Umudumu Kaybetmeye Başladım… Deneyimi Olan Var mı?

Merhaba,

Sizlerden bir tavsiye almak istiyorum. Umarım mümkün olduğunca çok kişinin deneyimini dinleyebilirim. :white_heart:

Yaklaşık 10-11 aydır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ama maalesef henüz başarılı olamadık. Dün yine adet oldum. Adetlerim her zaman düzenli ve günü gününe gelir.

Şimdiye kadar hormon tahlillerimi yaptırdım, sonuçlarım tamamen normal çıktı. AMH değerim de normal aralıkta. Eşim de spermiyogram yaptırdı ve üroloğa göre onda da herhangi bir sorun görünmüyor.

Bunun dışında bir tüp bebek (kısırlık) merkezine de gittim. Orada tüplerimin açıklığı kontrol edildi; iki tüpüm de tamamen açık. Tiroid değerlerimin hepsi de normal.

Son iki adet döngümde Letrozol kullandım. Her iki seferinde de iki tane güzel gelişmiş baskın folikül oluştu. Ama maalesef yine sonuç alamadık.

İkimiz de henüz genciz, 30 yaşımıza bile gelmedik. Bu yüzden bundan sonra nasıl bir yol izlememiz gerektiğini bilemiyorum. Sizce denemeye devam mı etmeliyiz, yoksa artık bir tüp bebek merkezinde tedaviye başlamanın zamanı mı geldi? Kendimi şu an gerçekten çok kararsız ve çaresiz hissediyorum. Siz olsanız ne yapardınız? :pensive_face:

Gittiğimiz tüp bebek merkezindeki doktorlar, şimdiye kadar sadece şanssızlık yaşamış olabileceğimizi söylediler. Benzer bir durum yaşayan oldu mu? Olduysa siz nasıl bir yol izlediniz?

Bir yandan her şeyi akışına bırakıp biraz rahatlamak istiyorum. Ama diğer yandan da Acaba daha fazla zaman kaybetmemek için bir şeyler yapmalı mıyım? diye sürekli düşünüyorum.

Artık ne yazık ki tüp bebek tedavisiyle bile başarılı olabileceğimize inanmakta zorlanıyorum. O kadar karamsar bir hâle geldim ki… Yine de umut veren, olumlu deneyimler duymayı çok istiyorum.

Öncelikle umudunu hiç kaybetme. Akrabam evlendi 3 sene çocuk için uğraştılar olmadı. Herşey sizin hesap normaldi. En son bir doktor tahlilllere bakıp bayan a sizin çocuğunuz olmaz diyor. Ama başka Doktora gidiyorlar aynı gün hamile olduğunu öğreniyor. Allah tan Ümit kesilmez. Sizde ümidinizi asla kaybetmeyin. Herşeyin vakti var. Küçük mucize bence sadece gününü bekliyor. Ayrıca başka tanıdığım seneledir tedavi oluyor çocuk için eşinde sağlıksal sorunlar vardı. Kız ümidini yitirmedi tevekkül etti sabırla bekledi şu an hamile​:smiling_face_with_three_hearts:

İnstgramda çok iyi bir doktor var sizin yaşadıklarınıza benzerini bir arkadaşım yaşadı o doktorun tavsiyesiyle gebe kaldı çok güzel eş paketleri var belki işinize yarar diye düşünüyorum Allah yardımcınız olsun

Merhaba canım. Yumurtlama gününü belirlemek için ovulasyon test kitlerinden kullandın mı hiç? Belki gününü geçiriyor olabilirsiniz.

Bende eşimde istiyorduk bizimki de stresten olmuyordu bana da doktorlarım tüplerimin kapalı olduğunu söylüyordu yer ayarlamaya çalışıyordum yani gidip çekileceğim bi yer derken gebe kaldım. Stres faktörü aşırı önemli. Ovulasyon testi alın bir de. O da işe yarayabilir. Bir de kendinize meşgale bulun mesela çocuğunuza bi patik örün ne bileyim bi mektup yazın vs. Çocuğunuza hazırlık yapın belki hazırlıklı doğmak istiyordur :slight_smile:

Doktorun ismi nedir? Yada onstagram hesabi?

Merhaba benim bı arkadsim 18 yasinda olmasına rağmen 2 sene getirmedi sakin olun bı sorun gözükmüyor sa olur folik asit kullanın yumurtalık lar dHa çabuk çatlasın çalışsin bide size bı tavsiyem ilişkiye girerken baya ara verin Yalın sprem gücü daha güçlü olsun diye umarım en yakın zamanda olur inşallah

Bir yada iki kere denedim aslinda