Uterin arter sağda çentikleme var 2.39 Solda yok oda 1.29 çıktı nasıl sizce
@EsmAysima merhaba Çentikleme olması, o taraftaki kan akışında bir miktar direnç olduğunu gösterebilir. Ancak bu durumun gebeliğinin haftası, diğer Doppler değerleri ve genel sağlık durumunla birlikte değerlendirilmelidir.
Sağ PI: 2.39: Bu değer oldukça yüksek. Normalde PI değerinin 1’in altında olması beklenir. Yüksek PI, uterin arterde kan akışının azalmış olabileceğini düşündürebilir.
Sol PI: 1.29: Bu değer de yüksek. Ancak sağa göre daha düşük olsa da, yine de takip edilmesi gereken bir durumdur.
Evet kan akışında biraz yavaşlık var dedi Coraspin ve demir ilacı başladı doktorum. Ama korkuyorum başına böyle bir durum gelen var mı düzelir mi
Benim gibi yaşayan arkadaşlar var mı?
Selam canım bende de aynı durum var o değerleri tam olarak bilmiyorum ama centik oldugunu söyledi doktor çocuga giden damarlarda direnç oluyormus o yüzden akışı rahatlatmak için veriyorlar ben 12. Haftada basladım kullanmaya suan 24 haftalığım hala kullanıyorum doktorum 32. Haftaya kadar kullanacaksın dedi
Aleyküm selam canım. Şuan durumu nasıl peki düzeliyor felan birşey dedi mi doktorun
Canım takip yapılacak dedi sadece düzelme diye bişey demedi hiç riskli oluyormuş çünkü ben 2 kere de düşük yaşadım bu üçüncü gebeliğim suanlık herdey yolunda ama kullanmazsam sıkıntı olurmus
Dikkatt etmen gereken birşey söyledi mi ?birde sana da mı sadece coraspirin verdi ?benim doktorum sadece coraspirin verdi başka birşey demedi
Selamlar herkese 19+2 deyim sag da direnc oldugu soylenildi. Takip edilecek zaten kan sulandirici gebelik basindan beri kullanmıyorum. Burdan ozellikle yaptığıniz fayda gordugunuz bisi olursa paylasalim cunku 24 28 haftalrda geçenler de varmis
Evet evde yapabileceğimiz dikkat edebileceğimiz neler var bende merak ediyorum
Tansiyonum yuksek cikiyordu ona ilac başlatıldı doktor kontrolu ile kan sulandiricilarim düzenlendi. Cok kilo almamam gerektigi eklenildi tuzsuz besleniyorum bol su tüketimi yapiyorum bana onerilenler . istirahat halinde soluma yatıyorum
Arter kac olmasi gerekiyor soylemedi. Bu bilgi bir isine yaramayacak defi sorduğumda asagidaki gibi kilo ve tuzsuz beslenme ve bol su dedi aysima ınsallah saglikla kolaylıkla devam eder bebeklerimzi kucagimiza aliriz. Stresden uzak dur dedi bu kafaya takmakla duzelecek birsey degil senin eljnde degil. Unutma dedi
Amin inşallah canım hepimizin evlatlarını korusun rabbim. Bugün gittiğimde düzelmiş öyle dedi doktor 1 hafta da da duzelebiliyormuş. rabbim size de güzel haber almayı nasip etsin inşallah
Insalllah bende guzel haberler alirim . Senin adina cok sevindim
Birde ne kadar süre ile kontrol oldun ben simdi detayli ultrasonu bekliyorum tekrar
İnşallah canım inanıyorum güzel haber alacaksın “Ya Şafi” esmasını çok çek elini karnına koyarak birde hep soluna yatmaya çalış fazla kendini yorma
8 gün oldu işte benim, 8 gün önce sağ tarafında çentikleme var kan akışı yavaş demişti demir ve kan sulandırıcı vermişti bugün gittiğimde geçmiş dedi ama ilaçlara devam etmemi söyledi haftaya da detaylı ultrasyonum var bakalım
Canim gec yapabildim. Bizde ya şafi çekeriz bebeklerimize saglik versin inşallah bugun hem kandil bol bol dua ettim. Benim ultrason 23. Haftada haftaya normal kontrolum var guzel haberler vereceğim inşallah . Detayli ultrasonlarimiz saglikla kolaylikla geçsin guzel sonuclar alalim
Amin hepimizin inşallah canım. Güzel haberlerini bekliyorum buraya da yaz. Kendine çok iyi bak güzel anne