Ozaman sizin bebeis önde gidiyor sağlıklı ilerlediği için bence yemenize icmenize dikat edin sağlıkla alın benim öyle çünkü
27 mart regl tarihim normal de bende anlamadim cuma baska bi doktora randevu aldım
evet bana da bu durum ilginç geldi normal de hesaplamaya göre 5 haftalık olması lazım
Kese görüntüsü 2 haftalık adet tarihine göre 5 haftalık olabilir yani aslında hemen o 2 hafta gebelik oluşumuyor ya ondan bazen bebeklerde birkaç gün veya hafta geriden gelme durumu oluyor ona göre 4+2 demiştir
Doktor zaten 2 haftalık demiş arkadaş kağıtta 4+2 yazıyor hangisine inaniyim diyor…sen son adet tarihinden hesapla kağıtla uyuşuyorsa doğrudur arada 1 hafta oynayabilir ama 2 haftalıkken kese bile gorunmez
Normalde gebelik hesaplanırken de 4 haftalıksa aslında 2 haftalık oluyor adetten itibaren baz alındığı için onu kast etmiş olabilir eğer ki normalde beta değeri 1500 un ustunde olduğunda vajinal ultrasonla kese görülebilir bazı doktorlarin terimleri bu şekilde kullanıyor olmasından kaynaklı kendi çalıştığım doktorumda bu şekilde hastalara söylüyordu baktı ki karışıklık oluyor artık ultrason cihazına göre hafta veriyor o da
Doğrudur tabiki çoğu doktor kafada karışıklık olmaması için ne zaman da yumurtlama olduğunu bilmedikleri için direk adeti baz alırlar ona göre bu arkadaş 5 haftalık hamile vajinal ultrason da bile en erken 4.5 gibi görünüyor onuda yine son adet tarihine göre bakıyorlar bu doktor su nedenden öyle demiş olabilir bebeğin boyu 0.42 cm yaziyo o da 2 3 haftaya tekabül ediyo o yüzden belki öyle demiştir
Vajinal ultrasonla gördü doktorum normal de çıkmadı haftaya tekrar gel dedi
Evet zaten bu şekilde ancak görülebilirdi tekrar giderseniz kalp atışını da keseyi de karından görebilirsnz