Ultrasonda bebeğin midesinin küçük görünmesi

20 haftalık gebeyim dünkü ultrasonda bebeğin midesinin küçük olduğunu söylediler bununla ilgili bilgisi olan var mı?

Peki neye sonuç açıyormuş

@Gubik merhaba​:cherry_blossom: Her bebek farklı bir hızda gelişir. Bebeğinin midesi, diğer organlarına göre biraz daha yavaş gelişmiş olabilir. Bu durum, genellikle zamanla kendiliğinden düzelir.Ultrason, bebeğin iç organlarını görüntülemenin en güvenilir yöntemlerinden biri olsa da, her zaman %100 doğru sonuçlar vermez. Bebeğin pozisyonu, annenin vücut yapısı gibi faktörler, ultrason görüntüsünün kalitesini etkileyebilir. Bebeğinin midesi, geçici bir neden (örneğin, amniyon sıvısının az olması) nedeniyle küçük görünebilir. Bu durum, genellikle kısa süre içinde düzelir.

1 Beğeni

Hatice hanım cevapladiginiz için teşekkür ederim .peki eğer gerçekten küçükse bunun sebebi nedir benim yapmam gereken bir şey var mı bilgi verirseniz çok memnun olurum

Benim bebeğimin de aynı şekilde… Önümüzdeki hafta detaylı ultrasona gideceğiz. Orada daha net ölçülecek. Doktorumuz pozitif konuştu. Bu haftalar yanıltıcıdır, genellikle düzelir, gelişir dedi ama insan korkuyor. Uyuyamıyorum :pensive:

@Gubik Ailede benzer durumların olması veya bazı genetik bozukluklar.Bebeğin gelişim sürecinde meydana gelen bazı anormallikler.Annenin yetersiz beslenmesi veya bazı vitamin eksiklikleri. Bebeğin rahmin içinde olması gerekenden daha küçük olması.Anne veya bebeklerde görülen bazı enfeksiyonlar dan kaynaklı olabilir.

Benim de 14 şubatta detaylı ultrason allah yardımcımız olsun beklicez yinede kendinizi üzmeyin bebekde etkileniyor

1 Beğeni

Magnezyum ve demir kullanıyorum bu sefer gittiğimde kan verip herhangi bir vitamin eksikliği varmı onada baktiricam