Arkadaşlar çoğu insandan duyuyorum bazıları sezaryen sırasında boruları kapattırıyormuş ve hamile kalmıyorsun kapandığı zamanda.Yaptıran oldu mu? Zararlı mı? Ve ya sonradan açtırmak mümkün mü ??
Benim annem 35 yaşında tüplerini bağlattı ve bir daha gebe kalmadı canım. Ama yaş sınırı var onda
Bu yoldan geri dönüş yok gençlere ne olur ne olmaz diye doktorlar pek tercih etmiyor
Bu kontrolümde doktor bana seni sezeryan yapalim tüpleri bağlayalım tek seferde ikiside hallolur dedi normal doğum sonrası bağlatmak istersen iki kat ücret karşılığında yapılıyor dedi sen bilirsin tabi eşim yanaşmadı bağlatmak felan istemiyorum dedi
Bunu bende merak ediyorum acaba tekrar açılır mı
Tüpler tamamen alınırsa geri dönüş yok ama bağlama yapılırsa tekrar geri açılabiliyor. Ben kist ameliyatı oldugum donem hastanede boyle bir vakayla karsılasmıstım. Bana gore bu işlemin yapılması riskli cunku tupler deforme oluyor dış gebelik oranını artıracagını düşünüyorum.
Hayır onun bir daha dönüşü yok canim
Yok canım tüpleri bağlatma sonrası açma gibi bir durum söz konusu değil açılır ama doğal yollardan hamile kalinamaz ancak tüp bebek tedavisi ile benim arkadaşım geçen sene Mart’ta sezeryan oldu ve baglatti Dr imza attırdı geri dönüşü yok diye Tüp bağlatma ameliyatı geri dönüşümsüz olarak yapılır fakat karar değiştirilmesi durumunda bağlanan tüpler geri açılmaktadır. Tüplerin geri açılması ile birlikte kişilerin normal yollardan hamile kalması mümkün olmayacaktır. Tekrar çocuk sahibi olmak isteyen çiftler ancak tüp bebek yöntemi ile hamile kalabilir.
Tüp bebek tedavisinde tüplerin açık veya kapalı olması farketmiyor. Yumurtalığa direkt iğne ile ulaşılıp folikuller toplanıyor. Dediğim gibi ben hastaneyken karsılastım. Tekrar cocuk isteği oldugu için laporoskopik ameliyatla tüplerini açtırdı. Burada yapılan işlem önemli sanırım…
Ben tüplerimi bağlantım üç yıl kadar önce . Ve şu anda da yedi aylık hamileyim buna rağmen… açılma şansı olabiliyormus ama tüpler zarar gördüğü için hamile kalma şansı nadir oluyormuş…ama zaten açılıma gerek de Yok direk tüp bebek tedavisi ile de hamile kaliniyor diye biliyorum
Iki turlu baglatma varmis. Sonradan actirilabilinen ve acilmayan