Tummy Time

Güzel anneler :ribbon:

Bebişlerinize Tummy Time yapmaya başladınız mı ?

• Tummy time bebeklerle yapılan karın üstü egzersizlerdir ve bebekleri hem emeklemeye hazırlar hem de fiziksel hareketlerinin güçlenmesini sağlar.

• 2. aydan itibaren başlanabilen bu egzersizler, bebeklerin keyif aldığı kitaplarla, suda yüzen oyuncaklarla, şıngıraklı oyuncaklarla veya Tummy Time için hazırlanmış özel kartlarla daha eğlenceli ve ilgi çekici hâle gelebilir.

• Ellerinizi yavaşça oynatarak ve gözleriyle takip etmesini sağlayarak odaklanma hareketini destekleyebilirsiniz.

• Ellerinizi ayak altlarına koyarak gücünü test edebilirsiniz. Kendisini öne doğru atacaktır.

Biz 1 aydır yapıyoruz ve Eylül keyif alarak yapıyor. 2. ayda başladığımızda bile kafasını yukarı doğru kaldırabildi, parmaklarımın hareketini takip edebildi :ribbon:

3 Beğeni

Nuran ben arada uzatıyorum ama düz bir yere değil biraz dik şekilde uzatıyorum.

1 Beğeni

Altını çok yüksek olmayan yastıkla destekleyebilirsin. Günde 2 defa 5’er dk ile başlayabilirsin

Biz böyle başladık. Şu an 15 dk karın üstü kalabiliyor. Günde 2 kere, bir sabah bir akşam yapıyoruz

Ben her seferinde süre tutmayı unutuyorum

1 Beğeni

Evet yastıkla destekliyorum. Tamamdır düzenli yapmaya başlayacağım teşekkürler .

1 Beğeni

Rica ederim

1 Beğeni

Tummy time neler yapıyorsunuz hanımlar?

ben oğlumun çabuk sıkılan ve tembel olduğunu düşünüyorum

hadi tummy time etkinliklerinden fotoğraflar atalım birbirimize fikir olsun

Günde ne kadar tummy time yapıyorsunuz?

Yüzü görünmeyecek şekilde atın isterseniz nazardan korururuz :smile:

2 Beğeni

Yarın Tummy Time zamanından bir fotoğraf atarım, detaylı açıklarım ben neler yaptığımızı :star_struck:

2 Beğeni

Ben sık sık yapamıyorum :confused: Aslında hiç yapmıyorum dene bilir. 1 haft önce yapmıştım

2 Beğeni

Bir an önce otursun bir an önce emeklesin diye yapıyoruz değil mi @NURAN

1 Beğeni

Onlar da var tabi ama daha çok kasları güçsüzleşmesin, fiziksel hareketsizlik yaşanmasın, dikkat algıları açık hâle gelsin diye yapıyoruz

Emekleme, oturma, yürüme dönemine hazırlık gibi diyebiliriz. Her Tummy Time yapan bebek hemen oturuyor, emekliyor diye bir şey yok, her bebek birbirinden farklı :blush: Biz bebeklerimizin kasları güçsüzleşmesin diye yapıyoruz

Bir de hep sırt üstü yatıp dünyaya sadece o açıdan baktığınızı düşünün. Ne sıkıcı olurdu değil mi ? Bebeği yüz üstü yatırarak dünyaya farklı bir açıdan daha bakmasını sağlıyoruz. Keşif duygularını açıyoruz. Merakla bir şeyleri keşfetmesini sağlıyoruz

3 Beğeni

Yaa :disappointed: bir an önce emekler diye umuyordum

1 Beğeni

Emeklemesine destek vereceğiz biz ama gerisi bebeğe kalmış :joy:

@Cansu Geçen birisi burada yazmıştı ya nazardan onu okuduktan sonra pek içim ısınmıyor benimde açık açık atmaya.Yoksa öyle güzel fotolarını çekiyorum ki​:confused:

2 Beğeni

O kadar iyi açıklamışsın ki kardeşim :clap:t2:

1 Beğeni

Teşekkür ederim kardeşim :kissing_heart: