Hanimlar merhaba 29 gunluk bebegim var 5 gunlukken fototerapi aldik 11 deger ile hastaneden ciktik. Bebegimle aramda uyusmazlik varmis ilk gun bunu soylediler ve sariligi cok hizli yukseldi falan. Carsamba gunu tekrar tahlil yapildi degeri 13 cikti. 2 hafta once yapilan tahlilde de 13 cikmisti. Hic dusme yok yani. Emmesi kilo alimi iyi ama deger dusmuyor. Doktor 40 gunden sonra da kan bakalim dusme yoksa metabolizma hastaliklarina yonlendircem dedi. Altinda yatan baska hastalik vs diye arastirilacakmis. Basina boyle bisey gelen var mi . Uzamis sarilik tamam ama yuzu vucutu hala sari ve endise etmeye basladim. Bu konuda bilgisi olan yazabilirmi
Konuyla alakalı birşey söyleyemem ama bebeğimle arandaki uyuşmazlık kan uyuşmazlığı mı benmde bebeğimle aramızda uyuşmazlık olabilir dedi doktor doğduktan snra uzun süreli sarılık olabilir takibe alıcaz ama doğunca belli olucak şimdi bir müdahale edemeyiz demişti kan gruplarınız nedir senn ve bebeğinin
Benim 0 + bebgin B+ . Ben bunu ilk defa duydum mesela ilk bebegim 0 + idi onda boyle sorun yasamadik. Bu bebiste cikti. Dogumdan sonra sıkı takip gerekiyor evet. Benim bebegim 4 gune kadar emiyor degerleri normaldi. Sonrasinda ben hastanede kaldigim icin psikolojik cok kotu etkilendim ve sütüm etkilendi . Bir günde deger firladi ve fototerapi aldik. Yani bebis ilk zaman emdigi icin sut de vardi mama vermedik. Uzayan sarilik bu anne bebek kan uyusmazligindan oldu yani. Diger bebgimde deger 7 gunden sonra dusmustu. Bunda 29 gunluk hala dusmemis.
Benim bebeğimdede uzamış anne sütü sariliği vardı 3 aya kadar geçer dediler yapilicak birşey yokmuş çocugum sapsariydi ve çok şükür 3ay dolmadan silindi gitti sizinkide geçer inşallah stres yapmayın hatta benim bebeğimin sarılığı da 13 çikiyordu hep
Anne babanın kanından oluyormuş bnnm de 0+ eşimin b- kan uyuşmazlığı testi falan yapmadı doktor anlattı uzun uzun bizim durumumuza yapılacak bi aşı falan yokmuş işte doğumdan snra sarılık takibi yapıcaz dedi Rabbim acil şifalar versin üzülmeyin siz sakin olun sütünüz etkilenmesin ki bebek bol bol emsin zamanla düşer sonuçları
Doktor da oyle demis 3 aya kadar surebilir vs diye. Ama yinede 40 gunden sonra bakilacak degere ve dusme yoksa baska hastaliktan kaynakli mi diye arastirliacakmis. Tesekkur ederim cevabinjz icin insallah duser de gerek kalmaz baska seylere. Kan aldirmak cok uzucu alinirken agliyor ya
Insallah tesekkur ederim . Bizim baba pozitif b ama yinede oldu iste. Rabbim dermansiz dert vermesin. Sizde saglikla kavusun bebeginize ve saglikla büyütün
İşte a b uyuşmazlığı dan olmuş hayırlısı olsun rabbim dermansız dert vermesin dediğiniz gibi acil şifalar