğim bundada oldu. Kısacası kızlar ağır oluyor derler yani benim kızlar biraz ağır galiba :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: fazla ayakda durmamaya özen gösterin fırsat buldukça dinleni yatarken ayağunızın arasına yastık alın çok geçmiş olsun sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom::baby:

1 Beğeni

Size de çok gecmis olsun bende iki doğumda yaşamadım bunda nerden geldi başıma yaşla mi ilgili dedim artik :person_gesturing_ok: daha doğuma da var böyle çile resmen ne diyelim başa gelen çekilir benim de kız hamileliğin basinda da düşük tehlikesi yaşadım ne nazla geliyor bu kız vallaha :joy::joy::scream::scream::see_no_evil::see_no_evil:

1 Beğeni

Cok gecmis olsun bnmde 2 hamilelgmde yoktu bu 3. Hamile kalir kalmz oldu 35.haftama girmek üzereyim varis corabi kan sulandirici igne kullaniyorum diğer dogumlarim normal iken bu kesin sezeryan olck normal dogumda patlama riski cok yuksek dedi doktrm erkn dogum riskimde var ciger geliştirici igne yapildi nasp olursa 36 haftamda doguma alinacgm varis sanci yapior ve acilma yapior artk

Sadece bacaklarda mi sizin genital bölgede de var mı benimde genital bölgede ama şimdilik normal doğumu etkilemiyor çok yayilmamis dedi doktor yayılmaması için 40 dk dan fazla ayakta durma dedi inşallah sıkıntı çıkmaz siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi​:palms_up_together::cherry_blossom:

Maalesef ozel belgemde bacağından baslior ozel bolgemde cok fazla dogum makatimda özellikle oda hani belki normal dogum yapabilirsn ama olasi yanlis bi kesik atma damari falan keserse kesinlikle kanamayi durduramyz dedi o yuzden riske gerek yok sezeryan olck nasip olursa bir yazdr igne ilac kullsniyrm bklm Rabbim ne derse kalmdi bizm

Çok geçmiş olsun sağlık olsun riske değmez sonuçta iyi yapmışsınız bana şimdilik içine doğru olmadığı için engel değil dedi daha 28. Haftam yayılmaz ins böyle böyle idare edicez artık​:palms_up_together:

Ins canim Rabbim bi kolaylık versin de cok zor bu varis inannki basina gelen bilir

1 Beğeni

Ya benimde bildiğiniz kemik ağrısı inanılmaz ağrıyor doktor ultrasonla bakıldı herhangi bir sorun yok dedi 24+6 haftaligim dinlenince geçiyor çalışıyorum birde varış oldugunu nasıl anladı doktor

Ben kendim farkettim epilasyon sırasında önce kıl dönmesi sandım bı ay gitmedim baktım yayılma oldu sonra hemen gittim alttan mauyne ile baktı öyle dedi ay j benimde kemiklere yapıyor agriyo zaten çok kötü inşallah sizin varis değildir kendinizi muayne edin önce bı bakın​:cherry_blossom:

1 Beğeni

Vajinal varis alt bölgede ağrı ve baskı hissibe sebep oluyor. 3.gebeliğim ilk aylardan başladı. 2. Gebelikte son aylarda çıkmıştı. Bacaklarda da ilerliyor morarmalar oldu. Varis çorabı kullanıyorum. Giymesi çok zor :face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Böyle ele geliyor dimi damar özellikle alaturka tuvalette farkediliyor alafranga da anlayamıyosun da sanırım bende de vardı sizin haftalardayken kız benimkide :smiling_face::wink: 2.gebeliğim ilki ikiz erkek evlatlarım 10 yaşlarında şuan 36.hftam ayakta durmakta zorlanıyorum yürüyüş kısa mesafeli oldu artık kendi kendimin doktoruyum şuan çünkü bende çok gezdim kalp damar cerrahi,fizik tedavi hangisine gitsem boş hüsran ne ilaç ne bişey malesef kullanamadığımız için kendi kendime dinlerek geçirdim 2 3 ayımı

Aynen öyle kendi kendimize doktor oluyoruz ben duş sonrası soğuk su carpiyorum orayı gerdirerek damarlar buzusuyormus öyle soğuk suyla ins faydasini görürüm geçmiş olsun hepimize :four_leaf_clover:meğerse ne çok varmış ben hiç duymamıştım :person_shrugging:

10 gun once sezeryan dogum yaptım ameliyat esnasinda varislerim patladi doktor dedi cok kan kaybettin tansiyonum yukseldi inşallah siiznki guzel dogum olur

1 Beğeni

Off ben başka doktora daha gorunecegim şuan ki doktorum normal doğuma engel olmuyor dedi ama çok endişelendim yani ben normal doğum çok istiyorum ilk ikisi hep normaldi ama sıkıntı yaşayıp sonradan cosumsuz olmaktansa önlem almak daha iyidir çok teşekkürler :cherry_blossom: Bide vajinal varis ilişkiye engel mi farkettim günden beri uzak duruyoruz nolur nolmaz diye daha çok yayar mi acaba bilemedim :roll_eyes:

Benimda kasıkda varis var normal dogum diyo doktorlar 4 5 doktora sormuşumdur. Son haftama kadar normal dogum görünüyor Varis rahim agzini kapatmamis dedi doktor İliskiyede engel degil

1 Beğeni

Teşekkürler benimde ağzında değil kasik ve vajinaya yakın çevresinde :palms_up_together:

1 Beğeni