Arkadaşlar 10. Haftadayım çok şükür pzt randevum var ama sevinemiyorum giderken . Çünkü 2 dir vajinal ultrasanla bakılıyorum . Kasıyorum kendimi canım acıyor . Birtek bende mi oluyor anlamadım rahatsız oluyorum
Niye normal şekilde bakılmıyor ki bı sıkıntımı var
Vajinal ultrason sadece riski gebelikte bakılıyor doktor da bi tuhaflık var çünkü ben gebelikte ilk gittim de 4 haftalıktı ve ona rağmen karından baktı şuan 14+3 haftalık hamileyim her gittiğim de karından bakıyorlar sen doktorunu değiştir istersen çünkü riskli durumlar da vajina muayenesi yaparlar
Artık normal bakar zaten bence, erken haftalarda bana da vajinal bakmışlardı… Rahatlamak için perine masajı denenebilir belki, ebeye sorabilirsiniz erken haftalarda güvenli olup olmadığını…
merhaba arkadaşlar Türkiye’de nasıl oluyor bilmiyorum ama Avusturya’dayım ve burada ilk 3 ay Vaginal Ultraschall yapıyor üstten değil yani. 3 ay sonra karından bakılıyor.
Ben vajinal ultrasonu daha çok sevmiştim vajinal bakılan ultrasonlarım hep cam gibi gebelik ilerledi die yapmıyolar artık ama 14.haftama kadar vajinal baktılar bana sebebi ise göbek bölgesindeki yağlı doku,fetüsün çok küçük olması idi… sadece riskli durumlarda bakılmıyor yani kiloluysanda tercih ediyo doktorlar. Ama neden kastınki kendini vajinusmus mu var.?
İlk 2 kontrolde bende oyle muayene edildim daha net oluyor 6 haftalikkken kalp atisini duyduk sakin bir sekilde yaptir doktor bende kendimi kastigim icin zararli olsa zaten boyle bir cihaz olmaz diye uyarmisti 3 aydan sonra normal bakiyolar
Hoşgeldiniz aramıza Gebeliğiniz hayırlı olsun
Neden vajinadan bakılıyor ? Riskli gebelik mi sizinki ?
İlk gittiğimde karından bakıldı bir problem yok denildi . Sonra hastane değişikliği yaptım dr vajinal baktı smear testi de yaptı . İlk başta afalladım ama bir şekilde ikna etti . Kese etrafında kanama var dedi. İlk gittiğimde böyle birşey denmemişti kafam çok karışık kızlar .
çok teşekkür ederim. yo hayır riskli değil çok iyi gidiyor çok şükür ama burada doktorlar ilk 3 ay hep alttan bakıyor. sonrasında karından bakılıyor
30 haftadayim daha hiç vajinal ultrason olmadım. İlk beş haftalıkken gitmiştim i zaman da sonradan de hep karindan baktılar
İlk gidişimde 6haftalıkken önce karından bakıp net görememişti doktor ,vajinal baktı sonra , küçük olduğu için karında net görünmüyor dedi vajinal de göründü . başka doktora gittim sonrasında hep karından bakıyor şuanki doktorum
Siz de değiştirebilirsiniz doktorunuzu genelde karından bakıyorlar