Tüp bebek tedavisi sırasında prednol 4 mg kullandım. Transferden sonra bırakmalı mıydım. Tüp bebek yaptırıp hamile kaldıktan sonra bu ilacı kullanan var mı?
Merhaba canım aramıza hoşgeldin ![]()
@tup-bebek grubuna katılabilirsiniz üzerine tıklayıp ordaki arkadaşlarla tanışıp fikir alışverişinde bulunabilirsiniz isterseniz
@tup-bebek anneleri arkadaşımıza yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkür ederim ![]()
Hoşgeldiniz aramıza ![]()
Doktorunuz bırakmanızı söyledi mi ?
Transferden sonraki listemde yok öncekinde var 5+3 üm şu anda en son gittiğimde ilacına devam et aynen dediği için ben de prednolü de kullandım ama acaba yanlış mı yapıyorum.
Eğer doktorunuzun numarası var ise iletişime geçebilirsiniz ona danışmanız daha iyi olur
Asistanına yazdım. Burda hiç kullanan yok mu ben onu merak ettim.
Kullanmamak gerekiyormuş inşallah bu yüzden zarar görmemiştir gebeliğim.
Annelik korkunç bir sorumluluk hali.
Hiç korkmayın inşallah hiç bir şey olmaz ilk kontrolünüz de doktorunuza ne kadar içtiğinizi söyleyin bilgisi olsun
Bende tup bebek tadavisiyle hamile kaldim dediginiz ilaci sadece 5 gun kullandim o da transfer zamaninda birden fazla ilac kulandigim icin alerjik reaksyonlara karsi kulandim
Mucize Anne’ye hoşgeldiniz ![]()
![]()
Gebeliğiniz hayırlı olsun ![]()
Aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun ![]()
Teşekkür ederim inşallah sağlıklı devam eder.
Bagısıklık sisteminin bebegi yabancı madde olarak algılayıp vucuttan atmayı engellemesi için kullanılan bagısıklık baskılayıcı ilac. Beş gün kadar sonra bıraktırıyor dr. Sizin transfer sonrasında reçetenizde yokmus ama yeterince zorlu bir surec gozden kacırmıs olmanız normal. Dr veya hemsire ayrıca reçeteye x gun kullanılacak seklinde yazmalıydı yada soylemeliydi. Fazladan kullanmıs olmanız bebege zarar verecegini dusunmuyorum cunku transferden sonra belli aralıklarla serum seklinde(intralipid serum) olarak bu ilacı kullanmaya devam edenler de var.
Yumurta toplama işleminden Transfere kadar kullanılıyor daha sonra biraktiriyorlar
Kuzum sen hangi doktora gidiyosun.? Bilgi vermedilermi sana.? Transfer sonrası kullandığımı hatırlamıyorum transfere yakın süreçte 12saatte 1 2,3gün kullanım için vermişlerdi bu ilacı bana ama ben 16mg lık olanını kullanmıştım 4mg kullanımı nasıldır bilmem tüp bebekte verilen ilaçları doğru ve zamanında kullanmak çok önemli doktorunun gsm numarası yokmu ara msj at sor benve
Ben yumurtaların toplanacağı zaman başladım ve hamileliğimin 2.ci ayına kadar kullandım bebeğim ani bir şekilde kalbi atarken öldü ama kullanmaya devam ediyordum o ilacı sizce predonelden olabilir mi?
Merhaba, drunuz mu istedi iki ay boyunca kullanmanızı? Ben beşinci denememde gebe kaldım ama onda prendnol vermedi drum. Baska bir drda ikinci denememde prendnol kullanmıstım ama o da bes haftalık dusukle sonuclanmıstı yanlıs hatırlamıyorsam eger kalp atısından sonra ilacı kesecekti dr. Bu ilac bagısıklık baskılıyor babam kanser hastasıydı dr ona da bu ilacı vermişti, o zaman ne kadar agır bir ilac oldugunu anlamıstım. Aslında cok enteresan gebeler cogu ilacı kullanamıyor fetusa zarar verdiği icin ama tup bebekte pek cok ilac kullanmak zorunda kalıyoruz.. @Nur35
Evet doktorum vermişti ve ben günde 2 kez içiyordum o ilacı benimde aklımda hep şüphe kaldı doktorada soruyorum cevap vermiyor acaba bu ilaçtan mı bebeğin ölümü gerçekleşti @Bahar86
İlactan dolayı mı oldu bilinmez sonucta drunuz recete etmis. Sizin kacıncı tedavinizdi. Normalde gunde bir kere kullanılıyor diye biliyorum.. İçinizde suphe oldugu icin drunuzu değiştirmenizi tavsiye ederim.. Sizi cok iyi anlıyorum ben. İkinci denememde hamile kalmıstım ben o zmn drum kan sulandırıcı ilac ve iğne vermişti akabinde cok sıvı su seklinde azıcık bir kanama ile bebegimi kaybettim. Sebebini hep buna bagladım cunku bebegim ngs taramalıydı yani saglıklıydı.. Drum kabul etmedi tabi ilgisi yok dedi ama ben guvenimi kaybettiğim icin baska drla yoluma devam ettim. Yasadıklarımı anlatınca kan sulandırıcıyla ilgisi olmadıgı soyledi ama hani içinden bir ses sana devamlı aynı seyi soyler ya bir türlü ikna olamadım. Drum yeniden kan sulandırıcı yazmasına ragmen kullanmadım ve bebegim tutundu beşinci denememde gebe kaldım ve saglıkla kucagıma aldım cok sukur. Yine kanamam oldu tabi 9 hafta boyunca leke ve kanamam oldu her hafta, hatta drum bu durumu hatırlattı kan sulandırıcıyla ilgisi yokmus kanamalarının dedi
yirminci haftaya gelince arterde kanlanma azaldı ve bana aspirin verdiler. Gunluk kullanmam gerekirken önceleri gün asırı sonra haftada iki kere kullandım. O ilaca karsı o kadar guvenmiyordum ki sanki benim bagısıklıgım baskalarına oranla daha ters tepki veriyor gibi hissediyordum.. Oyle yani.. Yasanılan korkular bu hale getiriyor insanı.. Eğer İstanbuldaysanız size dr tavsiye edebilirim. Rabbim tez zamanda nasip etsin inşallah sizede umudunuzu yitirmeyin ben 11 yıl sonra kavustum mucizeme
@Bahar86 RABBİM sağlıkla ilimle bilimle büyümesini nasip etsin ben izmirdeym 4 senelik evliyim 1 kere yaptık biz tüp bebek tuttu ama dediğim gibi bende kan sulandırıcı iğne kan sulandırıcı ilaç ve sölediğim predonel kullandm kime sorsam biz sadece 4 gün kullandık ilacı veya hiç kullanmadık dediler ve bu yüzden hep aklımda soru işareti var o yüzden size danışmak istedim teşekkür ederim