4 haftalık hamileyim. Bugün doktora göründüm dış gebeliktir dedi beni çok endişelendirdi. Beta hcg değerim 1339 çıktı. Sizce kese ne zaman görünür? Değerim normal mi? 2 hafta sonrasına başka bir doktora randevu aldım ama içim içimi yiyor. 2 hafta nasıl sabredeceğim bilmiyorum. Umarım kese görünür. Yorumlarınızı bekliyorum güzel anneler ve anne adayları.
Öncelikle, endişelenmenizi anlıyorum ancak endişenizi kontrol altına almak önemlidir. Doktorunuzun belirttiği gibi, dış gebelik olasılığı olduğunda hassas bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Beta hCG değeriniz 1339 olarak bildirilmiş, ki bu erken bir gebelikte normal bir değerdir. Ancak, tek başına bu değer kesin bir teşhis koymak için yeterli değildir ve doktorunuzun size verdiği randevuya kadar beklemeniz gerekebilir.
Kese genellikle beta hCG değeriniz yaklaşık 1500-2000 civarında olduğunda ultrasonda görünebilir. Bu nedenle, 2 haftalık süreçte sabırlı olmanız önemlidir. Bu süreçte endişelerinizi azaltmak için rahatlama teknikleri uygulayabilir, sevdiklerinizle konuşabilir ve doktorunuzun talimatlarına uymak için kendinize hatırlatıcılar ayarlayabilirsiniz.
2 hafta sonraki randevunuzda doktorunuz size daha fazla bilgi verecek ve durumu netleştirecektir. Ancak, her durumda, endişeleriniz hakkında doktorunuzla konuşmak önemlidir. Unutmayın, sağlık profesyonelleri size en iyi şekilde rehberlik edecek ve durumunuzu en iyi şekilde değerlendireceklerdir.
Ayy afedersiniz bu doktorlar salak mı zaten bu haftada kese görünmez 6 7. Haftkarda görünür beta gayet güzel artmış sakın inanma onlara bir kaç haftaya git görünür dış gebelik olunca beta artmaz günden güne düşer seninki gayet güzel Allah’ım doktorun da hayırlısını versin
Canım iki gün sonra felan tekrar kan ver artarsa sağlıklı gebelge işaret ama düşerse işte ona bişey diyemem
Sen en son ne zaman verdin kan
Ya inanın neye uğradığımı şaşırdım dış gebeliktir dedi azarladı. Sen kendine gebeyim diyorsun da gebe misin bir önce onu öğren dedi. Oruç tutabilir miyim diye sordum ben diyanet miyim o benim işim değil bana bunları sorma dedi. Ben sağlık açısından kibarca sormuştum. İlk gebeliğim sormak istediğim sorular vardı tavrından sonra onları bile soramadım. İlk defa muayene oldum bin pişman oldum. Sabahtan beri ağlıyorum. 2 hafta sonrası için iyi bir doktor araştırıp randevu aldım. İnşallah güzel haberler alırım. İçimi rahatlattınız çok teşekkür ederim.
Bugün verdim daha ilk kez kontrole gittim
Ayy kafana takma hıc doktorunu değiştir hemen
Bide ağlama boşver niye üzülüyorsun
4 haftalık ta beta gayet güzel
Bu haftada kese görünmez doktorun ultrasonda bakmaması gerekirdi işini bilen birisi olsa şimdi kese görünmez diyip zaten ultrasona almazdı. Ayrıca dış gebelikten şüphe etti diyelim böyle bir şüphesi varsa 2 günde bir neden kan vermeni istemedi. Dış gebelik anneyi ölüme bile götürebilir öyle hafife alınacak bir şey değil. Değerlerin takip edilmesi gerekir. Sen o doktorun kapısından bile geçme bir daha. 2 gğn sonra kan ver değerin ortalama 2 kat arttıysa endişe etme boşuna 2 hafta sonra hem keseyi hem bebeği hem de kalp atışını görürsün büyük ihtimalle
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Insallah görürüm sabırsızlıkla bekliyorum.
Acilden gebelik için kan testi yapıyorlar mı bilginiz var mı? Yoksa tekrar kadın doğum için randevu mu almam lazım?
Mide bulantin falan oluyormu ?
Yapıyorlar ama bin dereden su getiriyorlar en iyisi sağlık ocağına gitmek
Ara ara oluyor. Daha çok kasık ağrısı ve yorgunluk hissediyorum.
Evet ben vermiştim geçen ay acilde aliyolar
Sıkma güzel canını bende aynısını yaşadım 1600dü beta kese gözükmedi alttan bakmaya çalıştı kavga ettim baktırmadım bir tersledi beni kocan seni 2 güne kapıya koyar kalk diye sedyeden kaldırdı 1 hafta sonra gittim özele randevu aldım kesemde bebekte gözüktü devlet hastaneleri genelde böyle tepecik devlete gittim ilk deneyim ve ilk gebelik aglayarak eve döndüm resmen
Hangi labarutuarda yaptırdıysan aynısında yaptır eğer değeein 2 katına cıkıyorsa zaten kese 1 hafta 10 güne gözükür ama benden tabsiye spn adetine göre hesapla 6 7 . Haftada git atıorum 10 şubaatta adet olduysan 21 martan sonra git ki 6 haftalık falan olsun kalpte duyarsın keseyide görürüsn
doktorun dedigi lafa bak gebemisin once onu ogrenbi kere konusmasi yanlis basta bilerek sana oyle demis valla inanma uyuzun teki baksana bende gittim ne kese bebek hic bisi yok su an gorunmuyo demisti 2 hafta gittim sonra kese bebek vardi kalbini bile duydum daha erken korkma
oruc tutmani tavsiye etmem vucudunu direncli tutman lazim su an bol bol uzan dinlen ve sakin aglayip uzulme cocuk etkilenir stresten bu haftada zaten gozukmez ve doktor randevuna kadar arada kan ver beta hcgnin yukseliyormu takip et