Uzun oldu hakkınızı helal edin

Hayırlı geceler arkadaşlar geçen hafta 17 haftalıkken rutin kontrolüme gittim.Doktorum ultrasonla muayene ederken bebeğin sıvısının az olduğunu ve midesini göremediğini söyleyerek beni perinatolojiye yönlendirdi aynı gün içinde gittiğimizde perinatoloji doktoru bana bebeğin sıvısının azlığındansa bebekte sıvı birikimi varmış beyninin alt kısmında akciğerlerinde ve karın boşluğunda olduğunu ve böyle devam ederse gebeliğin sonlanacağını devam edemeyeceğini söyledi. Bu durumda nedenin ne olduğunu öğrenmek için amnio sentez yapılmalı dedi bende kabul ettim ertesi gün işlem yapıldı tıbbı genetik bölümüne yönlendirildik kan tahlili yapıldı.Ön sonuçlar 10 gün içinde kesin sonuç ise 1 ay sonra çıkacak dendi amnio sentez yapılırken bebeğime hiçbir zarar gelmedi zaten o gün kontrol amaçlı yatışım yapılmıştı.ondan bir kaçgün sonra daha da emin olmak için acile gittim bebeğimin kalp atışları hareketleri gayet normaldi etkilememiş hiçbir şekilde ayrıca benim hamilelik öncesi insülin direncim yüksekti ve tiroitlerimden dolayı takip altındaydım hamilelikle beraber tsh değerim sınırın altına düşmüş doktorum bunun bebeğin gelişimiyle ilgili bir sorun olacağını söylemişti. Size sorum ise başına buna benzer birşey gelip hamileliği sağlıklı devam eden varmı kusura bakmayın lütfen sonuçlarım çıkmadı daha ve aklımı kurcalayıp durdu sizlerle paylaşmak istedim

Merhaba. Bir bilgim yok ama yazmak istedim yine de. İnşallah bebeğin de, sen de iyi olursunuz. Çok zor durumda olup da sağlıkla anne olan çok insan tanıdım. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sana da :folded_hands:t3:

1 Beğeni